سفر معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به جنوب کرمان 

معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پی اُفت قیمت محصولات کشاورزی منطقه جیرفت و عنبرآباد از جمله پیاز و گوجه فرنگی به جنوب کرمان سفر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به جنوب کرمان سفر کرد.

 

«معتمد» در این سفر گفت: در پی اُفت قیمت محصولات کشاورزی منطقه جیرفت و کهنوج از جمله پیاز و گوجه فرنگی با دستور مقام عالی سازمان مرکزی، به منظور بررسی وضعیت بازار، بررسی خرید توافقی این محصولات این سفر انجام شد.

معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود: برای سرعت بخشیدن به خرید توافقی محصول پیاز علاوه بر اتحادیه تعاون روستایی جیرفت، اتحادیه مرکزی معاون روستایی ایران نیز وارد عمل شد و با حمل محصول پیاز به استان ها برای عرضه مستقیم در غرفه های شبکه تعاون روستایی، سرعت بیشتری گرفت.

وی بیان کرد:  اگر زمانی که تولید مازاد محصول پیاز وارد بازار شده و صادر می شد قیمت خرید تمام شده در مزرعه بین ۳ هزار تا ۳هزار و ۵۰۰ تومان بود.

 

معتمد ابراز کرد: از ۱۵ اسفند سال گذشته تا ۳۰ فروردین سال جاری با تعرفه گذاری انجام شده باید به ازای هر کیلوگرم پیاز باید ۱۰ هزار تومان تعرفه صادراتی پرداخت می شد.

معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران عنوان کرد: این تعرفه صادراتی عملا موجب شد صادرات پیاز برای صادر کنندگان توجیه اقتصادی نداشته باشد و صادرات متوقف شد.

وی تصریح کرد: حجم عظیمی از این محصول راهی بازار داخل کشور شد و متاسفانه با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی رستوران‌ها، دانشگاه ها و سایر اماکن عمومی  بازار کشور، ظرفیت محصول تولید بیش از توان مصرف داخل کشور بود.


معتمد با بیان این مطلب که خوشبختانه تعرفه صادراتی از ابتدای اردیبهشت سال جاری برداشته شد، اظهار کرد: اما به دلیل عرضه مستمر این محصول، شاهد رشد قیمت نبوده ایم به طوری که در حال حاضر قیمت پیاز سفید درجه یک هر کیلو یکهزار تومان و پیاز درجه یک زرد نیز ۵۰۰ تومان می باشد.


معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خاتمه تاکید کرد: تداوم خرید توافقی پیاز تا متعادل شدن بازار این محصول ادامه دارد.

 

تولید سالانه ۴ و نیم میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی در جنوب کرمان 

«احمد مشایخی» در ادامه گفت: سالانه ۴ و نیم میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی در هفت شهرستان جنوبی کرمان تولید و روانه بازار می‌شود.

مدیر تعاون روستایی جنوب کرمان عنوان کرد: این منطقه با سطح زیر کشت قریب ۲۴۲ هزار هکتار، ۲۹ درصد از سطح زیر کشت، قریب ۶۷ درصد از مجموع تولید محصولات کشاورزی و دامی استان کرمان و قریب ۴ درصد از تولید کشور را به خود اختصاص داده است و به تنهایی در ۱۰ محصول کشاورزی رتبه نخست تا سوم تولید و سطح زیرکشت کشور را دارد.  

 گفتنی است؛ در روز اولین روز از سفر معاون بازرگانی سازمان مرکزی جلسه هایی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی منطقه و فرمانداران شهرستان‌های جنوبی برگزار شد تا از نزدیک مسائل و مشکلات این حوزه بررسی و تدابیری برای حل آن اندیشیده شود.

وی همچنین  از مزارع، میادین خرید و فروش محصولات کشاورزی و کارخانه های رب گوجه فرنگی بازدید کرد.

کد خبر 925306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha