آموزش عالی قم در علوم انسانی همتراز با حوزه علمیه حرکت نکرده است

عضو هیات علمی دانشگاه قم، گفت: علی رغم مسئولیت سنگین قم در علوم انسانی متاسفانه آموزش عالی قم حتی در برش علوم انسانی، همتزار با حوزه علمیه حرکت نکرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، یعقوب فرجامی، عضو هیات علمی دانشگاه قم، امروز(12دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به سهم استان قم در جمعیت دانشجویی گفت: حق میانگین استان قم از آموزش عالی کشور استیفا و سهم آموزش عالی در استان قم از بسیاری جنبه ها تامین نشده که ظلم سنگینی نسبت به قم انجام شده است.
 

وی با بیان اینکه نزدیک به 2 درصد جمعیت کل کشور در قم زندگی می کنند، تصریح کرد: به خاطر نزدیکی به مرکز و قرار گرفتن در مهم ترین قطب صنعتی کشور توسعه آموزش عالی قم اجحاف هایی که در زمان طاغوت انجام شده بود ادامه پیدا کرده است.
 

معاون آموزشی دانشکده الکترونیکی دانشگاه قم، اظهار داشت: علیرغم مسئولیت سنگین قم در علوم انسانی متاسفانه آموزش عالی قم حتی در برش علوم انسانی هم تزار حوزه علمیه حرکت نکرده و این کمبود در ایفای ماموریت در حوزه علوم انسانی است.
 

فرجامی، با اشاره به سهم نامتناسب استان از آموزش عالی کشور ادامه داد: حوزه علمیه و مدارس دینی قم در سراسر جهان تاثیر داشتند و نقش بسزایی ایفا کردند و آشکار است اما متناسب با این مساله تصور می شود که آموزش عالی ما حداقل درصدی در این راستا حرکت کند.
 

وی ادامه داد: با توجه به شان و افتخار و نمود جهانی که حوزه علمیه دارد متاسفانه آموزش عالی ما در هیچ کدام یک از برش هایش در سطح همترازی حوزه علمیه حرکت نکردیم و این سند بزرگ ترین دستاورد برای آغاز برنامه ریزی مناسب و هدفمند برای ارتقای جایگاه و شان آموزش عالی در استان قم است.
 

معاون آموزشی دانشکده الکترونیکی دانشگاه قم، با تاکید بر اینکه در رشته فنی و مهندسی و علوم پزشکی تقریبا در آخرین رتبه کل کشور قرار داریم، گفت: این مساله نه در شان قم و در نه شان جایگاه جغرافیایی این استان است و نه همترازی آموزش عالی استان با حوزه علمیه را تبیین می کند.
 

عضو هیات علمی دانشگاه قم، تاکید کرد: برای جبران این مساله اقدام به تدوین سند آموزش عالی شد که با تبیین ماموریت های مفصل آموزش عالی استان در سه برش استانی، ملی و فراملی اقدام شده است.
 

معاون آموزشی دانشکده الکترونیکی دانشگاه قم، اظهار داشت: شاید دلسوزترین سندی است که در کل کشور تدوین شده به طوری که جز به جز تمامی رشته ها در آن دیده شده است.
 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر جایگاه فعلی آموزش عالی تصریح کرد: جمعیت دانشجویی استان قم دو درصد جمعیت کل کشور است که در سال 77 و 78 آنچه از قم در آموزش عالی پذیرفته شده نسبت به کل یک و شش دهم درصد است که نشان می دهد چهار دهم درصد نسبت به سهم میانگین عقب هستیم.
 

فرجامی، ادامه داد: سهم ما در جمعیت تکمیلی کل کشور 2 و 3 دهم درصد است یعنی نسبت دانشجویان کارشناسی ارشد نسبت به ورودی افزایش پیدا کرده است.
 

عضو هیات علمی دانشگاه قم، تاکید کرد: تعداد دانشجویانی که از کل کشور به قم وارد می شوند یک و 2 دهم درصد است یعنی 8 دهم درصد به آموزش عالی کشور بدهکاریم و باید به این اندازه آموزش عالی را ارتقا دهیم.
 

وی با اشاره به این که بالغ بر 2 دهم درصد سرانه آموزشی داریم، گفت: با این فضای آموزش کل کشور یک دهم درصد به کل کشور سرویس می دهیم یعنی 6 برابر توان خودمان کار می کنیم.
 

فرجامی، آموزش، پژوهش و فناوری را از چشم اندازهای توسعه آموزش عالی دانست و ابراز داشت: میزان پژوهشگاه های ما در حوزه علوم انسانی خوب اما در حوزه فنی و مهندسی صفر است که اگر نسبت به توسعه فنی و مهندسی اقدام نکنیم وقتی بخواهیم به ایفای رسالت ها بپردازیم با کمبود نیروی انسانی فرهیخته مواجه خواهیم شد.
 

معاون آموزشی دانشکده الکترونیکی دانشگاه قم تصریح کرد: مجموع دانش آموختگان تحصیل کرده استان قم تا سال 87 سه هزار و 320 نفر است که استان های قزوین و سمنان با ما همتراز هستند.
 

وی افزود: قم نسبت به سهم خود آنچه که در گذشته بوده کم تر از نصف دریافت کرده است.
 

فرجامی، با اشاره به تعداد دانشجویان جاری در علوم پایه تصریح کرد: در این حوزه شش دهم درصد دانشجو داریم که وارد شده در سال 87 و 88 هستند که نسبت به سهم خود عقب هستیم و در آخرین رتبه قرار داریم.
 

عضو هیات علمی دانشگاه قم، ابراز داشت: در علوم انسانی در جایگاه 21 ام کشور هستیم که سهم ما یک و 2 دهم درصد است.
 

وی همچنین گفت: در علوم پایه در رده بیست و هفتم کشور هستیم و 6 دهم درصد سهم داریم که یک و 4 دهم نسبت به سهم خود عقب هستیم.
 

فرجامی، عنوان کرد: در گروه هنر و علوم پزشکی در رتبه پایانی هستیم و حتی در رشته علوم پزشکی رشته تخصصی و در مقطع دکترا دانشجو نداریم.
 

پایان پیام/


 

کد خبر 9271

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha