دانشگاه فرهنگیان مرکز پرورش نیروهای کارآمد و اثرگذار در فرهنگ دینی

آیین توشیح و مبادله تفاهم‌نامه همکاری معاونت قرآن و عترت و دانشگاه فرهنگیان بیست و سوم اردیبهشت ماه با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان و جمعی از مدیران دو دستگاه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛‌ آیین مبادله تفاهم‌نامه همکاری معاونت قرآن و عترت و دانشگاه فرهنگیان بیست و سوم اردیبهشت ماه با حضور «عبدالهادی فقهی» معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زاده و «حسین خنیفر» رئیس دانشگاه فرهنگیان و جمعی از مدیران دو دستگاه فرهنگی برگزار شد.

 

دانشگاه فرهنگیان مرکز پرورش نیروهای کارآمد و اثرگذار در فرهنگ دینی

 

در ابتدای این جلسه فقهی زاده ضمن آرزوی قبولی طاعات و یادآوری لیالی قدر و بهره مندی از فیوضات معنوی این ماه گفت: دانشگاه فرهنگیان با ۹۸ مرکز دانشگاهی در سراسر کشور فعالیت می‌کند و بدون تردید شکل‌گیری دانشگاه فرهنگیان آرمان بزرگی است که دو عنصر آموزش و پرورش در آن نقش اساسی داشته است.

 فقهی زاده با تاکید بر اینکه در نظام ارزشی اسلام به علم بهای برتری داده شده است اضافه کرد: اگر معیار عمومی برتری و فضیلت در اسلام تقوا است این موضوع به برخی از معیارهای فرعی تر خرد می شود که بدون شک یکی از آنها علم است و معیار دیگر جهاد فی سبیل الله است.

 وی درباره انعقاد این تفاهم نامه افزود: این تفاهمنامه از نظر ما به مثابه یکی از اجزای مجموعه‌ای است که وظایف فرهنگی ما را رقم می‌زند و دانشگاه فرهنگیان را به عنوان کلان مرکز پرورش نیروهای کارآمد و اثرگذار در فرهنگ دینی نگاه می‌کنیم و در واقع آن را به عنوان بالی برای پرواز می بینیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی دیگر از سخنان افزود: این نگاه مشترک بین معاونت قرآن و عترت و دانشگاه فرهنگیان جهت بسط و گسترش فعالیت‌های قرآنی وجود دارد و امیدواریم در دوره‌های بعدی این  سنت حسنه تبدیل شود تا معاونت قرآن و عترت این وظیفه را احساس کند که از فعالیت های تبلیغی و ترویجی حوزه قرآن و عترت با دانشگاه فرهنگیان حمایت کند و تعاملات خود را ادامه دهد.

معاونت قرآن و عترت گفت: به عنوان یک همکار تلاش می کند تا زمینه‌هایی را برای درخشش فعالیت‌های قرآنی و پرورش مربیان قرآن کریم در دانشگاه فرهنگیان و مراکز متعدد بسیار این دانشگاه فراهم کند. در واقع دانشگاه فرهنگیان نقش مجری را به عهده دارد و معاونت قرآن نقش همکار را ایفاد می کند و وظیفه ما تمهید مقدمات برای انجام این کار بزرگ است.

وی افزود: این همکاری در حوزه های متعدد علمی آموزشی و به صورت خاص در حوزه های فرهنگی است که جنبه‌های پژوهشی و مطالعاتی نیز دارد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این تفاهم نامه به عنوان اولین تفاهم نامه ای یاد کرد که در دوره جدید معاونت قرآن و عترت با دانشگاهی از دانشگاه های کشور منعقد شده است.

فقهی زاده اضافه کرد: ما به معنای خاص با یکی از فرهنگی ترین دانشگاه های کشور تفاهم نامه امضا کرده ایم که اهتمام جدی هم در برنامه‌ها، ساختار دانشگاه و متون درسی دارد و هم شخصیت های برجسته فرهنگی در آن حضور دارند.

 

دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه حاکمیتی، ماموریت گرا و یک دانشگاه آمایشی در سطح کشور است

بنابراین گزارش در ادامه «حسین خنیفر» با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه فرهنگیان گفت: در حال حاضر ۱۰۳ هزار دانشجو  در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند هرچنداین دانشگاه تا مرز تعطیلی پیش رفت اما متوجه شدیم که تا دو سال آینده ۳۲۰ هزار معلم از ۹۳۰ هزار معلم بازنشسته می‌شود و در سال ۱۴۰۴ نیز ۳۳۰ هزار معلم بازنشسته می شوند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود: این تفاهمنامه فتح باب بسیار ارزشمندی میان یکی از کانون های مهم ترویج قرآنی با دانشگاه فرهنگیان است و معتقدم یکی از بزرگترین گام هایی است که توسط معاونت فرهنگی این دانشگاه برداشته شد و امیدواریم بتوانیم نسل پرورش‌دهنده نسل های آینده یعنی معلمان و مروجان قرآن کریم باشد.

وی افزود: دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه حاکمیتی، ماموریت گرا و یک دانشگاه آمایشی در سطح کشور است که با ۹۸ مرکز و پردیس به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه دولتی فعالیت می‌کند. این دانشگاه خودگردان نیست و در کار تربیت نسل جوان معلم، به عنوان تربیت کننده نسل های فردا تلاش می کند.

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: مسائل قرآنی یکی از دغدغه‌های مهمی است که رهبر معظم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به آن اهمیت می دهد و ما در همین راستا به ویژه در دو سال گذشته به همراه معاونت فرهنگی دانشگاه نسبت به مسائل قرآنی پیگیرهای فراوانی داریم.

وی افزود: هدف ما از انعقاد این تفاهم نامه علاوه بر استفاده از ظرفیت ها و خلاقیت های پنهانی که در هر دو طرف است، بهره برداری از ظرفیت های یکدیگر و انجام فعالیت‌های مشترک است. در واقع تلفیق زمینه های فراهم شده از سوی دانشگاه فرهنگیان و ظرفیت های موجود در معاونت قرآن یک نتیجه خداپسندانه خواهد داشت.

خنیفی اضافه کرد: با توجه به این که دانشگاه فرهنگیان با ۹ سال سابقه فعالیت، به عنوان یک دانشگاه نوپا شناخته می شود و بیشتر رشته های این دانشگاه را دوره کارشناسی تشکیل می دهد و فقط ۱۰ رشته کارشناسی ارشد داریم، تلاش داریم تا در آینده پایان نامه های دانشجویان را به ویژه در رشته های الهیات و آموزش به سمت قرآن سوق دهیم.

وی افزود: خیلی از دانشجویان نسبت به مسائل معنوی با انگیزه هستند دانشگاه فرهنگیان دارای ۹۸ پردیس مرکز در ۳۱ استان کشور است وی ادامه داد طرح‌هایی مانند طرح سراج دوشنبه های قرآنی کاروان های نور و میزبانی دانشگاه فرهنگیان در ماه مبارک رمضان و همچنین کسب رتبه های برتر قرآنی توسط این دانشگاه در جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم از جمله فعالیت‌های این دانشگاه می باشد که امیدواریم از این ظرفیت استفاده کنیم و بتوانیم خدمات متقابل ارائه دهیم و دوره ها و مسابقات مشترک برگزار کرده و از منابع و امکانات فی مابین استفاده شود.

بنا به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر «عبدالهادی فقهی زاده» معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر «حسین خنیفر» رئیس دانشگاه فرهنگیان بیست و سوم اردیبهشت ماه تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کردند.

تفاهم نامه همکاری مشترک میان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و دانشگاه فرهنگیان با هدف نشر و گسترش فرهنگ قرآنی و لزوم هم‌افزایی و مشارکت مراکز و دستگاه‌های مختلف در راستای گسترش و تعمیق ارزش‌ها قرآنی و نهادینه‌سازی انس با قرآن با هدف ارتقای علمی و بهره گیری بهینه از امکانات و توانمندیهای مراکز مختلف منعقد شد.

بنابراین گزارش انجام همکاری مشترک در برنامه ها و فعالیت های فرهنگی علمی و آموزشی در جهت توسعه فرهنگ قرآنی یا رویکرد فعالیت های تبلیغی و ترویجی یکی از برنامه های معاونت قرآن عترت است. مدت این تفاهم نامه از زمان امضا به مدت دو سال است و پس از انقضای مدت با توافق طرفین و با رعایت قوانین و مقررات قایل تمدید است.

لازم به ذکر است زمینه های  همکاری در این تفاهم نامه شامل همکاری و مشارکت در برنامه ریزی مربوط به برگزاری دوره های آموزشی و فرهنگی در حوزه قرآن و عترت وِیژه دانشجویان در رشته های مختلف قرآنی؛ ایجاد امکان استفاده از امکانات طرفین برای اجرای برنامه ها و فعالیت های قرآنی مشترک در سطح پردیس ها و مراکز پایه دانشگاه به معاونت قرآن و عترت برای استفاده در سامانه جامع قرآنی کشور با رعایت مقررات؛ برنامه ریزی به منظور مشارکت جدی استادان داشجویان و کارکنان در برنامه های قرآنی، همکاری ر برگزاری کارگاه های تخصصی، جشنواره ها، نمایشگاه  و همایش های مشترک و آزمون های سراسری قرآن و عترت با هدف دانش افزایی در نمایشگاه های استانی و کشورری در سراهای دانشجویی برخی از زمینه های همکاری این دو نها است.

بهره گیری از اساتید و متخصصین دانشگاه در تهیه و تولید ویژه نامه های علمی و انجام مطالعات کاربردی قرآن و عترت در حوزه فعالیت های تبلیغی و ترویجی؛ همکاری در طراحی و اجرای برنامه های آموزشی تخصصی قرآن و عترت بر اساس علایق و نیازهای جامعه هدف؛ همکاری مشترک به منظور آموزش مربیان قرآن و به روز رسانی و ارتقاء سطح دانش قرانی دانشجویان و فعالان قرآنی و در نهایت همکاری در توسعه کتابخانه های دانشگاه ها و تجهیز آنها به منابع قرآنی و روایی از دیگر زمینه های فعالیتی و همکاری میان معاونت قرآن و عترت و دانشگاه فرهنگیان است.

کد خبر 928527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha