خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، هادی دهقانی: شلوغی این روزهای تهران مانند روزهای آخر اسفند است، ترافیک مرکز شهر کلافه کننده است، حضور مردم از آنچه که باید باشد، بیشتر به چشم می آید، هنوز برخی ها ماسک و دستکش ندارند و برخی هم که دستکش یا ماسک دارند چندان موارد بهداشتی را رعایت نمیکنند.
هرچند باید الزامات فاصله گذاری هوشمند رعایت شود ولی برخی ها حتی نمی دانند این الزامات چیست و چگونه با رعایت آن از ابتلای خود و سایر هموطنان به کرونا ویروس می توانند جلوگیری کنند.
«علیرضا زالی» فرمانده مبارزه با کرونا ویروس در شهر تهران همچنان «در خانه ماندن را بهترین راه برای غلبه بر این ویروس می داند» و می گوید تهران دارای شرایط خاص و پیچیده ای است که اگر مردم ان را رعایت نکنند شیوع کرونا ویروس می تواند برای ما بحران آفرین باشد.
سیاست های چندگانه برخی سازمانها در این روزها باعث افزایش سردرگمی ها شده است، «شهریار افندی زاده» خبر از اجرای طرح ترافیک از روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت داده است، وی افزوده: مرحله اول محدوده های طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوا اجرا میشود و زمان آن که پیش از این از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح تا ۱۹ بود به ساعت ۸ صبح تا ۱۶ کاهش یافته و ، در عین حال از ساعت ١٤ به بعد نیز خروج از محدودههامذکور رایگان خواهد بود که با توجه به اینکه اکنون زمان کار ادارات از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ منظور شده است، لذا سفرهای کاری در این طرح ، مشمول پرداخت عوارض در محدوده های مذکور نخواهند شد.
به گفته مشاور عالی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران در روزهای پنج شنبه صرفا طرح محدوده کنترل آلودگی هوا از ساعت ٨ تا ١٣ اجرا میشود.
هر چند با مخالفتهای صورت گرفته اجرای طرح ترافیک به پس از عید فطر موکول شده است ولی به نظر می رسد با کاهش درآمد شهرداری از محل فروش طرح ترافیک و کاهش مسافر در مترو شهرداری به ناچار و با عنوان شلوغی معابر سطح شهر به دنبال افزایش درآمد های خود در این حوزه باشد.
خبر اجرای مجدد طرح ترافیک واکنش وزیر بهداشت را در پی داشت و «کیانوش جهانپور» در این باره در یکی از شبکه های اجتماعی و از قول وزیر بهداشت نوشته است: وزیر بهداشت با اجرای طرح ترافیک در شهر تهران مخالف است، چرا که باعث افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی می شود و آنهم منجر به شیوع بیماری کرونا خوهد شد.
در روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه و با کاهش روزانه تعداد افراد مبتلا به کرونا مردم احساس کردند که این بیماری به زودی به پایان می رسد، همین امر باعث شد تا افراد دیگر فاصله گذاری هوشمند و موارد بهداشتی را رعایت نکنند و شاهد افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا باشیم و استانهایی مانند خوزستان و بوشهر وارد محدوده قرمز شوند و همین امر لزوم بازنگری در بازگشایی ها را دو چندان کرده است.
حال باید منتظر ماند و دید مسئولان برای مبارزه با شیوع کرونا ویروس و شلوغی فزاینده شهر و تلاش شهروندان برای کسب درآمد و حفظ اشتغال خود چه راهکاری خواهند داشت و آیا شاهد گسترش کرونا ویروس و پیک دوم آن در کشور خواهیم بود یا با اتخاذ تصمیم های جدیدی قادر به مهار و کنترل این بیماری می شویم.
نظر شما