به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروزدر نشست با علمای هندی بازیابی عظمت جهان اسلام و مسلمین را بسیارنزدیک خواند و جمهوری اسلامی ایران را بهترین اسوه صبر و مقاومت در رسیدن به اهداف متعالی اسلامی دانست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،محمدباقرخرمشاد صبح امروز29 آذرماه در نشستی با سومین هیئت اعزامی علمای هند به جمهوری اسلامی ایران که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزارشد،گفت: بیداری اسلامی آینده منطقه و جهان اسلام را رقم خواهد زد واین بیداری معاصر به نام اسلام و برای اسلام است.
وی با خیر مقدم و اظهار خوشحالی از میزبانی علمای اسلامی ، گفت : جهان اسلام با تحولات زیادی روبه روست و یکی از محورهای مهم بیداری اسلامی ، رجوع به علمای اندیشمند جهان اسلام همانند حاضرین در این نشست می باشد.
خرمشاد گفت: افراد مختلف، نامهای مختلفی را برای این تحولات نهاده اند ، مثلا برای انقلاب تونس دو نام مطرح شد ، ثورة الیاسمین ( انقلاب گل یاس ) و ثورة الکرامة ( انقلاب کرامت ) ، اما برای تفاوت این دو اسم و بار ارزشی نامگذاری هر کدام توجه به مسائلی ضروری است .
خرمشاد در ادامه تصریح کرد: چهار دسته انقلاب از جمله کلاسیک،چپ،اسلامی و رنگی مانند انقلاب نارنجی گرجستان یا انقلاب گل رز اکراین در جهان اتفاق افتاده است.
وی گفت: انقلابهای اخیر به انقلاب اسلامی شبیه تر است ، زیرا اگر در میدان التحریر از مصری ها پرسیده شود ، مدل غربی می خواهند یا اسلامی ، آنان مدل اسلامی را انتخاب می کنند و این انقلاب ها از روز جمعه و نمازهای جمعه و نماز گزاران جمعه سرچشمه گرفته و سمت و سوی دینی دارد. اما غرب از نفی وضع موجود در این کشورها می خواهد به تائید وضع غربی و لیبرالیسم سکولار برسد.
خرمشاد ادامه داد: چه کسی کرامت تونسی ها را از بین برده است؟کسانی که طرفدار آمریکا و رژیم صهیونیستی بودند و مردم دنبال کرامت در فرهنگ و تمدن اسلامی هستند و لذا این تحولات ، بیداری اسلامی هستند که مردم در حال زندگی با آن هستند و این اولین موج بیداری در جهان اسلام نیست . بلکه موج اولین حرکت ، توسط سیدجمال الدین اسد آبادی ایجاد شد که تلاش وی برای بیدار کردن مسلمانان و باز گرداندن آنان به اسلام حقیقی بود .
وی یاد آوری کرد : سخنان سید جمال پایه گذار جریانی عظیم در جهان اسلام شد که از جمله آنها می توان به اخوان المسلمین در مصر ، جماعت اسلامی در شبه قاره هند و پاکستان با شخصیتهایی مانند اقبال لاهوری و در ایران توسط امام راحل ( ره ) شیخ فضل الله نوری ، کاشانی ، نائینی و مدرس شکل گرفت.
خرمشاد گفت : آنان معتقد بودند اسلام توانایی اداره جوامع امروزی را دارد و جوامع اسلامی باید روی پای خودشان بایستند ، زیرا تمدن غرب ماده محور وتمدن اسلام ماده-معنا محور است که نه فقط برای دنیا و نه فقط برای آخرت است، بلکه دنیا پل و مزرعه آخرت است.
وی ادامه داد:موج دوم از انقلاب اسلامی ایران آغاز شد و یک موج جدید در جهان اسلام ایجاد کرد که حماس در فلسطین و حزب الله در لبنان فرزندان این موج هستند.
خرمشاد تصریح کرد:موج سوم در کشورهای عربی در حال اتفاق است،در تونس النهضة رای آورد که شعبه ای از اخوان المسلمین است.
وی گفت:این انقلابها توسط دو خطر تهدید می شوند که اولی مصادره حرکتها از سوی غرب و دومی گروههای تندرو که به نام اسلام دست به کشتار می زنند،پس باید جلوی تفرقه و کشتار مذهبی را بگیریم.
وی در پایان تاکید کرد:نظام جدیدی در جهان در حال شکل گرفتن و تدوین است و جمهوری اسلامی ایران مصمم است تا در این بازیابی عظیم ،نقش خود را به درستی ایفا کند.
در ادامه مهمانان نشست به سخنرانی و پرسش و پاسخ از ریاست سازمان پرداختند.
حجت الاسلام سید عباس اطهر رضوی،امام جمعه و رئیس موسسه تقریب مذاهب وادیان کلکته بعنوان سرپرست هیئت و مترجم از میهمان نوازی ایرانیان تشکر کرده و آمادگی خود و هیئت همراه را برای همکاری همه جانبه فرهنگی اعلام کرد.
وی افزود : هندوستان ، بالغ بریک میلیارد و 200 میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد حدود 250 میلیون نفر مسلمان رادر خود جای داده است . ارتباط چندین هزار ساله بین ایران و هند و حضور 1000 ساله زبان فارسی و نیز وجود میلیون ها کتاب و نسخه خطی به فارسی ، هر یک بیانگر فرهنگ مشترک مردم دو سرزمین ایران و هند است .
دیگر مهمانان حاضر در سخنان خود ، لزوم ایجاد جلسات عمومی در رایزنی ایران برای عموم مردم ،دریافت جزوه ای مذهبی-فرهنگی از سازمان برای افزایش آگاهی مردم هندوستان را خواستار شده و افزودند:ما در این سفر با واقعیت انقلاب اسلامی ایران آشنا شده و برادری قرآنی مطرح شده در قرآن را در ایران به عینه دیدیم، همچنین احترام به خانواده اهل بیت عصمت و طهارت در ایران بسیار چشمگیر و قابل تقدیر است و مشوق سفر معنوی ما به ایران ،محبت امام رضا (ع) و نام بزرگ ایشان بوده است.
پایان پیام/
نظر شما