به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حمید بغدادی، معاونت فرمانداری آبیک، در جلسه ساخت ساز غیر مجاز شهرستان آبیک در سالن اجتماعات فرمانداری، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بر جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در شهرها و روستاها و جلوگیری از تخریب اراضی منابع طبیعی از سوی مسئولان ذی ربط تاکید فراوان کرده اند.
وی افزود: متاسفانه مردم به مناطق خوش آب و هوا روی آورده اند و بدون اخذ مجوز، عرصه های منابع طبیعی را تصرف و به ساخت و ساز غیر مجاز می پردازند که متاسفانه عواقب آن گریبانگیر مردم، دستگاه های اجرایی، دولتی، خدماتی و امنیتی شده است.
این مسئول ادامه داد: جالب است افراد، اراضی را بدون تغییر کاربری تخریب کرده و پس از ساخت و ساز، درخواست خدمات شهری و روستایی از دستگاه های متبوع می کنند که متاسفانه یا جریمه می شوند و یا حکم تخریب برایشان صادر می شود.
معاونت فرمانداری آبیک خاطر نشان کرد: از بخشداران و دهیاران روستاها و شهرداران شهرها می خواهیم که از ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری کنند چرا که به علت نداشتن مجوز لازم و پایان کار، بسیاری از پروژه های روستاها بلاتکلیف باقی مانده است.
بغدادی تصریح کرد: متاسفانه برخی از مردم به کمیسیون های 100و99ارجاع داده می شوند که به علت نداشتن درآمد مناسب برای رفع مشکلشان به دفتر امام جمعه، دفتر فرماندار و شهرداری مراجعه می کنند.
وی افزود: اگر مسئولان ذی ربط پیش از آغاز ساخت و ساز غیر مجاز از احداث واحدهای مسکونی جلوگیری کنند می توانند با ارائه راهکارهای قانونی از ساخت و ساز غیر مجاز جلوگیری کنند.
این مسئول از عدم گزارش بازدیدهای دورهای مسئولان شهرستان از نظارت و کنترل بر ساخت و ساز غیر مجاز طی جلسات گذشته، اظهار تاسف کرد و گفت: مصوبات جلسات ساخت و ساز غیر مجاز باید اجرایی و عملیاتی شود.
معاونت فرمانداری آبیک خاطرنشان کرد: روستائیان باید بدانند که وجه های پرداختی آنان از کمیسیون 99،صرف عمران، توسعه و آبادانی روستاها می شود.
بخشدار بخش مرکزی آبیک نیز در این جلسه گفت: اراضی خارج از روستاها یا ملی یا مستثنیات و یا متعلق به راه و ترابری است که هر کدام دستگاه های خاص دارند.
اسدالله حمزه ای افزود: ما دستگاهی نیستیم که اجازه داشته باشیم کار اجرایی کنیم و از ساخت وساز غیر مجاز در روستاها شکایت کرده و حکم صادر کنیم چرا که بخشداری دستگاه نظارتی است و در کنار دستگاه های اجرایی فقط موظفیم اخطار دهیم.
وی ادامه داد: دهیاری ها دستگاه اجرایی نیستند که از ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری و نسبت به تخریب اقدام کنند چرا که قوانینی تعریف نشده است.
این مسئول خاطر نشان کرد: ما متولی شکایت نیستیم و کسانی که اصول فنی و استاندارد ساخت و ساز را رعایت نکنند به دستگاه قضایی معرفی می شوند که در پروسه طولانی به آنان رسیدگی می شود چرا که با اخطار جامه عمل نمی پوشانند.
بخشدار بخش مرکزی تصریح کرد: امروز روستاها در حال توسعه هستند و مهاجرت به روستاها رو به افزایش است لذا دهیاران، شوراها، بانک های عامل و بنیاد مسکن باید با تدابیر لازم برای اعطای وام های 100الی 200میلیون ریالی با سود 4درصد به روستاییان را فراهم کنند تا اقدام به ساخت وساز غیر مجاز نکنند.
در این جلسه، مسئولان بر نظارت بر عملکرد دهیاران و جلوگیری از تخلفات آنان در زمینه مهر تایید ساخت و ساز، جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی و منابع طبیعی، برگزاری جلسات توجیهی برای دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها، برخورد با دهیاران متخلف با اهرم های خاص و مطالعه تعارضات و مقررات قانونی دستگاه های اجرایی برای رفع مشکلات با کار کارشناسی و رفع مشکل بودجه کمیسیون ها و اطلاع رسانی در زمینه اراضی خارج از بافت به روستائیان تاکید کردند.
پایان پیام/
نظر شما