خبرگزاری شبستان_خراسان جنوبی: جمعی از جامعه مهندسین عمران بیرجند برای رفع دغدغه های کرونایی خانواده های نیازمندان، بیمارستان ها و کادر درمان آستین همت بالا زدند و شروع به تولید محلول های ضد عفونی کردند.
به گفته این مهندسان سلامت محور، بحران کرونا یک جنگ تمام عیار است که باید هر کس به سهم و وظیفه خود آن را مهار کند تا خانواده ها در امان بمانند؛ درست همانند زمان جنگ تحمیلی که برای دفاع از خانواده خود می جنگیدیم؛ حفظ وحراست از بنیان خانواده در شرایط بحران مهمترین هدف این گروه از راه اندازی خط تولید محلول های ضد عفونی کننده است.
دکترای عمران است، به پیشنهاد دوستش برای تولید محلول های ضد عفونی کننده لبیک می گوید و خود جوش و جهادگونه قدم در راه مبارزه با کرونا می گذارد، دوست ندارد اسم و نشانی از او بر سر زبان ها جاری شود، این مهندس خیّر و جهادگر بیرجندی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: از طریق تخصص خودمان «مهندسی عمران» نمی توانستیم به مردم عزیزمان خدمت کرونایی داشته باشیم، لذا از پتانسیل و ظرفیتی که داشتیم استفاده و توانستیم نیاز بیمارستان های مختلف شهر و نیازمندان مناطق محروم و مرزی خراسان جنوبی را رفع کنیم.
این خیّر ادامه می دهد: به پیشنهاد جامعه مهندسین بیرجند، مبالغی برای تولید محلول های ضد عفونی کننده جمع آوری و خط تولید آن با تکیه بر پتانسیل های موجود راه اندازی شد.
هیچ هدفی جزو خدمت به مردم استان نداشتند
این مهندسین خیّر که هدفشان را تنها خدمت به مردم استان در بحران کرونا عنوان می کنند، ادامه می دهد: تولید محلول های ضد عفونی ما نیاز به حمایت معنوی دارد نه مالی!
این خیّر با بیان اینکه محصولات ضد عفونی کننده ما بر اساس مجوزهای لازم از دانشگاه علوم پزشکی است، بیان می کند: خط تولید این محلول ها را تحت لیسانس دانشگاه علوم پزشکی آغاز کردیم و هیچ هدفی جزء خدمت به مردم استان نداشته و نداریم.
وی عنوان می کند: خط تولید ما آب مقطر بوده است که تولید چندانی نداشتیم، لذا از این ظرفیت استفاده کردیم و از اسفندماه برای یک دوره سه ماه تولید محلول های ضد عفونی را پیش بینی کردیم تولید محلول های ضدعفونی تا زمان بحران در استان ادامه خواهد داشت.
این خیّر عنوان می کند: با همکاری خیرین سلامت استان کار را آغاز و تا زمان نیاز استان و رفع بحران و اپیدمی کرونا تولید خواهیم داشت.
از راه اندازی خط تولید محلول های ضد عفونی کننده تا جلوگیری از بازار سیاه
وی با بیان اینکه مردم وقتی که به طور ناگهانی با بحرانی همانند بیماری کرونا، مواجه می شوند برای رفع نگرانی و دغدغه به سمت داروخانه ها هجوم می برند، لذا سعی کردیم اقلام بهداشتی به حدی در استان وجود داشته باشد که مردم نگران تامین نیاز خود نباشند، هم اکنون با همت خیرین، جهادگران و نیروهای مردمی، نگرانی مردم در خصوص تامین اقلام بهداشتی در استان رفع شده و مردم به لحاظ روانی احساس آرامش می کنند.
وی بیان می کند: خیریه ها و مراکز نیکوکاری برای توزیع اقلام بهداشتی بین مردم نیازمند و مستضعف به ما مراجعه می کنند که اقدامی خوب برای تزریق آرامش به خانواده های نیازمند در شرایط کرونایی بود.
این خیّر می افزاید: یکی از اهداف تولید محلول های ضد عفونی در شرایط کرونایی، رفع دغدغه و نگرانی از فضای گرم خانواده ها و تامین نیاز مردم نیازمند بود که این دغدغه تا حدودی رفع شد.
وی می گوید: تولید محلول های ضد عفونی کننده با بهترین کیفیت بود چراکه از آب مقطری استفاده می کنیم که بهداشتی و قابلیت صادرات دارد، این کیفیت سبب می شود که ماندگاری محصول به لحاظ کیفیت از دو هفته به چندین ماه افزایش یابد.
تولید و توزیع ۴۰ هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده
گروه جامعه مهندسین بیرجند با مدیریت و پیشنهاد «محمدرضا علمی» این خط تولید را راه اندازی کردند، وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: با شیوع کروناویروس، با انگیزه تامین اقلام بهداشتی اماکن و مراکزی که به لحاظ مالی توانایی خرید محلول های ضد عفونی را ندارند، خط تولید محلول های ضد عفونی کننده راه اندازی شد.
وی افزود: تامین محلول ضد عفونی کننده برای افرادی که نیازمند هستند از دیگر اهداف راه اندازی خط تولید محلول های ضد عفونی کننده ما بود، تا از بازار سیاه اقلام بهداشتی در بحران کرونا جلوگیری شود.
وی بیان می کند: تاکنون 40 هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده سطوح تولید و بین بیمارستان های سطح شهر به صورت رایگان و برای مصرف یک ماه آن ها تامین شده است، مابقی این محلول ها، در اختیار برخی دهیاری ها و شهرداری ها قرار گرفته است.
علمی بیان می کند: همچنین چندین موسسه خیریه برای توزیع محلول های ضد عفونی کننده بین افراد تحت پوشش این مراکز، افراد نیازمند، محروم و مرزی استان مراجعه کرده و نیاز آنها مرتفع شده است
۵۰ میلیون تومان محلول ضد عفونی کننده توزیع شد
این خیر می گوید: تاکنون 50 میلیون تومان برای تهیه محلول های ضد عفونی کننده هزینه شده است، از این مبلغ 10 میلیون تومان سازمان نظام مهندسی و پنج میلیون هم خیرین مردمی به ما کمک کرده اند.
وی بیان می کند: توزیع محلول های ضد عفونی در بیمارستان ها توسط مجمع خیرین سلامت و توزیع بین شهرداری ها توسط موسسه خیریه آبشار عاطفه ها انجام می شود، همچنین برای توزیع محلول بین افراد نیازمند از ظرفیت موسسه های خیریه و مراکز نیکوکاری استفاده شده است.
علمی می گوید: امروز انگیزه ما برای بین بردن و مقابله با ویروس کرونا، کمک به دیگران نیست، بلکه هدفمان در راستای مسئولیت های اجتماعی، دور کردن بلا و سالم نگه داشتن جامعه خودمان است؛ هر کس در این بحران قدمی بر می دارد تنها به ارگان و سازمان ها کمک نمی کند، بلکه شهر را تمیز می کند تا خود و خانواده اش سالم بمانند.
وی تصریح می کند: بحران کرونا یک جنگ است که هر طور که بتوانیم باید آن را مهار کنیم؛ تا خانواده ما در امان بمانند؛ درست همانند زمان جنگ تحمیلی که برای دفاع از خانواده خود می جنگیدیم؛ حفظ بنیان و کیان خانواده در شرایط بحران مهم است.
وی بیان می کند: امروز روزی نیست که کسی به کسی کمک کند، امروز روزی است که اگر مقابله نکنیم، دامن خودمان را هم ویروس منحوس کرونا می گیرد، جامعه مهندسین بیرجند با این شعار و با این دیدگاه شروع به تولید محلول های ضد عفونی کردند و این راه را تا ریشه کنی این ویروس منحوس ادامه خواهند داد.
نظر شما