شرط «مدیرکل» برای راه اندازی صندوق توسعه حمایت از بخش منابع طبیعی

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با اشاره به بدقولی صندوق مادرتخصصی و عدم واریز سهم دولت در سال های گذشته گفت: در صورت تضمینِ تامینِ حق دولت، آمادگی راه اندازی صندوق توسعه حمایت از بخش منابع طبیعی را در استان داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا نصرآبادی» صبح امروز (۲۱ اردیبهشت) در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌های گروهی اظهار داشت: در سال جاری طرح «۹ در ۹۹» که شامل فعالیت‌های ۹گانه در ادارات کل منابع و آبحیزداری کشور است، به خراسان جنوبی نیز ابلاغ شده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این طرح در زمینه‌های «کاداستر اراضی ملی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، مدیریت بهره‌برداری از مراتع در قالب طرح‌های مصوب، تشخیص و تعیین حدود ذخیره گاه‌های جنگلی، تعیین تکلیف مدیریت پارک‌های جنگلی در سطح عرصه‌های منابع طبیعی، توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره برداری از محصولات فرعی در جنگل‌ها و مراتع از جمله این فعالیت‌های 9گانه است، افزود: همچنین اخذ حقوق دولتی و تقویت منابع اعتباری حاصل از فعالیت‌های اقتصادی در عرصه‌های منابع طبیعی، توسعه دولت الکترونیک در فضای کاری ادارات و ارتباطات با مردم و تقویت و توسعه صندوق‌های حمایت از بخش منابع طبیعی از دیگر فعالیت‌های 9 گانه منابع طبیعی در سال جاری است.

 

وی از اجرای کاداستر در سطح ۱۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های و ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه‌های مرتعی استان در سال جاری خبر داد و گفت: در سال گذشته این مهم در ۴۵۰۰ هکتار از اراضی جنگل‌ها و ۳۰۰ هزار هکتار مرتعی اجرا شده است.

 

نصرآبادی با اشاره به اینکه وسعت مراتع استان هشت میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار است، ادامه داد: از این وسعت مرتع استان، ۲ میلیون هکتار دارای طرح مرتع‌داری هستند و امسال نیز ۷۰ هزار هکتار هدف‌گذاری خواهد شد که از این وسعت، ۲۴ هزار هکتار گیاهان دارویی هستند.

 

این مقام مسئول گفت: از سال ۹۶ پیگیر‌ی‌های زیادی برای ایجاد صندوق توسعه حمایت از بخش منابع طبیعی انجام شد و در این راستا ۳۰ تعاونی نیز تشکیل شد و سهم آورده بخش خصوصی نیز تامین و به حساب صندوق واریز شد اما به دلیل بدقولی صندوق مادرتخصصی و عدم واریز سهم دولت،‌ مجبور به برگشت آورده مردم شدیم.

 

وی خاطرنشان کرد: امسال به سازمان اعلام کرده‌ایم که آمادگی تشکیل صندوق را به شرط تضمین تامین حق دولت را داریم.

 

نصرآبادی در ادامه به کمبود نیروی حوزه حفاظتی در استان هم اشاره کرد و افزود: مناطق تحت اختیار این اداره در سال‌های قبل به بلوک‌های مختلف (بحرانی، خطرپذیر و ...) تقسیم بندی شده‌اند که طبق استاندارد باید برای هر ۱۰۰ هزار هکتار یک نفر نیرو داشته باشیم اما در خراسان جنوبی به ازای هر ۴۰۰ هزارهکتار یک نیرو داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی و کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار در بحث بیابان ۷۷ میلیارد تومان به استان تخصیص یافت که به دلیل عملکرد موفق استان این رقم به ۱۵ میلیارد تومان دیگر به این رقم اضافه شد که جذب آ‌ن تا پایان سال مالی در دستور کار قرار دارد.

 

 

کد خبر 926666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha