مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری ایلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام با بیان این مطلب، اظهار کرد: راهاندازی ۲ دفتر تسهیلگری و توسعه محلی در سال ۹۸ در مناطق حاشیه شهر ایلام از مهم ترین اقداماتی بود که با حمایت استاندار محترم و معاون محترم سیاسی امنیتی اجتماعی در استان انجام شد.
« عهدیه طهماسبی» هدف از تاسیس این دفاتر را تحقق عدالت اجتماعی، ارتقای سطح زندگی، دانش شهروندی و رفع معضلات مناطق حاشیهای و کمبرخوردار عنوان کرد و افزود: این طرح از موفقترین طرح های اجتماعی وزارت کشور در راستای توجه به مناطق آسیب پذیر در مناطق حاشیه ای شهرها است.
مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری ایلام خاطرنشان کرد: جمعیت مناطق حاشیه نشین شهر ایلام که اقدام به راه اندازی دفاتر تسهیل گری در این مناطق شده است، ۳۳۴۷۵نفر است که بیشترین جمعیت حاشیه نشین استان در مناطق حاشیه ای را تشکیل می دهد.
وی با اشاره به اینکه دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی به همه ابعاد اجتماعی و نیازهای مناطق حاشیه نشین می پردازند، گفت: این دفاتر علاوه بر مسائل روانشناسی و مددکاری به موضوعات اقتصادی، شهرسازی و حقوقی با رویکرد جمعآوری اطلاعات مهم میپردازند و نتیجه این اطلاعات به عنوان مدل برنامهریزی برای اقدامات مهم شهری و مدیریت اجتماعی در این مناطق مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری ایلام با اشاره به چالشهای پیش رو در مناطق حاشیه ای شهرها، تصریح کرد: رویکردهای مختلف و متفاوتی در دنیا برای مواجهه با مشکلات مناطق کمبرخوردار شهری تجربه شده است که موثرین رویکرد و شیوه مواجهه با مسائل این مناطق، رویکرد تسهیلگری و توسعه محلی مبتنی بر مشارکت ساکنین است.
طهماسبی با تاکید بر اینکه فعالیت دفاتر تسهیلگری باید مبتنی بر مشارکت ساکنان محل باشد، گفت: فلسفه و روح راهاندازی دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی در واقع جلب مشارکت ساکنان محله است و اولین دستاورد ایجاد چنین رویکردی، ایجاد حس تعلق در ساکنان آن محل است.
وی بیان کرد: قبل از اینکه دغدغه این را داشته باشیم که در محله باید آبهای سطحی و زباله جمعآوری شود و کالبد بهبود پیدا کند، باید ساکنان محله حس تعلق پیدا کنند و یکی از مهم ترین وظایف دفاتر تسهیلگری، ایجاد حس مطالبهگری ساکنان محل از مسئولان و کارگزاران است.
مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری ایلام تصریح کرد: ایجاد این دفاتر اقدام بسیار شایستهای است که میتواند به بخش آسیب دیده جامعه کمک کند، امیدواریم بتوانیم زمینه ایجاد این امکان را برای مناطق دیگر نیز فراهم کنیم.
طهماسبی افزود: ایجاد دفتر تسهیلگری و توسعه محلی سیاستی برای جلب مشارکت مردم و رفع مشکلات و مسایلی است که منجر به آسیب اجتماعی میشود و نیاز به هم افزایی و همکاری کلیه دستگاه های اجرایی در این زمینه داریم.
وی خاطرنشان کرد: با راه اندازی دفاتر تسهیلگری، مشارکت همگانی را که در اصل نظام و قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است، می تواند محقق شود تا این احساس در همگان غلبه کند که میتوانند نقشی مداخله گرانه و تصمیم ساز داشته باشند و با بحث و گفت و گو آنچه برای شهر و محله خود نیاز دارند، بیان کنند تا از کالبدهای آسیب زننده، پیشگیری و فضایی امن توام با آسایش و آرامش برای شهروندان فراهم شود.
مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری ایلام گفت: توسعه زمانی اتفاق میافتد که همه ابعاد آن مدنظر قرار گرفته باشد، با راهاندازی دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی در امور اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، در توانمندسازی اهالی محله تاثیر گذاشته می شود تا از توانمندیهای موجود در منطقه برای توانمندسازی مردم استفاده کنیم.
طهماسبی در ادامه با اشاره به تاثیر مشارکتهای مردمی در اجرای طرحهای مقابله با کرونا، یادآور شد: تا این لحظه دفاتر تسهیل گری با اطلاع رسانی و آگاهی دهی به مردم، گندزدایی معابر، توزیع پک های بهداشتی، توزیع سبد های غذایی و مشارکت در امر رزمایش کمک مومنانه، خدمات خوبی را به مردم مناطق حاشیه نشین شهر ایلام ارائه کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بازگشایی مدارس در نظر است با هماهنگی با آموزش و پرورش استان و کمک دفاتر تسهیلگری در تعدادی از مدارس حاشیه شهر ایلام در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آتی نسبت به توزیع ماسک، دستکش و پدالکلی به منظور توجه به سلامت دانش آموزان اقدام شود.
نظر شما