140 نفر از نخبگان تحت پوشش بنیاد نخبگان قمی هستند

رئیس بنیاد نخبگان استان قم گفت: 140 نفر از 9 هزار نخبه تحت پوشش بنیاد نخبگان از قم هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سید حسین اخوان علوی، رئیس بنیاد نخبگان استان قم، امروز (29 آذر) در همایش تجلیل از دانش آموزان پژوهنده، گفت: در دنیای امروز که سبک زندگی نسبت به گذشته تغییر کرده و به زندگی دانش محور تبدیل شده باید برنامه ریزی ها ما هم به گونه ای باشد تا از جریان تولید دانش عقب نمانیم.


وی افزود: در آموزه های دینی اسلام بر لزوم دانش اندوزی تاکید فراوان شده و باید از دریچه علم، دانش و پژوهش به زندگی نگاه کنیم تا سبک زندگی مان با آنچه که در مفاهیم دینی آمده، مطابقت داشته باشد.

 

رئیس بنیاد نخبگان اظهار داشت: امروز نه تنها اصل حیات بشر بلکه کیفیت حیات ما نیز در گرو علم و دانش است و برای ورود موفق به این مقوله باید مهارت های لازم را کسب کرد و از مهم ترین اقدامات در کسب این مهارت ها کسب قدرت علمی تا به میزانی که جمهوری اسلامی ایران به یک ابرقدرت علمی در جهان تبدیل شود، می باشد.


وی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم ملت بزرگ و شریف ایران می توانند به این نقطه اوج برسند و این اتفاق از مسیر کم کردن فاصله علمی با دیگران رخ می دهد.


اخوان علوی با تاکید بر آغاز حرکت علمی و رشد سریع آن در کشور، خاطرنشان کرد: یکی از شاخصه های رسمی در تبیین نقش کشورها در تولید علم میزان ارائه مقاله می باشد و به استناد پایگاه استنادی علوم جهان اسلام "آی، اس، ای" این رشد بخصوص در دهه های اخیر فرآیند رو به رشدی یافته است.


وی افزود: طبق اسناد منتشر شده در این پایگاه ایران تنها چهار مقاله علمی در سال 1345 و سه سال بعد هم هفت مقاله به جهان معرفی کرده که با توجه به معیارهای آن زمان پذیرفته می شد.
 

وی تصریح کرد: ایران در سال 1350تنها 39 مقاله و در سال 57 که طلایی ترین سال قبل از پیروزی انقلاب در زمینه ارائه مقالات می باشد، 499 مقاله علمی و پژوهشی به دنیا عرضه داشته است.
 

رئیس بنیاد نخبگان گفت: این تعداد در سال 76 به عدد یک هزار و 46 رسید که رشد دو برابری نسبت به 19 سال قبل داشته و این میزان در سال 80 به 2 هزار و 450 مقاله و در سال 86 نیز به 9 هزار و 250 و در سال 89 هم به 18 هزار و 323 مقاله می رسد که این آمار به ترتیب بیانگر رشد علمی گام به گام کشورمان است.


وی ادامه داد: بر همین اساس رشد علمی و نقش ایران در تولید علم جهانی طی این سال ها 20 برابر شده و ایرانی ها از سال 2001 میلادی با پشت سر گذاشتن عربستان در عرصه تولید مقاله علمی پژوهشی حرکت را آغز کرده و در ادامه مصر، اسرائیل و ترکیه را پشت سر گذاشته ایم ولی هنوز ترکیه از لحاظ رتبه بالاتر از ایران است.


اخوان علوی تصریح کرد: در حال حاضر سهم ایران در تولید علم در جهان 42/2 است و آمریکا در این مورد با تولید 26 درصد علم دنیا رتبه اول را دارند و چینی ها رتبه دوم را دارند.


وی در ادامه با تاکید بر رسالت های دولت و همچنین سازمان های دولتی از بنیاد ملی نخبگان به عنوان سازمان مسئول در این خصوص یاد کرد و با اشاره به فعالیت های این بنیاد در قم، گفت: تا امروز 9 هزار نفر در سطح کشور تحت حمایت این بنیاد قرار دارند که 140 نفر از این تعداد قمی می باشند.


پایان پیام/

کد خبر 92572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha