خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ در این روزهای کرونایی که مدارس، دانشگاه ها و آموزشگاه ها و بعضا شغل های پرخطر تعطیل شده اند و بیشتر اداره ها نیز دور کاری دارند و یا با یک سوم و یا دو سوم کارکنان فعالیت می کنند، برخی از کارکنان با حضور در باغ ها و بوستان ها به کرونا نیشخند می زنند.
در این روزها، دور کاری ها و مرخصی ها انجام می شود تا زنجیره ویروس کرونا شکست بخورد اما متاسفانه برخی از کارمندان، آن را یک فرصت می دانند تا به باغ و بوستان سفر کنند و ایام تعطیلی خود را در تفریح بگذرانند. البته رفتن به باغ و بوستان تنها توسط کارمندان انجام نمی شود اما هم اکنون در این شرایط که آنان باید در دسترس بوده و دورکار باشند، این انتظار از آنان نیست.
در این ایام حتی برخی از مناطق روستایی به خصوص روستاهای گردشگری مملو از گردشگران و مهمان های شهری شده که این امر نگرانی و دغدغه روستاییان را نیز به همراه داشته است. اما متاسفانه روزانه شاهد هجوم تعداد زیادی از مردم به روستاها و باغ ها شده ایم که می تواند زنگ خطری برای انتقال بیماری به مناطق پاک و دور دست استان باشد.
این در حالی است که این کارمندان می گویند برای اینکه در شهر تجمع نکنند و فرزندانشان از فضای آزاد و هوای مناسبی برخوردار شوند به دل طبیعت و باغ ها می روند اما متاسفانه ناخواسته بیماری ها را نیز به روستاها و مناطق گردشگری منتقل می کنند.
یکی از روستاییان در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن انتقاد از هجوم شهری ها به این مناطق گفت: متاسفانه این افراد برای روستا سودی ندارند و ممکن است حتی بیماری را نیز انتقال دهند، آنان باید مردم روستایی را که بیشتر قشری ضعیف و کم درآمد هستند، درک کنند و جان ما را در معرض خطر قرار ندهند.
«وحید صحرایی» که ساکن منطقه بدرانلو است، افزود: در این ایام که بیماری کرونا ترس و وحشت در جامعه به راه انداخته، حضور گردشگران در باغ ها نیز برای اهالی روستاها دغدغه شده است، این مسافران در مسیر از جایگاه های سوخت استفاده می کنند، برای خرید نان به ناوایی ها مراجعه می کنند و برای سایر اقلام نیز به سایر فروشگاه ها مراجعه دارند اما بعد وارد روستا می شوند که جای نگرانی دارد چرا که بعضا برای خرید برخی از اقلام مورد نیاز به داخل روستا نیز مراجعه می کنند.
یک خبرنگار استان خراسان شمالی نیز گفت: هم اکنون در تماس ها با مسئولان و کارشناسان متوجه شده ام که تعدادی از آنان در مرخصی و یا دور کاری هستند، اما در دور کاری در منزل به سر نمی برند بلکه به باغ و بوستان رفته اند.
وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: با وجود اینکه باید در دورکاری پاسخگوی ارباب رجوعان و رسانه ها باشند، اما می گویند که ما در دورکاری به سر می بریم هم اکنون سیستم نداریم، آمار دستمان نیست و اطلاعات در اداره جا مانده است را عنوان می کنند.
وی که از عملکرد برخی از کارکنان اداره ها انتقاد دارد، اظهارداشت: این در حالی است که کارمندان باید در دسترس بوده و پاسخگو نیز باشند.
وی افزود: هم اکنون که کشور در شرایط سخت قرار دارد و از ناحیه تعطیلی ضرر و زیان های زیادی به اقتصاد کشور وارد شده است همه اقشار مختلف باید سهم خود را در قطع زنجیره کرونا ادا کنند و هیچ کدام از آنان تنها به فکر شخص خود نباشند چرا که ویروس کرونا اگر در یک محلی وجود داشته باشد فقیر و ثروتمند نمی شناسد و همه را درگیر خواهد کرد.
وی گفت: هم اکنون همه باید شرایط حساس کشور را درک کنیم و از ترددهای غیر ضرور همچون گردش و تفریح به باغ و بوستان بیشتر خودداری کنیم اما بعضا برخی از اشخاص این مهم را نادیده می گیرند و سایر اقشار را از جمله روستاییان و حتی خانوارهای عشایری را در معرض خطر آلودگی به بیماری قرار می دهند.
بعضی از کارمندان به جای قرنطینه سر از باغ و بوستان درآوردند!
«علی بیگ زاده» معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی هم در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفته است: برخی از کارمندان در مرخصی کرونا سر از بوستان ها و باغ ها در می آورند.
وی افزود: متاسفانه تعدادی از کارمندان که به دلیل شیوع کرونا از مرخصی استفاده می کنند، به جای ماندن در منزل، سر از بوستان ها و باغ ها در می آورند و باعث تجمع در این مکان ها می شوند.
بیگ زاده اظهارکرد: ۳۲ درصد از کارمندان استان به دلایلی از جمله داشتن بیماری زمینه ای، مشکوک به کرونا، داشتن همسر کادر درمان و یا تردد بین شهرستانی در مرخصی هستند.
وی گفت: در مجموع از ۱۱ هزار و ۳۶۰ کارمند استان، هفت هزار و ۶۸۴ نفر در دستگاه ها حضور دارند و مابقی در مرخصی به سر می برند.
«غلامرضا عوض زاده» فرماندار بجنورد هم گفته است: به دلیل مرخصی کارمندان با کمبود نیرو به ویژه در بخشداری مواجه هستیم و برای دورکاری شرایط و امکانات لازم، فراهم نیست.
استاندار خراسان شمالی نیز گفته است: برای ارائه خدمات به مردم برای حضور تمامی یا بخشی از نیروی کار، مدیران باید تشخیص مدیریتی داشته باشند اما سازمانی که با دو سوم کارکنان می تواند خدمات ارائه دهد، باید مصوبه را اجرا کنند.
«محمد علی شجاعی» افزود: تجمع و تراکم مردم برای دریافت خدمات از سوی ادارات و سازمان ها خط قرمز استان برای مدیریت بیماری کرونا می شود و اصل، سلامت مردم و رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی در استان باید تشدید شود تا وضعیت استان مانند استان خوزستان که از هر دو مراجعه کننده باید یک نفر بستری شود، نشود و از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
«احمد هاشمی» با بیان اینکه تجمع مردم در بوستان بش قارداش و باباامان نگران کننده است و چراکه هنوز جامعه درگیر مبارزه با ویروس کرونا است، گفت: تجمع مردم این شبها در بوستان ها نگران کننده است.
وی با بیان این که این روزها شاهد رفت و آمدهای خانوادگی، طبیعت گردی و حضور در بوستان ها هستیم، افزود: برخی از افراد به اشتباه تصور می کنند، کرونا به پایان رسیده، این در حالی است که هنوز جامعه درگیر مبارزه با این ویروس است.
گفتنی است؛ با اعلام نتایج قطعی آزمایش های انجام شده تا ظهر روز دوشنبه (22 اردیبهشت) در خراسان شمالی، تعداد مبتلایان به هزارو 304 نفر و تعداد فوتی ها به 100 نفر رسیده است.
نظر شما