افزایش ۲۲ میلیارد تومانی اعتبارات حوزه آ‌بخیزداری خراسان جنوبی

یوسفی گفت: ۲۲ میلیارد تومان اعتبار اضافه بر اعتبارات مالی سال ۹۸ به حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محسن یوسفی» صبح امروز (۲۱ اردیبهشت) در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌های گروهی اظهار داشت: عملکرد موفق اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی در تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و اجرای سریع و زودبازده بودن ایجاد سازه‌های آبخیزداری نسبت به ساخت سد موجب شد که ۲۲ میلیارد تومان از محل مازاد تفاوت ارز صندوق توسعه ملی به اعتبارات حوزه آبخیزداری خراسان‌جنوبی افزوده شود.

 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر آبخیزداری و موافقت معظم له با بر برداشت از صندوق توسعه ملی برای تحقق این مهم در سال‌های اخیر افزود: رونق آ‌بخیزداری در سال‌های اخیر موجب مهاجرت معکوس به روستاها شده است.

 

وی به اعتبار ۱۶ میلیارد تومانی تخصیص یافته به استان خراسان جنوبی در سال ۹۷ به عنوان اولین سال برداشت از صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: عملیات ‌آبخیزداری با این اعتبار در ۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان اجرا شد.

 

یوسفی سهم استان از اعتبارات آبخیزداری در سال گذشته را ۳۱ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با این اعتبار موفق به انجام عملیات آبخیزداری در ۳۱ هزار هکتار و ساخت ۸۷ سازه شدیم.

 

یوسفی با بیان اینکه در سال ۹۷ به عنوان اولین سال برداشت از صندوق توسعه، سهم استان ۱۶ میلیارد تومان برای آبخیزداری بود، ادامه داد: این ۱۶ میلیارد تومان در مساحت ۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار برای اجرای عملیات آبخیزداری هزینه شد.

 

به گفته وی، با انجام عملیات آبخیزداری در ۵۴ هزار و ۵۰۰ هکتار و ساخت ۱۹۰ سازه، موفق به ایجاد اشتغال ثابت و بهره مندی ۲۶ هزار نفر از مزایای اجرای این طرح‌ها شدیم.

 

گفتنی است، کاشت گونه‌های گیاهی مناسب، کشت نواری، کشت درختان با هدف جلوگیری از فرسایش خاک، جنگل کاری، مقابله با گسترش بیابان، توسعه مراتع بذر کاشت و مدیریت ترکیب گیاهان مرتعی از جمله اقدامات طرح‌های آبخیزداری در خراسان جنوبی است که به ازای هر هکتار اجرای عملیات آبخیزداری می‌توان هزار متر مکعب آب به سفره‌های زیرزمینی تزریق کرد.

 

سالانه به طور متوسط ۷۰۰ میلیون متر مکعب رواناب در خراسان جنوبی جاری و اغلب از دسترس خارج می‌شود که با احداث سازه های آبخیزداری می توان از آن استفاده بهینه کرد.

کد خبر 926881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha