به گزارش خبرنگار شبستان، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات کارکنان پایور و وظیفه ارتش و دهمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان آجا گفت: مسلمانان در دوران اخیر از انس با قران دور مانده اند اگر مسلمانان در صدر اسلام در حدود نیم قرن جهشی عظیم داشته باشند و به قدرتی جهانی تبدیل شوند به دلیل تمسک و بهره مندی آنها از قرآن و مفاهیم آن بوده است.
وی قرآن را سند هویت مسلمانان خواند و اظهار کرد: قرآن شناسنامه معرفتی تمدنی و فکری ما و کتاب جهان بینی اسلام است که راهنمایی کلی در مورد جامعه خالق و مخلوق سایر انسانها و خودمان به ما ارایه می کنند.
وی مسلمانی را باورمندی و اعتقاد به نگرش و بینش قرآنی و تصریح کرد: قرار گرفتن عترت در کنار مصحف شریف به معنای ارایه تفسیری حقیقی از آیات الهی است و این به معنای آن نیست که قرآن و عترت دو کتاب زندگی و راهنمای جداگانه اند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این مطلب که مسلمانان علی رغم وجود برخی از اختلافات درباره قرآن اتفاق نظر دارند عنوان کرد: بسیاری از مباحث مطرح شده در کلیسای مسیحیت به دلیل عدم وحیانی بودن مندرجات کتاب مقدس آنهاست در حالی که نزول کتابت و حفظ آیات الهی در میان مسلمانان مورد اجماع است و حفظ آیات الهی از صدر اسلام مورد تاکید قرار داشته است.
حداد عادل رفتن قرآن از متن به حاشیه را نقطه آغاز افول مسلمانان معرفی کرد و افزود: همین افول و تلاش برای خروج از این شرایط منجر به تلاش شخصیت های اصلاح گر همچون سیدجمال الدین اسدآبادی شده است که تلاشهای او مقارن بود با این سخن وزیر مستعمرات انگلستان مبنی بر آنکه تا زمانی که قرآن در میان مسلمانان است نمی توان بر آنها غلبه یافت.
وی تاکید کرد: بنابراین احیای مجد و عظمت مسلمانان و عزت اسلام در گروی رجوع ما به قرآن است که خوشبختانه به برکت انقلاب این مسیر تا حد بسیار زیادی هموار شده به گونه ای که تمامی جلسات رسمی کشور با تلاوت آیات الهی آغاز می شود و خود من بر این باورم که اگر در مجلس جلسه ای بدون تلاوت آغاز شود غیرقانونی و مصوبات آن فاقد اهمیت است.
حداد عادل تلاوت و دیگر هنرهای قرآنی را مقدمه ای برای ورود آیات الهی به متن زندگی و جامعه دانست و ابراز کرد: باید به گونه ای به مصحف شریف تمسک جست که ذهن و زندگی ما با آن مانوس شود و این میسر نمی شود مگر با مداومت بر تلاوت آیات وحی و تربیت نسل آینده با ارزشهای قرآنی.
وی با تاکید بر لزوم تعیین جایگاه مشخص برای قرآن در زندگی شخصی ما همچون نماز گفت: باید گفتمان مجالس دینی ما قرآنی باشد و بهتر آن است که منابر وعظ و خطابه نیز با آیات وحی آغاز شود که اگر این امر رخ دهد جایی برای خرافه پراکنی و طرح مباحثی که مردم را به بیراهه می کشاند باقی نمی ماند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس برگزاری مسابقات قرآن و تلاوت آیات الهی با صوت خوش آهنگ را شایسته خواند و تصریح کرد: اما نباید اینها را به منزلگاه تعبیر کرد بلکه اینها همگی مسیری است برای فهم و عمل به آیات الهی که البته در مرحله نخست به دانستن زبان عربی نیاز دارد.
وی بر تبدیل شدن خواندن ترجمه قرآن همراه با آیات به سنت مداوم در جمهوری اسلامی تاکید کرد و ادامه داد: این امری است که رهبر معظم انقلاب نیز در نخستین دیدار خود با نمایندگان مجلس هشتم بر آن تاکید کردند و فرمودند که سنت ترجمه خوانی ایجاد شده در مجلس هفتم در مجالس بعدی نیز تداوم بیابد.
حداد عادل با ابراز امیدواری از استناد به مفاهیم وحی به جای جهان بینی غربی در آینده بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: اگر اعتقاد به قرآن در هر نهاد و دستگاهی مستحب باشد در ارتش که سربازان نظام را در اختیار دارد امری واجب به شمار می رود.
بنابراین گزارش حجت الاسلام سیدرضا واحدی معاون فرهنگی و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش نیز در ادامه این آیین گفت: امروز در ارتش با همت روحانیت و عظم و اراده کارکنان روحیه ای معنوی و قرآنی جریان دارد و دریافت مدال افتخار از دستان رهبر معظم انقلاب خود شاهدی بر این مدعاست.
وی با ابراز خرسندی از تبلور معنویت در میان ارتشیان ابراز کرد: ارتش از پرسابقه ترین فعالان قرآنی در عمر پربرکت جمهوری اسلامی است چرا که امروز سی و یکمین دوره مسابقات قرآنی خود را برگزار می کند و این یعنی اهتمام به اینگونه فعالیت ها از سال 60 و در زمانی که ارتش با شرایطی بحرانی جنگ و توطئه های مختلف مواجه بوده است.
حجت الاسلام واحدی با بیان این مطلب که نخستین دوره مسابقات ارتش با حضور سی شرکت کننده برگزار شد تصریح کرد: اما امروز شاهد آن هستیم که در مراحل مختلف مسابقات قرآنی ارتش بالغ بر 15 هزار نفر شرکت می کنند و این کثرت متقاضی منجر شده که ما رقابت ها را به سطوح مختلف دانشجویی کارکنان پایور وظیفه خواهران شاغل در ارتش و خانواده ها تقسیم کنیم.
معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزاری مسابقات قرآن را بسترساز ارزیابی فعالیت های این عرصه در طول یکسال دانست و خاطرنشان کرد: پس از برگزاری مراحل مختلف در نهایت چهارصد و 67 نفر به مرحله نهایی مسابقات کارکنان پایور و وظیفه و دانشجویان ارتش راه یافته اند که با رقابت آنها در نهایت 107 نفر به عنوان برگزیده در این آیین تجلیل می شوند.
شایان ذکر است آیین پایانی سی و یکمین دوره کارکنان پایور و وظیفه ارتش جمهوری اسلامی و دهمین دوره مسابقات دانشجویان آجا چهارشنبه 30 آذر با حضور جمعی از سران لشکری و کشوری و دکتر غلامعلی حدادعادل رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در سالن غدیر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما