طرح ۳۰۸۵ سوال از دولت در مجلس دهم/واکنش ظریف به گزارش کمپین بین المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای

طرح ۳۰۸۵ سوال از دولت در مجلس دهم، خروجی نظارت مجلس، مطلوب نیست، واکنش ظریف به جدیدترین گزارش کمپین بین المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای، برآیند مجلس باید اراده عمومی ملت باشد برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، طرح ۳۰۸۵ سوال از دولت در مجلس دهم، خروجی نظارت مجلس، مطلوب نیست، واکنش ظریف به جدیدترین گزارش کمپین بین المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای، برآیند مجلس باید اراده عمومی ملت باشد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه است.

واکنش ظریف به جدیدترین گزارش کمپین بین المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای

«محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه کشورمان در توئیتی با اشاره به جدیدترین گزارش کمپین بین المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای نوشت: آیا لازم است چیزی اضافه کنم؟!

در آن گزارش آمده است هزینه جهانی تسلیحات هسته‌ای، سال گذشته به رکورد ۷۳ میلیارد دلار رسیده که نیمی از آن به ایالات متحده اختصاص دارد. هزینه‌های تسلیحات هسته‌ای ۹ دولت مسلح به سلاح‌های هسته‌ای در سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است. ترامپ در حالی هزینه‌های تسلیحات هسته‌ای را افزایش داده که بودجه مقابله با همه‌گیری‌ها را کاهش داده است.

 

نمایندگان مجلس دهم ۳۰۸۵ سوال از دولت پرسیدند/ زمانی به مجلس کارآمد می‌رسیم که شفافیت آراء در آن روشن باشد

«عبدالرضا مصری» شب گذشته (پنجشنبه 25 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی عملکرد مجلس دهم پرداخت و با اشاره به اینکه 3085 سوال از سوی نمایندگان این دوره از مجلس از دولت پرسیده شد، گفت: از این تعداد در ۴۶۱ مورد در کمیسیون ها از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند. همچنین از این تعداد ۱۸۱ سوال به صحن علنی مجلس ارجاع و بررسی شد و در ۲۸ مورد، مجلس از پاسخ وزیر مربوط، قانع نشد و وزرا کارت زرد گرفتند.

 

نائب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این دوره از مجلس از رییس جمهور نیز سوال پرسیده شد، گفت: از ۵ سوال نمایندگان مجلس از رییس جمهوری در ۴ مورد از پاسخ‌های رئیس جمهور قانع نشدند.

 

وی در ادامه توضیحات خود درباره عملکرد مجلس شورای اسلامی در دور دهم با اشاره به اینکه در این دوره از مجلس  ۴۳ درخواست استیضاح اعلام وصول شد، افزود: از این تعداد، استیضاح ۶ وزیر در صحن علنی مجلس بررسی شد که ۲ وزیر رای اعتماد نیاوردند و از دولت خارج شدند.

 

مصری با بیان اینکه ۲۱۷ مورد تقاضای تحقیق و تفحص نیز در مجلس دهم مطرح شد، ادامه داد: از این تعداد ۵۲ مورد در کمیسیون تصویب و ۴۳ مورد در صحن علنی مطرح شد و ۳۲ مورد در صحن به تصویب رسید و تحقیق و تفحص ۲۸ مورد آغاز شده است و ۶ مورد به قوه قضاییه ارجاع شد.

 

نائب رییس مجلس شورای سلامی با تاکید بر اینکه ابزاری که در اختیار نمایندگان مجلس است برای نظارت کافی نیست، گفت: اگر مجلس اکثریت جناحی نداشته باشد نمی‌تواند تصمیم بگیرد چون معیار مجلس رای نمایندگان است و زمانی به مجلس کارآمد می‌رسیم که شفافیت آراء در آن روشن باشد.

 

خروجی نظارت مجلس، مطلوب نیست

«محمدرضا محمدخانی» شب گذشته (پنجشنبه 25 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی عملکرد مجلس شورای اسلامی در دور دهم با اشاره به اینکه قوانین موازی، متضاد، متناقض و بی خود در کشورمان وجود دارند، گفت: قرار بود این قوانین، تنقیح شوند و مازاد قوانین حذف شوند اما این کار انجام نشد و نتیجه، این شد که قوانینی داریم که راه فرار زیادی دارند.

 

سرپرست سابق معاونت امور زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به بررسی وظایف مجلس شورای اسلامی پرداخت و درباره وظایف قانونگذاری و نظارت مجلس گفت: فعالیت مجلس در قانون گذاری بسیار زیاد است و قوانین زیادی را تولید می‌کند که نباید این کار را کند و بیشتر باید به سمت تصویب لایحه برود و نه طرح.

 

وی با ابراز تاسف نسبت به اینکه خروجی نظارت مجلس، مطلوب نیست، گفت: بعد نظارت، بیشتر از بعد قانونگذاری، مغفول مانده است.

 

محمدخانی با بیان اینکه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، قانون هدرمند کردن یارانه‌ها است، گفت: احکام این قانون باید اجراء می‌شد اما نشد و همه ملت را به حقوق بگیر دولت تبدیل کردند.

 

برآیند مجلس باید اراده عمومی ملت باشد

«حمیدرضا حاجی بابایی» شب گذشته (پنجشنبه 25 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با موضوع بررسی عملکرد مجلس دهم روی آنتن رفت درباره عملکرد این دوره از مجلس  مشکلات موجود به بیان مطالبی پرداخت و با اشاره به اینکه مشکل اساسی در نوع نظارت مجلس است، گفت: تعداد کار‌های نظارتی انجام شده، بیش از حد معمول است. اگر این تعداد سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص، خوب انجام شود می‌تواند یک بار کل کشور را شستشو کند از این رو برخی از این موارد، تحقیق، تفحص، سوال و استیضاح نیستند.

 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره نحوه کارآمد بودن عملکرد مجلس در بخش تحقیق و تفحص اینگونه توضیح داد: مجلس اگر در دوره فعالیت 4 ساله خود در 5 یا 10  مورد از موارد تحقیق و تفحص به معنای واقعی ورود پیدا کند در بسیاری از امورات کشوری تاثیر می‌گذارد.

 

وی با اشاره به اینکه از 217 مورد تحقیق و تفحص انجام شده در مجلس تنها 6 مورد به قوه قضاییه ارسال شده است، گفت: فکر نکنم از این 6 مورد، حتی یک مورد به صدور حکم، منجر شده باشد.

 

حاجی بابایی با اشاره به این موضوع که مجلس در راس امور است در توضیح درباره این عبارت گفت: مجلس قدرتمند در راس امور، چنان ابهتی دارد که همه آدم‌ها در کشور به علت نظارت قدرتمندانه مجلس تلاش می‌کنند کار خود را به نحو احسن انجام دهند و کسی کم کاری و خطا و جرأت نمی‌کند قوانین را اجرا نکند.

 

توئیت مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه درباره سفیر هیأت مرزبانی افغانستان به ایران

«سیدرسول موسوی» در توئیتی با اشاره به نخستین جلسه مشترک هیأت‌های مرزبانی ایران و افغانستان درباره حادثه اخیر رخ داده برای تعدادی از مهاجران افغان نوشت: با توجه به قرارداد کمیساران سرحدی (مرزبانان) ۱۳۳۵ صبح روز پنجشنبه (۲۵ اردیبهشت)، هیأتی متشکل از کارشناسان مرزبانی کشور افغانستان وارد ایران شده و با حضور در محل مورد ادعا، موضوعات را به طور میدانی مورد بررسی قرار دادند و در جلسه مشترک با مرزبانان ایران شرکت کردند.

 

مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه ادامه داد که هیات افغانستانی بعد از صرف افطاری کشورمان را به مقصد کابل ترک کردند.

 

سازمان‌های ناظر بر پارلمان نداریم

«مجید الماسی» شب گذشته (پنجشنبه 25 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی عملکرد مجلس دهم شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌توانند با تصویب قوانین و آیین نامه‌های مورد نیاز، ابزار نظارتی خود را کارآمد کنند.

 

پژوهشگر اقتصادی با اشره به قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس در حوزه قاچاق گقت: به تازگی گزارش تحقیق و تفحص حوزه قاچاق قرائت شد که تهیه آن بیش از 2 سال طول کشید.

 

وی با اشاره به اینکه این گزارش بیش از 1500 صفحه مستند دارد اما فقط 2 تا 3 صفحه آن منتشر شده است، گفت: این موجب شفاف نبودن عملکرد مجلس است.

 

الماسی با ابراز تاسف از اینکه مجلس به سمتی رفته که قائل به ارزیابی شدن نیست، تصریح کرد: سازمان‌های ناظر بر پارلمان نداریم و اجازه ایجاد چنین سازمان‌هایی را هم نمی‌دهند به همین علت ارزیابی دقیق از عملکرد 4 ساله مجلس نداریم.

 

وی با اشاره به اینکه تعامل با مسئولان از ارزش‌های حاکم بر کمیسیون‌های مجلس شورای است، گفت: این در حالی است که این تعاملات به نظر بسیاری از صاحب نظران به ضرر منافع عمومی است چرا که شفافیت لازم در حوزه عملکرد کمیسیون‌ها وجود ندارد./

 

کد خبر 928822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha