آغاز انتقال و آزادسازی سهام عدالت فوت‌شدگان تا چند ماه/افتتاح حساب بانکی متقاضیان طرح ملی مسکن

افتتاح حساب بانکی متقاضیان طرح ملی مسکن، فراهم شدن امکان ویرایش در سهام عدالت، آغاز انتقال و آزادسازی سهام عدالت فوت‌شدگان تا چند ماه، افزایش ۲۶.۷ درصدی سپرده‌های بانکی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:

افتتاح حساب بانکی متقاضیان طرح ملی مسکن

«محمود محمودزاده» با اشاره به اینکه به‌ زودی واریز آورده مردم در این طرح آغاز می‌شود گفت: شرایط پرداخت آورده ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی تعداد زیادی از متقاضیان تایید صلاحیت شده فراهم شده است.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تعدادی از متقاضیان واجد شرایط به بانک معرفی شده‌اند گفت: نامه این متقاضیان به سرپرست بانک مسکن ارسال شده و به زودی فرایند افتتاح حساب این افراد و واریز آورده اولیه آن‌ها به بانک آغاز می‌شود.
 
 
محمودزاده با اعلام این‌که تاکنون هیچ پولی از سوی متقاضیان تایید صلاحیت شده طرح ملی مسکن واریز نشده است، افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان اردیبهشت امسال پالایش ۵۰۰ هزار ثبت نام کننده طرح ملی مسکن انجام خواهد شد.
 
 
وی افزود: حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از طریق مراجعه به سایت و شیوه پیامکی در طرح ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند، که این متقاضیان در ۳۰۰ هزار واحد اعلام شده غیر از بافت‌های فرسوده پالایش خواهند شد.
 
 
 
 
سامانه سهام عدالت از عصر پنج شنبه (۱۸ اردیبهشت) امکان ویرایش اطلاعات برای برخی از افراد را فراهم کرد. سهامدارانی که تا ساعت ۲۴ روز ۱۵ اردیبهشت وارد سامانه سهام عدالت شده و اطلاعات خود را وارد کرده‌اند، امکان ویرایش خواهند داشت.


این افراد می‌توانند، از طریق مراجعه به سامانه الکترونیکی سهام عدالت به آدرس (www.samanese.ir) تنها برای یک بار، روش آزادسازی خود را تغییر بدهند.

 
 
«حسن علائی» گفت: پس از اتمام طرح آزادسازی سهام عدالت، وراث می‌توانند ظرف یک یا دو ماه آینده با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و از طریق شرکت سپرده‌گذاری فرآیند انتقال سهام فوت شدگان به وراث را انجام دهند.
 
معاون سازمان خصوصی‌سازی افزود: در یک‌ماه آینده که فرآیند تعیین تکلیف سهامداران در سامانه سهام‌عدالت انجام می‌شود، وراث فوت‌شدگان سهام‌عدالت به این سامانه مراجعه نکنند و بعد از اینکه اسامی سهامداران عدالت به شرکت سپرده‌گذاری ارسال شد، ورثه می‌توانند باگواهی فوت و وکالت، کارهای قانونی انتقال سهام را انجام دهند، اما فعلا که مرحله ثبت در سامانه است، ورثه سهامداران عدالت نیازی نیست اقدامی انجام دهند.
 
براساس گفته‌های مقامات سازمان خصوصی سازی کسانی که برگه سهام عدالت خود را گم کرده‌اند نگران نباشند، زیرا ملاک سهامدار بودن در سهام عدالت، سامانه samanese.ir است و اگر فردی در این سامانه پرونده دارد و سهام او مشخص است، حتی اگر برگه‌های آن را نداشته باشد، جز مشمولان محسوب می‌شود.
 
 
همچنین درباره ابهام برخی از سهامداران که چرا مبلغ روی برگه‌های سهام عدالت آن‌ها با مبلغ درج شده در سامانه متفاوت است، علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی سازی گفته: فقط به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی با ۵۰ درصد تخفیف سهام یک میلیون تومانی داده شد و مابقی سهامداران باید ۵۰ درصد دیگر سهام را طی سال‌های اخیر خریداری می‌کردند، بنابراین کسانی که هیچ گونه پولی برای خرید سهام عدالت نداده‌اند سهام کمتری دارند.
 
 
 
 
شرکت کشت و صنعت جوین به استناد ماده ۳۶ احکام برنامه‌های توسعه کشور و موافقت کمیته درج شرکت فرابورس ایران به عنوان دویست و چهل و ششمین نماد معاملاتی در فهرست اوراق بهادار بازار پایه فرابورس ایران درج شد.


این شرکت که در تاریخ ۲۳ تیرماه سال ۹۲ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده است، با نماد معاملاتی "جوین" در گروه زراعت و خدمات وابسته و زیرگروه کشاورزی، دامپروری و خدمات وابسته روی تابلوی زرد بازار پایه فرابورس ایران رفته است.


این گزارش می‌افزاید: شرکت سرمایه‌گذاری پویا نیز پس از احراز کلیه شرایط پذیرش فرابورس به عنوان دویست و پانزدهمین نماد معاملاتی و شصتمین شرکت در بازار اول، در فهرست نرخ‌های فرابورس ایران درج شده است.


گفتنی است این شرکت هم که در تاریخ ۸ آذرماه سال ۹۴ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده، با نماد معاملاتی "وپویا" در گروه سرمایه‌گذاری‌ها و زیرگروه سایر واسطه‌گری‌های مالی به جمع بازار اولی‌های فرابورس اضافه شده است.

 

افزایش ۲۶.۷ درصدی سپرده‌های بانکی

گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان دی ماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۲۵۱۶۳.۴ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۵۳۰۲.۶ هزار میلیارد ریال (۲۶.۷ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۴۴۹۰ هزار میلیارد ریال (۲۱.۷ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۳۴۴۸.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۶۷.۹ هزار میلیارد ریال است.

مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۷۷۳۸.۸ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۳۳۷۰.۶ هزار میلیارد ریال (۲۳.۵ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۲۶۴۸.۶ هزار میلیارد ریال (۱۷.۶ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۱۳۱۶.۵ هزار میلیارد ریال و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۴.۷ هزار میلیارد ریال است.

 

جهش تولید هر کشور باید از طریق رشد بنگاه های کوچک و خرد شکل بگیرد

«حجت ورمزیاری» شب گذشته (پنجشنبه 18 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت روستاها در بخش های مختلف پرداخت و با بیان اینکه بر اساس سیاست های برنامه ششم توسعه باید به نرخ رشد اقتصاد هشت درصد برسیم، گفت: بر اساس آمار سال 2017 نرخ رشد اقتصادی ایران 2.3 درصد بوده است و با تدوین  آمار سال 2020 نرخ رشد اقتصادی ایران بدتر هم می شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران بر این موضوع تاکید داشت که با جهش تولید هر کشور باید از طریق رشد بنگاه های کوچک و خرد شکل بگیرد و از این رو با توجه به دست فرمان فعلی اقتصادی در کشور،​ نمی توانیم خلاء های موجود را پر و به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم در خصوص اشتغال روستایی هم پس از فعالیت های جهاد سازندگی، اقدامات چشمگیری نداشته ایم.

 

وی با بیان اینکه تاکنون 82 درصد بودجه طرح های پرداختی به افراد حقیقی و 18 درصد آن به اشخاص حقوق که می توانستند در راه اندازی حرفه و اشتغال موثر باشند پرداخت شده است، گفت: 79 درصد تسهیلات پرداختی تاکنون به افراد دیپلمه و زیر دیپلمه پرداخت شده و اشتغال دانش بنیان و دانش آموختگاننادیده گرفته شده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اینکه تا پایان مرحله چهارم تخصیص های ایجاد اشتغال 2480 نفر 44 درصد وام های پرداختی را از آن خود کرده اند، گفت: این در حالی است که جمعیت فعال اقتصادی ما در سال 97 حدود 7 میلیون نفر بوده است و اینکه مبالغ وام های دریافتی این دو هزار و خرده ای نفر حدود نیم میلیارد تومان بوده است.

 

رشد جمعیت جوان در روستاها از سال ۹۶ تاکنون

«محمد امید» شب گذشته (پنجشنبه 18 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی وضعیت روستاهای کشور پرداخت و با اشاره به اینکه 26 درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند، گفت: بر این اساس 20 میلیون نفر روستایی و یک میلیون نفر عشایر در کشور زندگی می کنند و این 26 درصد از جمعیت کشور در 62 هزار آبادی و روستا ساکنند که 39 هزار روستا بالای 20 خانوار جمعیت دارند و 23 هزار روستا دارای جمعیتی کمتر از 20 خانوار هستند.

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه 2.6 درصد از جمعیت روستایی در مناطق کمتر از 20 خانوار ساکنند، ادامه داد: 97.4 درصد از جمعیت روستایی در آبادی های دارای بالای 20 خانوار زندگی می کنند.

 

وی درباره روند کاهشی جمعیت روستایی کشور نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه جمعیت روستایی کشور در سال 98 کاهشی نبود و از سال 65 تا 95 حدود 13 هزار روستای کشور خالی از جمعیت شدند، گفت: بر اساس آمار ثبت شده از سال 96 تاکنون با رشد جمعیت جوان در روستاها مواجه بوده ایم.

 

امید درباره توسعه روستاها نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: روزانه 100 روستا به شبکه ملی اطلاعات در دولت فعلی متصل می شوند و در حال حاضر به صورت هفتگی 41 روستا به شبکه گاز روستایی متصل می شوند تا جایی که تا این لحظه 90 درصد از روستاهای کشور از خدمات گاز رسانی برخوردارند. همچنین به صورت هفتگی 30 روستا به شبکه آبرسانی روستایی و آب آشامیدنی کشور متصل می شوند/.

 

 
 
کد خبر 926051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha