به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:
افتتاح حساب بانکی متقاضیان طرح ملی مسکن
«محمود محمودزاده» با اشاره به اینکه به زودی واریز آورده مردم در این طرح آغاز میشود گفت: شرایط پرداخت آورده ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی تعداد زیادی از متقاضیان تایید صلاحیت شده فراهم شده است.
این افراد میتوانند، از طریق مراجعه به سامانه الکترونیکی سهام عدالت به آدرس (www.samanese.ir) تنها برای یک بار، روش آزادسازی خود را تغییر بدهند.
این شرکت که در تاریخ ۲۳ تیرماه سال ۹۲ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده است، با نماد معاملاتی "جوین" در گروه زراعت و خدمات وابسته و زیرگروه کشاورزی، دامپروری و خدمات وابسته روی تابلوی زرد بازار پایه فرابورس ایران رفته است.
این گزارش میافزاید: شرکت سرمایهگذاری پویا نیز پس از احراز کلیه شرایط پذیرش فرابورس به عنوان دویست و پانزدهمین نماد معاملاتی و شصتمین شرکت در بازار اول، در فهرست نرخهای فرابورس ایران درج شده است.
گفتنی است این شرکت هم که در تاریخ ۸ آذرماه سال ۹۴ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده، با نماد معاملاتی "وپویا" در گروه سرمایهگذاریها و زیرگروه سایر واسطهگریهای مالی به جمع بازار اولیهای فرابورس اضافه شده است.
افزایش ۲۶.۷ درصدی سپردههای بانکی
گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپردهها و تسهیلات ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری در پایان دی ماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپردهها بالغ بر ۲۵۱۶۳.۴ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۵۳۰۲.۶ هزار میلیارد ریال (۲۶.۷ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۴۴۹۰ هزار میلیارد ریال (۲۱.۷ درصد) افزایش نشان میدهد.
بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده ۱۳۴۴۸.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۶۷.۹ هزار میلیارد ریال است.
مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۷۷۳۸.۸ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۳۳۷۰.۶ هزار میلیارد ریال (۲۳.۵ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۲۶۴۸.۶ هزار میلیارد ریال (۱۷.۶ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۱۳۱۶.۵ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۴.۷ هزار میلیارد ریال است.
جهش تولید هر کشور باید از طریق رشد بنگاه های کوچک و خرد شکل بگیرد
«حجت ورمزیاری» شب گذشته (پنجشنبه 18 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت روستاها در بخش های مختلف پرداخت و با بیان اینکه بر اساس سیاست های برنامه ششم توسعه باید به نرخ رشد اقتصاد هشت درصد برسیم، گفت: بر اساس آمار سال 2017 نرخ رشد اقتصادی ایران 2.3 درصد بوده است و با تدوین آمار سال 2020 نرخ رشد اقتصادی ایران بدتر هم می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران بر این موضوع تاکید داشت که با جهش تولید هر کشور باید از طریق رشد بنگاه های کوچک و خرد شکل بگیرد و از این رو با توجه به دست فرمان فعلی اقتصادی در کشور، نمی توانیم خلاء های موجود را پر و به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم در خصوص اشتغال روستایی هم پس از فعالیت های جهاد سازندگی، اقدامات چشمگیری نداشته ایم.
وی با بیان اینکه تاکنون 82 درصد بودجه طرح های پرداختی به افراد حقیقی و 18 درصد آن به اشخاص حقوق که می توانستند در راه اندازی حرفه و اشتغال موثر باشند پرداخت شده است، گفت: 79 درصد تسهیلات پرداختی تاکنون به افراد دیپلمه و زیر دیپلمه پرداخت شده و اشتغال دانش بنیان و دانش آموختگاننادیده گرفته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اینکه تا پایان مرحله چهارم تخصیص های ایجاد اشتغال 2480 نفر 44 درصد وام های پرداختی را از آن خود کرده اند، گفت: این در حالی است که جمعیت فعال اقتصادی ما در سال 97 حدود 7 میلیون نفر بوده است و اینکه مبالغ وام های دریافتی این دو هزار و خرده ای نفر حدود نیم میلیارد تومان بوده است.
رشد جمعیت جوان در روستاها از سال ۹۶ تاکنون
«محمد امید» شب گذشته (پنجشنبه 18 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی وضعیت روستاهای کشور پرداخت و با اشاره به اینکه 26 درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند، گفت: بر این اساس 20 میلیون نفر روستایی و یک میلیون نفر عشایر در کشور زندگی می کنند و این 26 درصد از جمعیت کشور در 62 هزار آبادی و روستا ساکنند که 39 هزار روستا بالای 20 خانوار جمعیت دارند و 23 هزار روستا دارای جمعیتی کمتر از 20 خانوار هستند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه 2.6 درصد از جمعیت روستایی در مناطق کمتر از 20 خانوار ساکنند، ادامه داد: 97.4 درصد از جمعیت روستایی در آبادی های دارای بالای 20 خانوار زندگی می کنند.
وی درباره روند کاهشی جمعیت روستایی کشور نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه جمعیت روستایی کشور در سال 98 کاهشی نبود و از سال 65 تا 95 حدود 13 هزار روستای کشور خالی از جمعیت شدند، گفت: بر اساس آمار ثبت شده از سال 96 تاکنون با رشد جمعیت جوان در روستاها مواجه بوده ایم.
امید درباره توسعه روستاها نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: روزانه 100 روستا به شبکه ملی اطلاعات در دولت فعلی متصل می شوند و در حال حاضر به صورت هفتگی 41 روستا به شبکه گاز روستایی متصل می شوند تا جایی که تا این لحظه 90 درصد از روستاهای کشور از خدمات گاز رسانی برخوردارند. همچنین به صورت هفتگی 30 روستا به شبکه آبرسانی روستایی و آب آشامیدنی کشور متصل می شوند/.
نظر شما