اجرای طرح حجاب و عفاف از تکالیف بر زمین مانده 26 دستگاه مسئول

خزعلی با انتقاد از عملکرد برخی از مدیران و مسئولان در اجرای طرح حجاب و عفاف، ضعف مدیریت میانی در اجرای این امر را از دلایل عدم تحقق آن برشمرد.

کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار شبستان پیرامون عدم نهادینه شدن عفاف و حجاب و صعود و افول آن در فصل های مختلف سال گفت: اینکه در فصلی از سال بحث پیرامون حجاب و عفاف شروع و در فصلی دیگر به پایان می رسد، صحیح نیست. حجاب، قانون اسلام و خواست مردم است و برای تحقق آن انقلاب کردند اما در برخی از ایام سال به دلیل گرمای هوا ضعف حجاب در جامعه بیشتر شده و حضور نیروی انتظامی بیشتر دیده می شود و در فصلی دیگر مانند زمستان به دلیل سرما، پوشش پررنگ تر است.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نیروی انتظامی در این زمینه وظیفه خاصی برعهده دارد و در هر زمان که زمینه فعالیت بیشتری وجود داشته باشد، بیشتر حضور می یابد و ما فکر می کنیم  این حضور یعنی تحقق کل حجاب.

 

اعمال سلیقه در حجاب و عفاف در جامعه

وی با بیان اینکه حجاب دارای ریزه کاری های زیادی است که در قرآن عنوان شده است، خاطرنشان کرد: نظر علما همان نظر قرآن و آنچه در جامعه دیده می شود، اعمال سلیقه جامعه است.

خزعلی بااشاره به تهاجم فرهنگی گسترده یادآورشد: ما با یک تهاجم فرهنگی از بعد اخلاقی و معنوی روبه رو هستیم که ارزش های اصیل اسلام، قرآن و پیامبر(ص) را هدف قرار داده و دشمن با عصبانیت کامل و بی منطق خانواده و جوانان را مورد هدف گرفته است، تا جوانان را به بازی بگیرد.

 

مسئولیت 26 دستگاه در امر حجاب و عفاف

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: 26 دستگاه در اجرای طرح عفاف و حجاب مسئول هستند و ما فقط نیروی انتظامی را به دلیل حضور در میادین شهری می بینیم. کتاب ها، همایش ها، مدل های لباس و ابتکارات طراحان و آلبوم های لباس موجود در دانشگاه ها همه می خواهند به نیاز جوان و رعایت حجاب و عفاف پاسخ دهند، اما من قبول دارم که برخی مدیریت میانی در این امر ضعف هایی نشان دادند و مسئولیت هایی داشتند که درست انجام ندادند.

 

تعلل مسئولان و مدیران در اجرای طرح حجاب و عفاف

وی گفت: ما مکرر از دستگاه های مربوطه گزارش می گیریم، تذکر می دهیم و برخورد می کنیم و از خدمات خوب نیز تقدیر به عمل می آوریم و می گوییم که در برخی بخش ها کار نشده و یا صوری کاری انجام شده است و فراز و فرودهایی که می بینیم به دلیل ضعف مدیریت مبانی است.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حکومت کار و زندگی و عقاید فردی کسی را با سوال کردن اصلاح نمی کند، در خطبه نهج البلاغه حضرت علی (ع) انبیا را زمینه ساز شکوفایی و فطرت انسانها معرفی می کند و ضرورت حضور پیامبران را تحقق فطرت انسان ها می داند.

وی ادامه داد: برای تحقق فطرت انسان ها کار انبیا زمینه سازی اجتماعی، سیاسی فرهنگی و حتی جهاد است اما اگر شرایط و زمینه انحراف فراهم شود و جامعه طوری الگوها را انحرافی نشان دهد تا فرد نتواند سوی فطرت برود، حکومت مسئول است. بنابراین وظیفه حکومت این است که فضای جامعه را فضایی پاک و زمینه ساز برای حرکت پاکان و نیکان قرار دهد و جلوی شرارت و زشتی ها را بگیرد، اما برخی مسئولان و مدیران در کار خود تعلل می کنند.

خزعلی یادآورشد: در قانون مطالبات، 26 دستگاه مسئول امرعفاف و حجاب هستند که برای هر کدام بیش از 17 مورد وظیفه مشخص شده است و باید از این سازمان ها مطالبه کنیم. به طور مثال آیا آموزش و پرورش توانسته است در طی 12 سال تحصیلی، کودکان و نوجوانان را از نظر استدلال اغنا کند؟ ما می پذیریم که نوجوانان در طی این زمان اغنا نشدند، به همین جهت کار آموزش و پرورش باید زیر سوال برود.

 

آموزش عالی و آموزش و پرورش باید در این امر پاسخگو باشند

وی ادامه داد: از سوی دیگر ما در آموزش عالی چقدر به بحث های ارزشی و اخلاقی می پردازیم و چقدر بحث های علمی صرف را هدف قرار دادیم، اگر در مجموعه هر دو مورد را یکسان ببینیم خوب است، اما می بینیم به طور مثال جوانان اظهار می کنند، دروس اصلی مان مانده، یعنی ارزش های اخلاقی و دین برایش فرعی است و دروس تخصصی برای دانشجو اصلی است، حال سوال این است آیا این دانشجو در آینده می تواند بدون تعهد برای بدن یا گوشه ای از ساختمان مهندسی کند؟

خزعلی با طرح این سوال که آیا هدف از خلقت این بود و هدف جامعه اسلامی که رشد انسان ها در آن متفاوت از سایر جوامع است، این چنین تعریف می شود؟ گفت: آیا مهندس و دکتر بدون تعهد و تخصص نسبت اخلاق و دین می تواند پزشکی یا مهندسی متعهد باشد، تخصص، تعهد و تجربه 3 عنصر تربیت در نظام اسلامی است. آیا کسی که در طول دوره تحصیلی فقط به دروس تخصصی می پردازد، می تواند در آینده شغلی متعهد باشد؟

وی با بیان اینکه در مورد امر به معروف و نهی از منکر نیز باید آموزش و پرورش را زیر سوال ببریم، افزود: باید از این نهاد پرسید، در طول سال تحصیلی چقدر به نماز و روزه و به امر به معروف و نهی از منکر پرداخته است؟ آیا دانش آموزان بعد از 12 سال آموزش می توانند قرآن را بدون غلط بخوانند. البته ناگفته نماند خانواده ها نیز در این زمینه مسئول هستند.

وی گفت: خانواده معلم و مدرسه را انتخاب می کند و تربیت فرزند خود را به آنان واگذار می کند تا در یک چرخه تحصیل، شغل و ازدواج قرار گیرد و متاسفانه به ابعاد تربیتی آنان توجه نمی کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 92788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha