به گزارش خبرگزاری شبستان، «اردشیر سعد محمدی» در رادیو ایران با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به بخش معدن در جهت جهش تولید از کشف معادن جدید مس خبر داد و گفت: امسال خبرهای خوشی در زمینه استحصال مس داریم که بیش از ۱۰۰ هزار متر حفاری عمقی جهت کشف و استخراج سنگ معدن مس و کشف ظرفیتهای جدید معدنی از جمله آنهاست. ظرفیت مس ما هم اکنون حدود ۳۲.۵ میلیون تن در قالب ۸ میلیارد کانسنگ معدنی است که رتبه هشتم جهانی را در این زمینه به کشور ما اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از توجه ویژه کشورهای اروپایی به سرمایه گذاری در این صنعت هم سخن گفت و ادامه داد:
عنصر مس در اتحادیه اروپا به عنوان عنصر درجه اول برای سرمایه گذاری شناخته شده است. بر اساس برآوردها سهم نفت در انرژی مصرفی دنیا اکنون حدود ۳۹ درصد است که در ۳۰ سال آینده به ۱۳ درصد کاهش خواهد یافت.
او افزود: در مقابل سهم انرژی الکتریکی از ۱۹ درصد کنونی به ۴۹ درصد افزایش مییابد. از این رو مس به عنوان یکی از کالاهای راهبردی در صنعت الکتریسیته نقش ویژهای دارد.
سعدمحمدی کیفیت بالا را یکی از ویژگیهای مس تولیدی ایران عنوان کرد و گفت: مس تولیدی ایران که به ۵_۹ معروف است، عیاری برابر با ۹۹.۹۹۹ درصد را دارد که به دلیل کیفیت و خلوص بالا ظرفیت بی نظیری را برای تامین نیازهای صنایع الکتریکی داراست. از این رو با توجه به پیش بینیها مبنی بر افزایش ۶ تا هشت میلیون تن تقاضای مس ظرف ۱۵ سال آینده در جهان، شرکت ملی صنایع مس برآن شده تا در یک افق چهار ساله ظرفیت تولید خود را به ۵۵۰ هزار تن مس کاتلین افزایش دهد.
مدیر عامل صنایع مس ضرورت یک برنامه ریزی مدون در حوزه معدن را خواستار شد و با انتقاد از ساختارهای تامین مالی بنگاههای تولیدی تصریح کرد: توجه به معدن میتواند یکی از الگوهای مناسب جهت محرومیت زدایی بوده که همزمان میتواند سهم بیشتری را در تولید ناخالص ملی از آن خود کند. از این رو حمایتهای پولی و مالی از از بخش معدن امری ضروری است.
وی در پایان با اشاره به رونق بازارسرمایه در روزهای اخیر در عین حال تاکید کرد: بورس با وجود ظرفیتهای فراوان هنوز یک منبع مطمئن جهت تامین سرمایه به شکلی واقعی به حساب نمیآید و شبکه بانکی هنوز نقش اصلی را در این زمینه بازی میکند از این رو اصلاح ساختارهای پولی و بانکی در جهت کمک به تولید در صنایع مبنایی همچون معدن ضرورتی اجتناب ناپذیر است./
نظر شما