رمضان ماه بیرون آمدن از باتلاق نفس و افتادن در دریای رحمت الهی است

امام جمعه موقت تهران گفت: ماه مبارک رمضان جلوه‌، محضر و سفره‌ خدای متعال، محفل انس با پیامبران و امامان و اولیا الهی، ماه بیرون آمدن از باتلاق نفس و افتادن در دریای رحمت الهی است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان،  حجت الاسلام و المسلمین «کاظم صدیقی» به مناسب ماه مبارک رمضان در جلسه شرح دعای چهل و چهار صحیفه سجادیه که به صورت مجازی در حوزه علمیه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: امام سجاد(ع) در این دعا از خداوند درخواست کردند که  خداوند اجلال حرمت این ماه را به ما الهام کند زیرا اگر معرفت فضیلت ماه مبارک رمضان و اجلال حرمت آن با الهام الهی باشد ریشه‌ای می‌شود.

وی افزود: اگر انسان بفهمد که ماه مبارک رمضان جلوه‌، محضر و سفره‌ خدای متعال، محفل انس با پیامبران و امامان و اولیا الهی، ماه بیرون آمدن از باتلاق نفس و افتادن در دریای رحمت الهی است، در آن صورت وظیفه‌ دارد جوارح خود را از معصیت‌ و گناه نگه دارد و حق آنها را ضایع نکند.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اگر خداوند به انسان چشم، گوش، زبان، اعضاء و جوارح داده است برای انجام عمل صالح است، عنوان کرد: طبق فرمایش امام سجاد(ع) در این دعا اگر انسان از این اعضا و جوارح استفاده درست نکند کفران عظیمی کرده است و سرمایه بزرگ الهی برای روز قیامت را از دست داده است.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی درباره اهمیت لقمه حلال در اسلام، اظهار کرد: لقمه حرام و شبهه‌ناک مانع توفیق الهی، پاکیزگی روح، استجابت دعا یا انجام عمل صالح است، بنابراین مراقب باشیم از هر لقمه‌ای استفاده نکنیم مگر اینکه حلال باشد.

وی با بیان اینکه اگر انسان خود را به حرام آلوده نکند ظرفیت و درجات بالایی به دست می‌آورد، ابراز کرد: خوردن مال یتیم، ندادن خمس، ربا و غش در معامله از جمله حرام‌هایی هستند که باید از آنها پرهیز کرد، ماه مبارک رمضان بهترین زمان برای حساب سال خمسی است.

تولیت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) درباره اهمیت مراقبت از زبان، بیان کرد:‌ امیرمومنان امام علی(ع) می‌فرمایند زبان عضوی کوچک اما از نظر جرم خیلی بزرگ و سنگین است،‌ کنترل زبان آنقدر مهم است که پیامبر(ص) در نصیحت یکی از اصحاب سه مرتبه او را به حفظ زبان سفارش کردند؛ زبان انسان در پاکی یا آلودگی او نقش بسیار مهمی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی در ادامه دعای امام سجاد(ع) گفت: حضرت از خداوند درخواست می‌کنند ما را کمک کند که آنچه از تکلیف و وظیفه انجام می‌دهیم ثواب داشته باشد، کار ناثواب از ما سر نزند.

وی افزود: طبق این دعا باید همه کارهای ما برای کسب رضایت خداوند متعال باشد؛ یعنی خوش اخلاقیِ و خدمت به خانواده، نوازشِ فرزندان، احوالپرسی از همسایه، اداء دینِ انسان‌های مقروض، تأمینِ جهیزیه و … نه برای شهرت و دنیادوستی بلکه برای کسب رضایت الهی و ثواب باشد.

امام جمعه موقت تهران در ادامه دعای امام سجاد(ع) مبنی بر اینکه هر کار ما در اثر تقوا و پرهیز از بدی‌ها و ریا باشد، گفت: نماز بهترین عمل اگر همراه با ریا باشد خداوند وعده عذاب به انسان داده است؛ بر همین اساس امام سجاد(ع) از خداوند درخواست عمل صالح همراه با تقوا را دارند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 927673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha