به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حسین فاضلی هریکندی » در نشست صمیمی با شورای راهبری مجمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) استان البرز با اشاره به تأکید رئیس قوه قضائیه بر جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی به عنوان یکی از آسیب های جدی در البرز گفت: برای نخستین بار اراضی دارای بیشترین تغییر کاربری شناسایی و نقشه کاربری استان تهیه شد؛ مقابله مستقیم با تغییر کاربری اراضی زراعی بر عهده اداراتی از جمله جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، راه و شهرسازی، محیط زیست، راهداری و ... است و تکلیف مستقیمی متوجه دادگستری نیست و دستگاه قضائی تنها نقش نظارتی دارد.
رئیس دادگستری کل استان البرز اظهار کرد: در این راستا قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری در استان البرز تشکیل شد زیرا اگر در انتظار انجام تکالیف قانونی دستگاه های مذکور می ماندیم در سال های آتی هیچ اثری از فضای سبز و اراضی زراعی استان باقی نمی ماند. از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 700 هکتار اراضی به ارزش بیش از 70 هزار میلیارد ریال در استان البرز آزادسازی شده که مقدار اراضی رفع تصرف شده در 50 روز اخیر برابر با 7 سال گذشته است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره کارآموزی قضات، جذب قضات و نیروهای اداری، افزایش فضای فیزیکی و توسعه عدالت در پوشش خدمات قضائی در البرز مطرح کرد: از نظر تعداد قضات و کارمندان از جمله 5 استان کم برخوردار کشور محسوب می شویم اما بیشترین درصد ورودی پرونده در بین استان های دیگر را داریم که برای برقراری توازن بین کمبودها و ورودی ها باید فعالیت جهادی و تحولی داشته باشیم.
فاضلی هریکندی طرح تحول قضائی استان را الگویی مدون در بین دادگستری های کشور معرفی کرد و ادامه داد: این طرح که مشتمل بر بیش از 100 برنامه و 8 محور است، پس از بررسی ها، نیازسنجی ها و کارشناسی های متعدد و براساس نیازهای بومی طراحی و پس از تأیید رئیس قوه قضائیه وارد فاز عملیاتی شد.
وی اذعان کرد: البرز یکی از استان هایی بود که بیشتری تعداد پرونده های مانده را در کشور داشت که با اجرای طرح تحول قضائی و در راستای اجرای بخشنامه رئیس قوه قضائیه پایان سال گذشته بیش از 50 درصد پرونده های مسن یا دارای عمر بیش از یک سال مختومه شد؛ تمام تلاش ما بر این است تا پایان شهریور ماه سال جاری هیچ پرونده مسنی در استان البرز نداشته باشیم.
رئیس کل دادگستری استان البرز اظهار کرد: نشست های متعددی با محوریت حمایت از رونق تولید، پایداری اشتغال و رفع موانع تولید با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در تمام حوزه های قضائی استان برگزار شد که پایداری اشتغال و رفع موانع تولید را به دنبال داشت و این جلسات حتی در شرایط شیوع ویروس کرونا هم متوقف نشدند. مشکل مالیاتی شهرک های صنعتی اشتهارد نیز پس از سال ها ناامیدی صاحبان صنایع برطرف شد.
نظر شما