دین و معنویت مهمترین مولفه تمدن و فرهنگ های شناخته شده بشری است

حجت الاسلام حمید ایزدی گفت: دین و معنویت مهمترین مولفه تمدن ها و فرهنگ های شناخته شده بشری هستند، در گذشته و حال، معنویت با مصادیق و نمودهای مختلف خود، حیات فکری، معنوی و اجتماعی بشر را به طور گسترده ای تحت تأثیر قرار داده است.

حجت الاسلام «حمید ایزدی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد با بیان اینکه دین و معنویت، مهمترین مولفه تمدن ها و فرهنگ های شناخته شده بشری هستند، گفت: در گذشته و حال، معنویت با مصادیق و نمودهای مختلف خود، حیات فکری، معنوی و اجتماعی بشر را به طور گسترده ای تحت تأثیر قرار داده و نقش مؤثر ادیان و معنویت در قرن های متأخر تا حدودی نادیده گرفته شده است، اما امروزه با بروز بحران معنویت و فضیلت در زندگی بشر متمدن، در نقش و اهمیت فزاینده ادیان و فرق در رفع این بحران تردیدی وجود ندارد، لذا معاونت تبلیغ این حوزه اقدام به برگزاری دوره ی آشنایی با فرقه های نو ظهور با عنوان " مرزبان" کرده است.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه خراسان با اشاره به عرفان های نوظهور هندی، آمریکایی، ایرانی و فرقه های درون دینی با گستردگی جغرافیایی و پراکندگی جمعیتی آنان، افزود: قرار گرفتن کشور ما در حوزه شرق دنیا و ارتباط تاریخی و جغرافیایی فراوان با پیروان و دستاوردهای فرقه های انحرافی، اهمیت بررسی آنها را دوچندان می کند، از این رو برگزاری این نوع آموزشها آن هم به نوع کارگاهی، در این حوزه ضروری است تا طلاب و مبلغین این عرصه بتوانند از عهده پاسخگویی به نیازهای روز افزون، بخش های علمی و نهادهای فرهنگی و ارتباطی کشور در این زمینه برآیند.

 

حجت الاسلام والمسلمین ایزدی با بیان اینکه حوزه علمیه بر اساس وظیفه ذاتی خود به عنوان پاسبانی از کیان دین، موظف است مسائل ارزشی و تعیین حدود آنها را تبیین کند، گفت: عالمان می بایست مکارم اخلاق را از غیر آن جدا کنند و مفاهیم ارزشی را به درستی بفهمانند.

 

وی با تاکید بر این موضوع که منشأ بسیاری از کج روی ها و انحراف های فکری در تاریخ اسلام، روشن نبودن مفاهیم اخلاقی برای مردم بوده است، افزود: اگر اعتقادات برای مردم روشن نباشد یعنی ندانند برای چه مسلمانند و برای چه شیعه هستند، به سادگی فریب خواهند خورد لذا تبیین اعتقادات بر عهده حوزه و علمای دین است و برای این کار نخست لازم است جریانات انحرافی را شناخته و راه های نفوذ آنها را شناسایی کرده و سپس راهکار مقابله را ارائه نماید.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه خراسان به برگزاری دوره ی مرزبان اشاره و ابرازکرد: این دوره برای طلاب برادر و خواهر بصورت ثبت نام از طریق پورتال طلبگی و در قسمت تبلیغ انجام پذیرفت، در اولین مرحله ثبت نام که در آذر ماه ۹۸ انجام گرفت، تعداد ۱۲۰۰ نفر به صورت گروهی و انفرادی در این دوره ها شرکت کردند.

 

حجت الاسلام والمسلمین ایزدی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده برگزاری کلاس ها تا آخر بهمن ماه بصورت مرحله ای در زمان بندی های یک ماهه برگزار شد و حتی برای متقاضیان شهرستانی نیز، از اساتید اعزامی استفاده شد.

 

وی با بیان اینکه دوره ی مرزبان به عنوان یکی از سرفصل های آموزشی کارگاه های تلبس نیز می باشد، تصریح کرد: در دوره طرح مرزبان سال ۹۸ مجموعا با احتساب ثبت نام کنندگان و متقاضیان تلبس، ۲ هزار و ۲۳۸ طلبه در قالب ۴۴۸ ساعت آموزشی از این دوره بهرمند شدند.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه امتحان دوره ۹۸ با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلات مدارس علمیه بصورت مجازی و از طریق سامانه آموزش مجازی LMS برگزار شد، گفت: بعد از برگزاری اولین دوره محتویات دوره در قالب کتابی با عنوان «صراط های غیر مستقیم » با ویرایش جدید در حال چاپ است که برای دوره های بعد به عنوان متن آموزشی کارگاه قرار خواهد گرفت.

 

حجت الاسلام ایزدی با بیان اینکه چرایی بوجود آمدن جریان های فرقه ای و عرفان های نو ظهور، معرفی جریان های فرقه ای در شرق کشور، راه های نفوذ جریان های فرقه ای در جوامع دینی از سرفصل های این دوره می باشد، خاطرنشان کرد: طلاب محترمی که بتوانند ۷۰ درصد امتیاز دوره مقدماتی را کسب کنند به دوره تکمیلی دعوت خواهند شد و بعد از اتمام دوره تکمیلی و ارزیابی بعنوان کارشناس این مباحث در عرصه های تولید محتوا و تدریس در حوزه های علمیه و مدارس آموزش و پرورش، بکار گیری خواهند شد.

 

وی با اشاره به برگزاری مرحله ی جدیدی از این طرح، در پایان گفت: دومین دوره در حال حاضر با توجه به عدم امکان برگزاری حضوری به صورت مجازی بر روی سامانه آموزش مجازیLMS حوزه علمیه خراسان در حال برگزاری می باشد لذا متقاضیان می توانند جهت شرکت در این دوره ها به سامانه آموزش مجازی LMS مراجعه و در این دوره شرکت کنند.

کد خبر 925778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha