به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اعتبار قضایی راهکاری تحول گرایانه برای کاهش دعاوی، بحث مذاکره با آمریکا شانتاژ است، مبارزه ضد کرونایی و «قاعده ۲۰/۸۰»، گرامیداشت روز قدس امسال هشداری مجدد به رژیم صهیونیستی است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه است.
گرامیداشت روز قدس امسال هشداری مجدد به رژیم صهیونیستی است
حجت الاسلام «سید محمد موحد» در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر اهمیت روز قدس گفت: روز قدس از جهات مختلف دارای اهمیت است گرامیداشت این روز نشانگر مخالفت همه مسلمانان جهان و ملت های آزادی خواه جهان با موجودیت نامشروع رژیم صهیونیستی است ودر عین حال هشداری به این رژیم غاصب است.
منتخب مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس یازدهم اظهار داشت: هدف امام خمینی (ره ) از نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز قدس این بود که جهان اسلام این مسئله را یک مسئله و درد مشترک بدانند و برای آزادی قدس شریف با دشمن صهیونیستی مقابله کنند،مسمانان جهان نباید این تصور را داشته باشند که مسئله قدس امری داخلی و فقط مربوط با مردم فلسطین است چراکه بیت المقدس اولین قبله مسلمانان و قدس متعلق به همه ملت های مسلمان است وآزادی آن از دست دشمن غاصب وظیفه همه مسلمانان است.
وی با اشاره به توسعه طلبی های رژیم صهیونیستی در طول سالیان گذشته در سرزمین های اشغالی گفت: توسعه طلبی این رژِیم و ایجاد شهرک های یهودی در سرزمین های اشغالی با آواره کردن مردم فلسطین سالهاست توسط این رژیم ادامه دارد و متاسفانه حمایت های رژیم های مرتجع منطقه و آمریکا از اقدامات این رژیم باعث شده است که هر روز طرحی را برای تصاحب تمامی سرزمین فلسطینیان با محوریت قدس شریف اجرایی و عملیاتی کنند.
اعتبار قضایی راهکاری تحول گرایانه برای کاهش دعاوی
نشست تخصصی بررسی ابعاد و جنبههای کاربردی اعتبار مدنی به همت پژوهشکده آمار و فناوری اطلاعات و با حضور سید حجت الله علم الهدی رئیس پژوهشگاه، شهریاری عضو شورای عالی فضای مجازی و هراتی نیک رئیس پژوهشکده آمار به صورت مجازی برگزار شد. در ابتدای این نشست، علم الهدی، رسالت پژوهشگاه قوه قضاییه را انجام پژوهش برای رفع چالشهای قضایی عنوان کرد و گفت: یکی از برنامه های پژوهشگاه قوه قضائیه که با جدیت آن را دنبال می کند، برگزاری نشست های علمی و نخبگانی به منظور بررسی راهکارهای عملیاتی کردن طرح های پژوهشی است.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ابراز امیدواری کرد که نشست تخصصی بررسی ابعاد و جنبه های کاربردی طرح اعتبار مدنی، مفید باشد و از ثمرات بحث های مطرح در این نشست استفاده و هر چه زودتر طرح مزبور راهبردی و عملیاتی شود.
علم الهدی همچنین ابراز امیدواری کرد که با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و مرکز آمار و فناوری اطلاعات، طرح مهم اعتبار مدنی اجرایی شود.
ایجاد نظم اجتماعی جدید با تقویت حاکمیت الکترونیک
هراتی نیک رئیس پژوهشکده آمار و فناوری اطلاعات پژوهشگاه قوه قضائیه در ادامه این نشست گفت: طرح اعتبار مدنی از دو سال پیش در پژوهشکده آمار و فناوری اطلاعات آغاز شد و خوشبختانه اسفند سال 98 توانستیم به اهداف از پیش تعریف شده طرح برسیم.
وی در ادامه به مفهوم اعتبار مدنی پرداخت و گفت: در این طرح قصد داریم با توجه به ظرفیت های فناوری اطلاعات و تحلیل داده، حاکمیت الکترونیکی را تقویت کنیم تا نظم اجتماعی جدیدی مبتنی بر اعتماد در ارتباطات اجتماعی حاکم شود.
هراتی نیک افزود: به نوعی با عملیاتی شدن این طرح، تعاملات در جامعه سودمند می شود و به طور قطع نیز در پیشگیری از وقوع جرم و کاهش دعاوی و پرونده های ورودی قوه قضائیه موثر خواهد بود.
بحث مذاکره با آمریکا شانتاژ است/ هدف آمریکا تضعیف قدرت جمهوری اسلامی ایران است
«ابوالفضل حسن بیگی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به برخی سخنان مبنی بر استقبال جمهوری اسلامی ایران از مذاکره با آمریکا گفت: برخی نظرات مقام معظم رهبری در رابطه با سخنان امام حسن مجتبی را مورد شانتاژ قرار دادند و بر این مسئله تاکید دارند که ایشان از بحث صلح و مذاکره با آمریکا حمایت می کنند، این در حالی است که این سخن مقام معظم رهبری تذکری به مجلس، دولت و قوه قضاییه بود که از حد همکاری، همراهی برای سازندگی کشور عبور نکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در داخل کشور یک سری عناصر وابسته به آمریکا از این توییت دفتر مقام معظم رهبری سوء استفاده کردند و تلاش می کنند این گونه القا کنند که حضرت آقا اجازه دادند که مذاکره با آمریکا اتفاق بیفتد و همان گونه که روش و منش امام حسن مجتبی انتخاب صلح بود، ما نیز باید صلح را انتخاب کنیم.
وی ادامه داد: اگر ایران بخواهد با آمریکا دوست شود و صلحی انجام شود، دیگر چیزی از انقلاب اسلامی و ملت ایران باقی نمی ماند و قطعا ملت های مسلمان و آزادی خواه در جهان از ما ناامید می شوند و آمریکا نیز هدف اش این است که ایران تنها بماند تا بتواند با ایران برخورد کند. ایران یک قدرت بین المللی است و امروزه به عنوان یکی از بازیگران ارشد و بزرگ در سطح بین المللی نقش ایفا می کند و هیچ گاه این جایگاه خود را با مذاکره با آمریکا تضعیف نخواهد کرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر قدرت آمریکا در حال افول است. آنها اختلافات داخلی بسیاری دارند و قطعا جمهوری اسلامی ایران در بحث مذاکره با این کشور با هوشیاری تمام عمل خواهد کرد. ما تجربه حیله گری های آمریکا را داریم و هیچ گاه در دام این کشور نخواهیم افتاد.
مبارزه ضد کرونایی و «قاعده ۲۰/۸۰»
«علی ربیعی»، سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: هانس رُزلینگ، پزشک و استاد برجسته سوئدی در حوزه سیاستگذاری در حیطه سلامت عمومی در کتابی بس خواندنی که اخیراً به همت علی کاظمیان و ...مقدمه عالمانه مصطفی ملکیان به زیور طبع آراسته شده نشان میدهد حال عمومی جهان به رغم جنگها و خشونتها و بلایای طبیعی و فجایع انسانی و شکاف فقیر - غنی چندان هم که ما میپنداریم ناخوش نیست. کافی است ما عادتشکنی کنیم و از غرایز و عادات منفینگر و «غریزه سرزنش» و شایعهها و داستانپردازیهای دراماتیک دست برداریم: «ما غرایز فراوانی داریم که هزاران سال پیش به کارمان میآمد، اما امروز در دنیایی بسیار متفاوت زندگی میکنیم. اشتهای مهار نشدهمان برای دیدن دراماتیک وقایع ما را از دیدن جهان آنچنان که هست بازخواهد داشت و به بیراهه خطرناکی خواهد کشاند.» (هانس رُزلینگ، چرا جهان را کژ میفهمیم، ترجمه علی کاظمیان، ص ۴۰)
او به عنوان مثال از عینک «قاعده ۲۰/۸۰» به جهان نگاه میکند. باید توجه خودمان را معطوف به فهم مواردی بکنیم که ۸۰ درصد از مجموعه را شامل میشود. این ۸۰ درصد کجاست؟ چرا اینقدر عظیم است؟ برچه چیز دلالت دارد؟ کارشناس سوئدی حوزه سلامت سعی میکند موارد متعددی از نحوه کاربست قاعده ۲۰/۸۰ به دست دهد و به کمک همین قاعده به یک شیفت بزرگ توسعهای از غرب به شرق میرسد: «آمریکا و اروپا باید این را بفهمند که بیشتر جمعیت جهان در آسیا زندگی میکنند. به بیان دیگر «ما» درحال بدل شدن به ۲۰ درصد، و نه ۸۰ درصد، از نیروی اقتصاد جهان هستیم. اما بسیاری از «ما» نمیتوانیم این اعداد را با افکار نوستالژیکمان هماهنگ کنیم.» (پیشین، ۱۶۸)
نویسنده از «غریزه اندازه» سخن میگوید که مانع از فهم درست پدیدهها میشود: «دوجنبه غریزه اندازه (از طریق مغفول نهادن قاعده ۲۰/۸۰ و برجسته سازی واقعیتهای عددی به شکل خاص)، همراه با غریزه منفینگری، موجب میشود ما به صورتی نظاممند بهبودهایی را که درجهان رخ داده است کمتر از آنی که هست برآورد کنیم.» (ص ۱۶۰)
دوران کرونا تمام نشده اما شرایط ما بهتر است
حجت الاسلام «حسن روحانی» امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت) در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ایام شهادت امام علی (ع) و شب های قدر، اظهار کرد: امیدوارم با بهره بردن از بهترین شب قدر شب بیست و سوم رمضان بتوانیم در این روزهای سخت نسبت به سلامت جامعه و حیات مردم انجام وظیفه کنیم.
رییس جمهوری ادامه داد: پیشاپیش از مردم عزیز که در شب نوزدهم، بیست و یکم و امشب که پیش رو داریم قدردانی می کنم چون درهای شب های احیا، دستورالعملها را کاملا رعایت کردند و بسیار منظم و حساب شده و با اصول در مراسم حاضر شدند و قرآن به سر گرفتند. و از همه برگزارکنندگان این مراسم وعاظ، مداحان، مسیولان مساجد و حسینیه ها و بسیج مساجد کمال تشکر را داشته باشیم.
روحانی گفت: در واقع در شرایطی هستیم که نه باید بگذاریم اضطراب در جامعه ایجاد شود و نسبت به آینده ناامیدی و تردید ایجاد شود و همه نه باید بگذاریم شرایطی پیش بیاید که مردم احساس کنند از شرایط خطر این ویروس به طور کامل عبور کردهایم.
دوران ویروس کرونا تمام نشده ولی شرایط ما از دیروز بهتر است
روحانی در ادامه به تلاش برخی برای ایجاد یاس، اضطراب و دلهره جامعه اشاره کرد بطوریکه مردم احساس میکنند گرفتار شرایط بسیار سخت بدون راه حل در زندگی شده اند، اضافه کرد: این شرایط در مردم آثار روانی و تبعات در تصمیمگیری اقتصادی در آینده دارد. مسئولان اجتماعی و هم مسئولان اقتصادی و سیاسی برای مردم روشن توضیح دهند که دوران سختی نگذشته و دوران ویروس تمام نشده و همچنان با یک ویروس خطرناکی روبرو هستیم اما با این حال شرایط ما از دیروز بهتر شده است./
نظر شما