«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار شبستان در شیروان با بیان اینکه سد شورک شیروان آبگیری نشد، اظهارداشت: علت اینکه این سد آبگیری نشده چون خشکسالی ها و بارندگی ها مزید بر علت شده که سیلاب در این سد نداشته باشیم چرا که بیشترین حجم سیلاب در این سد، ۳۰۰ هزار مترمکعب و همیشه حجم ذخیره آب زیر یک میلیون مترمکعب و حجم مرده آب سد، نیم میلیون متر مکعب بوده است.
مدیر امور منابع آب شیروان بیان داشت: با توجه به تفاهم نامه وزارت نیرو و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت مزایده، سد شورک در بحث گردشگری، بوم گردی و احداث کارگاه های تولیدی قابلیت واگذاری دارد.
خسروپناه بیان کرد: این سد فضای خوبی برای موارد مزبور و اشتغالزایی و درآمد است و کسانی که می خواهند سرمایه گذاری کنند حتما در این مزایده شرکت کنند.
وی عنوان کرد: سرشاخه بالا دست سد، دو رودخانه شورک و قزل حصار بوده که در دو دهه اخیر شاهد سیلاب های آنچنانی نبوده و اگر سیلابی هم بوده حداکثر حجم آن ۲۰۰ هزار مترمکعب بوده که با توجه به حجم و ظرفیت ۷.۲ میلیون متر مکعب سد، این مقادیر ناچیز است.
خسروپناه تصریح کرد: با توجه به اینکه حجم ورودی سیلاب به مخزن کم است، در فصول بهار و تابستان تبخیر و قابلیت بهره برداری نیست و در دل زمین نفوذ می کند.
مدیر امور منابع آب شیروان با اشاره به مشکل اصلی این سد، اظهار داشت: مبنای کار و طراحی آن سیلاب های منطقه بوده که دبی پایه ثابت ندارد و در حوزه سیلاب ها کم بوده، از طرفی بازه سیلاب ها در بهار رخ داده که آب قابل استفاده نبوده است.
خسروپناه با بیان اینکه قابلیت تخلیه سرریز سد، ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه است عنوان کرد: اینک هزار و ۳۷ متر مربع فضای مسقف در این سد است که با توجه به هزینه های بالای آن، نگهداری، نگهبانی، تاسیسات و ابنیه امسال طبق تفاهم نامه به بخش خصوصی خواهیم داد.
وی بیان داشت: همچنین در طراحی سد برای کشاورزان در زمان ساخت خط انتقال درجه یک و دو انجام شده ولی چون آب نیامده نتوانستیم به کشاورزان بدهیم.
به گفته خسروپناه سد شورک در سال ۸۳ با حوزه آبریز ۱۰۰ کیلومترمربع، ارتفاع از پی ۵۰ متر، عرض تاج ۹ متر و طول تاج ۲۰۰ متر به بهره برداری رسید.
سد شورك واقع در 20 كیلومتری غرب شهرستان شیروان از جمله سدهای استان خراسان شمالی است كه كار ساخت این سد در سال 1378 با هدف ذخیره و تنظیم سیلاب های فصلی آغاز و سال 1383 بهره برداری شد.
نظر شما