خبرگزاری شبستان؛ گرگان- ماه رمضان ماه زیبایی و بهار عبادت است و مؤمنان در این ماه پربرکت زیبایی قدرت الهی را در شفق و افق خورشید درک می کنند.
در ماه ضیافت الهی در کنار بندگی و طاعت خداوند فرهنگ دستگیری نزد مسلمانان جایگاه خاص خود را دارد و سفره های افطار و سحری در ماه رمضان علاوه بر اطعام ایتام و نیازمندان همدلی بین فقیر و غنی را در جامعه گسترده می کند.
با شیوع ویروس کرونا توفیق برپایی سفره های افطاری از بسیاری از خیرین و مؤمنان گرفته شد، خیرین و کسانی که نمی خواهند به هیچ عنوان از فضایل ماه ضیافت الهی بی بهره بمانند به جای پهن کردن سفره های اطعام به فرمان رهبر معظم انقلاب در رزمایش کمک مؤمنانه لبیک گفتند و در راستای تهیه و توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان و اقشار آسیب دیده گام برداشتند.
اقدام خداپسندانه و خیرخواهانه خیرین و مؤمنان با سخنان مقام معظم رهبری در نیمه شعبان و تأکید بر مواسات و کمک مومنانه مسیر تازه ای به خود گرفت و با تلاش دستگاه های اجرایی و مؤسسات خیریه، تشکل های مردم نهاد و اهالی مسجد سیل مهربانی جاری شد.
در استان گلستان نیز بر اساس گزارش ستاد مواسات و همدلی تا کنون ۱۵۰ هزار بسته معیشتی در قالب کمک مؤمنانه تهیه و توزیع شده است.
ماه مبارک رمضان بهانه ای شد تا در خصوص فضائل این ماه پربرکت و همچنین اقدامات مقابله ای برای ریشه کنی کرونا گفتگویی را با حجت الاسلام «عین الله شهابی»، امام جمعه آزادشهر ترتیب دهیم که در ادامه از نظر می گذرانید؛
ماه مبارک رمضان فضائل بی شماری دارد به نظر شما علت فضیلت گسترده خداوند در این ماه چیست؟
تنها ماه قمری که قرآن کریم از آن نام برده شد ماه مبارک رمضان است، رمضان شوینده قلب ها و سوزاننده پلیدی ها است.
پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) می فرماید:«اگر بندگان خدا اهمیت و فضایل ماه رمضان را می دانستند آرزو می کردند که یک سال رمضان باشد».
ماه مبارک رمضان قابل قیاس با هیچ ماهی نیست و اعمال و عبادات در این ماه هم قابل مقایسه با دیگر ماه ها نیست.
ماه رمضان منتسب به خدا و ماه نزول کتب آسمانی است، شهر الله روزه اش هم منتسب به خدا و پاداش و جزای آن هم با خدا است.
انجیل، تورات، زبور و قرآن کریم اوج هنرنمایی خداوند است و قرآن کریم در این ماه نازل شده است.
ماه مبارک رمضان سفره کرم و رحمت بی منتهای خداوند است، علت بخشش بی شمار خداوند در ماه رمضان نیز نشانه بنده نوازی پروردگار است.
در روایات آمده است که خداوند از 70 پدر و مادر به فرزند مهربانتر است، «من بد کنم و تو بد مکافات دهی، پس فرق میان من و تو چیست بگو»
خداوند بنده خود را دوست دارد و می فرمایند: «بندگانی که به من پشت کرده اند اگر بدانند که چقدر شوق دیدارشان را دارم هر لحظه از شوق می مردند»، در واقع رمضان بهانه است، خداوند چوب حراج به همه دارایی های خود زده است وقتی آب دهان روزه دار نزد خداوند از مشک با ارزش تر می شود دیگر بنده دنبال چه چیزی است؟
غفلت از خداوند؛ عامل محرومیت از ضیافت باطنی رمضان
به نظر شما عامل محرومیت از ضیافت باطنی در ماه رمضان چیست؟
از امام باقر(علیه السلام) سؤال شد چرا خداوند شب قدر را مقدر کرد که یک شب آن برابر با یک هزار ماه است که حضرت فرمودند تا ناقصی های اعمال بندگان کامل شود.
عامل اصلی محرومیت از ضیافت باطنی غفلت از خداوند است و در این ماه باید از ارتکاب هر کدام از اوصاف رذیله انسانی که غضب الهی را برانگیزد و هر چیزی که بین بنده و خدا حائل ایجاد کند و توفیق این ضیافت را از مؤمن بگیرد و وی را از رحمت الهی محروم کند پرهیز شود.
باید همه تلاش خود را به کار بگیریم تا در ماه رحمت الهی با گناه مورد غضب الهی قرار نگیریم که گناه اسراف از نعمت الهی است چراکه رمضان بالاترین نعمت الهی است که همه عنایات الهی را در خود جمع کرده است.
به نظر شما چطور می توان از شب قدر به درستی بهره مند شد؟
شب قدر اوج مهمان نوازی خداوند است، اگر بخواهیم از فیوضات شب های قدر به درستی بهره مند شویم از الآن باید به فکر شب های قدر باشیم که تا شب قدر زمان زیادی هم باقی نمانده است.
باید به فکر طهارت باطن باشیم، کینه و کدورت ها را کنار گذاریم، قلب ها را صیقل دهیم و با ذکر، دعا و قرائت قرآن کریم به فکر دیگران باشیم تا به توفیق احیاء دست پیدا کنیم.
اوج ماه مبارک رمضان شب قدر است که درک آن به سادگی فراهم نمی شود، همانطور که در قرآن کریم آمده است «و ما ادراک مالیله القدر»
می توان گفت شب قدر شب ولایت و اهل بیت(علیه السلام) است و اهل بیت(علیه السلام) نیز واسطه فیض الهی، وسیله تقرب به پروردگار و اسمای حسنای خداوند هستند.
چگونه می توان از فرصت ماه رمضان برای بسترسازی زمینه ظهور استفاده کرد؟
بندگان در ماه رمضان به ویژه در لیالی قدر باید خداوند را با اسماء حسنای او صدا بزنند، دعا کنند و برای ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به درگاه خداوند استغاثه کنند که فرج ملت ها در فرج آن حضرت است.
بهترین اعمال دعا است و زیباترین عمل دعا برای ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است، در مفاتیح الجنان آمده است در شب بیست و سوم در لابه لای اعمال هر موقع فرصت پیدا کردید دعای «اللهم کن لولیک الفرج...» را زمزمه کنید.
برای مقابله با کرونا چه اقداماتی در قرارگاه مردمی سلامت آزادشهر انجام شد؟
از همان ابتدا که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد مصلای شهرستان آزادشهر به محل برگزاری رزمایش کمک مؤمنانه تبدیل شد و برای نخستین بار یک هزار و 186 بسته معیشتی به تعداد سن امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در سطح شهر و روستاهای آزادشهر توزیع شد، همچنین اخیراً نیز با همکاری پایگاه های مقاومت بسیج و سپاه پاسداران یک هزار بسته معیشتی دیگر نیز آماده شده است.
با همکاری کمیته امداد و سپاه پاسداران از روز نخست ماه مبارک رمضان طرح اطعام مهدوی در آزادشهر کلید خورد و هر شب 313 پرس غذای گرم به تعداد یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) پخت می شود و در محلات مختلف بین محرومان و آسیب دیدگان از کرونا توزیع می شود.
با توجه به شرایط خاص بیماران کرونایی علاوه بر برادران، حدود 30 بانوی طلبه و غیرطلبه برای غسل متوفیان مبتلا به کرونا فعالیت دارند.
از دیگر اقدامات تولید ماسک و گان پرستاری بود که در این راستا حدود 180 خیاط اعلام آمادگی کردند و در منازل و کارگاه ها برای دوخت ماسک و لباس ویژه بیمارستانی اقدام می کنند.
همچنین با توجه به اینکه متوفیان کرونایی غریبانه دفن شدند و برای پیشگیری از کرونا مجلس ترحیمی برای آنها گرفته نشد مراسم ختم مجازی از سوی قرارگاه برای متوفیان کرونایی در نظر گرفته شد.
با توجه به تعطیلی مساجد برنامه های فرهنگی و قصه های قرآنی در فضای مجازی برای مردم به ویژه کودکان و نوجوانان تدارک دیده شده است.
رهبر معظم انقلاب در نیمه شعبان برای کمک به آسیب دیدگان از کرونا و محرومان رزمایش کمک مؤمنانه را مطرح کردند در راستای تحقق فرمان معظم له چه اقدامی در شهرستان انجام شد؟
پس از فرامین مقام معظم رهبری مصلای شهرستان آزادشهر به محل رزمایش کمک مؤمنانه تبدیل شد و تاکنون بیش از 6 هزار بسته معیشتی بین محرومان شهرستان توزیع شده است.
مردم به زیبایی به ندای رهبر معظم انقلاب لبیک گفتند و واقعاً زبان از بیان این همه لطف مردم قاصر است.
کرونا محک دیگری بود و مردم ایران امتحانی بسیار عالی و مافوق انتظار دنیا پس دادند، کرونا نشان داد مردم اگر لقمه نانی هم داشته باشند بین همنوعان خود تقسیم می کنند و این ملت با این ویژگی همیشه در بین همه ملت های دنیا سربلند است.
نظر شما