روز قدس امسال را با ابزارهای رسانه ای و خلاقانه احیا کنیم

​دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت:روز قدس امسال به خاطر شرایط استثنائی که با آن مواجه هستیم باید با هر وسیله در رسانه های دیداری و شنیداری و نوشتاری و فضای مجازی و با استفاده از ابزارها و ساز و کارهای خلاقانه دیگر برای احیای این روز تلاش کرد.

خبرگزاری شبستان؛‌ گروه قرآن و معارف؛‌ ​دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت:روز قدس امسال به خاطر شرایط استثنائی که با آن مواجه هستیم باید با هر وسیله در رسانه های دیداری و شنیداری و نوشتاری و فضای مجازی و با استفاده از ابزارها و ساز و کارهای خلاقانه دیگر برای احیای این روز و یادآوری آن به مسلمانان و آزادگان جهان تلاش کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین «حمید شهریاری» دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در یادداشتی به مناسبت روز قدس نوشت: 
 
امت اسلامی ما در این روزهای مبارک در فضای ماه مبارک رمضان به سر می برند و از رایحه دعا و  تضرع و مناجات در این ماه بافضیلت بهره مند می شوند؛ در این ماه خود را از هر ماه دیگری به خدا نزدیکتر می بینیم، زیرا ماهی است که « شما را در آن به مهمانی خدا دعوت کرده اند و شما در آن از اهل کرامت خدا شده اید» این قرب الهی مسلمانان را به اهداف بزرگی که خداوند سبحان برای بندگانش مقرر کرده، از جمله همدردی با مظلومین و کمک به آنها و تحکیم اراده برای مقابله با ظالمین و مستکبران و دشمنان بشریت، نزدیک می کند.
 
بدون شک ملتهای مظلوم ستمدیده امروز در نقاط مختلفی از جهان منتشر شده اند و صحنه های فریاد مظلومین، در کلیه اخبار و گزارشها و فضای مجازی قابل مشاهده است.
 
از دردناکترین اشکال بی عدالتی در جهان، ظلمی است که بر مردم فلسطین در سرزمینهای اشغالی و اردوگاههای دیگر کشورها روا می دارند.
 
به خاطر شما گوشها از شنیدن فریاد «ای مسلمانان به داد اهلمان در فلسطین برسید» کر شد؛ فقط غیرت زنده گان و فرزندان مقاومت  امت اسلامى را تحریک کرد که به حمایت از فلسطین برخاستند، بلکه قرار بود بود کلیه ملتهای مسلمان و آزادگان جهان و دولتهای آنها گام عملی برای نجات فلسطین و قدس و خنثی سازی تلاشهای صورت گرفته برای عادی سازی روابط، یهودی سازی، معامله قرن بردارند و کلیه امکانات مادی و معنوی را برای یاری ملت مبازر و مقاوم و مظلوم فلسطین ارائه دهند.

امروز ما در شرایطی زندگی می کنیم که تهدیدی بزرگ برای مسأله فلسطین و بلکه برای کرامت و عزت و وجود امت است، گامهای شتابزده ای که آمریکا و دیگر کشورهای استعماری برای حمایت از رژیم اشغالگر صهیونیست بر می دارند، از انتقال سفارت آمریکا به قدس و یهودی سازی فلسطین تا اعلام معامله قرن و اعمال تروریسم نظامی و اقتصادی علیه ایران به دلیل حمایت آن از مسأله فلسطین...
 
همه اینها مستلزم موارد زیر است:
 
- توقف جنگ بین کشورهای اسلامی
- توقف درگیریهای داخلی بین جریانهای سیاسی و فکری
- مقابله با درگیریهای طایفه ای و نژاد پرستانه
-به فراموشی سپردن هم و غمهای کوچک و رفتن به سوی مسئله مهمتر، یعنی آزادی فلسطین از لوث وجود صهیونیستها
 
مــتأسفانه امروز شاهد حرکت جدی در این مسیر نیستیم، بلکه از آن سو شاهد مداخله آمریکا و رژیم صهیونیستی  و کشورهای استعماری برای شعله ور کردن آتش درگیریهای بین دولتها و مردم و تسخیر رسانه ها برای ایجاد شکاف و اختلاف بین صفوف و انتشار روحیه یأس و نا امیدی بین ملتها هستیم، همچنین شاهد تحرک آمریکایی- صهیونیستی برای مسلح کردن تروریستها با هدف بی ثبات کردن کشورهای منطقه و قتل و کشتار و تخریب در این کشورها هستیم.
 
بسیار دردناک است که در این ماه پر فضیلت شاهد پخش فیلمها و سریالهایی هستیم که دعوت به عادی سازی روابط و فراموشی دشمن صهیونیستی می کند و صهیونیستها را به عنوان مردمانی صلح طلب هستیم به تصویر می کشد، حال اینکه این گونه اقدامات موجب فراموشی ارزشهای انسانی و ایمان واقعی می شود؛ برای مقابله با چنین اقداماتی و امثال آن، امام خمینی (ره) فریاد ضرورت زنده نگه داشتن مسأله فلسطین و به خصوص قدس را سر داد و به همین دلیل آخرین جمعه ماه مبارک رمضان  را به عنوان روز قدس اعلام کرد و از مسلمانان خواست این روز را زنده نگه دارند، چرا که قدس در رأس مسأله فلسطین و کلیه مسائل امت اسلامی ماست.
 
در طول تاریخ متجاوزان به جهان اسلام، ابتدا قدس را هدف قرار دادند و امروز می بینم که قدس با شدت بیشتری مورد هجمه قرار گرفته است؛ هدف، این مساحت محدود از زمین نیست بلکه عزت، کرامت و هویت مسلمانان و حیطه تمدن اسلامی از طنجه تا جاکارتا با کلیه ادیان و مذاهب و قومیتهای آن هدف قرار داده اند.
 
اغراق نیست که بگوییم درگیری تمدنی که هانتیگتون به آن اشاره می کند، در قدس تجسم یافته است و اگر بتوانیم در این تقابل پیروز شویم، در سایر مبارزات در دیگر نقاط جهان اسلام که مورد ظلم ستم واقع شده اند، هم پیروز خواهیم شد.
 
احیای روز قدس امسال استتثائات متعددی دارد: اولا اینکه درگیری و نزاع در جهان اسلام به اوج خود رسیده است، درگیری بین عزت و ذلت، درگیری بین پیروزی و  شکست، درگیری بین اراده نیک و اراده شر و درگیری بین هستی و تباهی.
 
دوم اینکه، کل دنیا درگیر بحران همه گیر کرونا شده، بحرانی که در کشورهای بزرگ و کوچک زلزله به پا کرده است، جانهای بسیاری را از پا درآورده و میلیونها نفر را مبتلا کرده است؛ طبیعی است که که برای مردم در چنین شرایطی فرصتی برای احیای روز قدس طبق روال سالهای گذشته نباشد.
 
اما همه اینها بدان معنی نیست که از چنین روز بزرگی غافل شویم، بلکه باید با هر وسیله در رسانه های دیداری و شنیداری و نوشتاری و فضای مجازی  و با استفاده از ابزار  و ساز و کارهای خلاقانه دیگر برای احیای این روز و یادآوری آن به مسلمانان و آزادگان جهان تلاش کرد و نسبت به بی عدالتی ها و ظلم و ستمهایی  که در این شهر مقدس و کل فلسطین روی می دهد، از قتل و کشتار گرفته تا آوارگی و نسل کشی قومی نژادی، اطلاع رسانی کرد.
 
پس امسال نیز باید سالی باشد که دغدغه مندان مسأله فلسطین و آزادگان جهان اعلام کنند که آنها زنده اند و به خاطر هدف مقدس خود یعنی آزادی قدس و کل فلسطین زندگی می کنند.
 
حمایت از این مسئله حمایت از خداوند متعال است و «إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ».

حمید شهریاری
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

کد خبر 925959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha