مشکلات ادامه دار دانشگاه ها در آموزش آنلاین

دانشجویان و اساتید از سرعت کند اینترنت، قطع و وصل شدن آن، بلاتکلیفی در برگزاری زمان امتحانات و مشکلات درک دروس در فضای مجازی گلایه دارند که هنوز این مشکلات با گذشت ماه ها از تعطیلی دانشگاه ها حل نشده است.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، معصومه بدخشان: با شیوع ویروس کرونا دانشگاه ها از اسفند ماه 1398 تعطیل شدند. آموزش ها به صورت مجازی دنبال شد. دانشگاه اینترنتی تجربه جدیدی است که دانشجویان و اساتید کسب می کنند.

 

چون این تجربه جدید تحمیلی از سوی ویروس کرونا بود، نظام آموزشی کشور هم غافلگیر شد لذا زیرساخت های لازم برای نظام آموزشی کشور در بستر فضای مجازی فراهم نبود همین مسئله مشکلات فراوانی را به وجود آورده است و مشخص نیست این مشکل تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

 

دانشجویان و اساتید از سرعت کند اینترنت، قطع و وصل شدن آن، بلاتکلیفی در برگزاری زمان امتحانات گلایه دارند که هنوز این مشکلات با گذشت چند ماه از تعطیلی دانشگاه ها حل نشده است.

 

گلایه های دانشجویان از آموزش آنلاین

«سروش»  دانشجو پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی است که در این ارتباط به خبرنگار شبستان می گوید: در آموزش مجازی ارتباط با استاد خیلی کم است.  زمان برای سوال پرسیدن و رفع اشکال وجود ندارد. درک مطالب دروس تخصصی در آموزش مجازی بسیار سخت است. دروسی همانند آزمایشگاه را باید در ترم بعد بگذارنیم درحالی که گفته اند در این ترم نمره می دهند.

 

او بیان می کند: برخی از اساتید نمی توانند با اپلیکیشن کار کنند و هنوز کارکرد آن را نمی دانند. اینترنت قطع و وصل می شود. بلاتکلیف در زمان برگزاری امتحانات هستیم. کاش وزارت علوم هر چه زودتر تکلیف دانشگاه ها را روشن کند.

 

این وضعیت برای  دانشگاه های دولتی نیز صدق می کند یکی از دانشجویان رشته برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران نیز به خبرنگار شبستان می گوید: متاسفانه برخی از اساتید به آموزش آنلاین بها نمی دهند وبه هیچ عنوان کلاس درس مجازی برگزار نمی کنند.

 

او ادامه می دهد: قطع و وصل شدن در صدا و تصویر زیاد است. سامانه ای که در آن کلاس ها برگزار می شود به میزانی قطع و وصلی دارد از نصف دروس باز می مانیم.

 

این دانشجو دانشگاه تهران تصریح کرد: برخی از اساتید به جای گرفتن امتحان، دانشجو را وادار به نوشتن مقاله می کنند که این موضوع اجازه نمی دهد ما مطالب اصلی درس را متوجه شویم.

 

او درباره رایگان بودن اینترنت نیز می گوید: وزارت ارتباطات گفته است شرکت در کلاس های آنلاین کاملا رایگان و بدون احتساب در تعرفه عادی خرید ترافیک است. اما بنده هر دفعه که وارد کلاس درس آنلاین می شوم وسط درس اینترنت قطع می شود و پیامک پایان حجم می آید تا دوباره حجم اینترنت بخرم نصف مطالب کلاس را از دست داده ام.

 

این دانشجورشته برنامه ریزی بیان می کند: برخی از درس ها به دلیل کارگاهی بودنشان حتما باید حضوری برگزار شود اما آموزش آنلاین این کیفیت را به شدت کاهش داده و اساتید هم مراعات این وضعیت را نمی کنند.

 

همچنین یکی از اساتید دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز درباره مشکلات آموزش آنلاین می گوید: در آموزش مجازی  در ک مطالب از سوی دانشجویان نسبت به آموزش حضوری پایینتر می آید و نمی توان برخی از مطالب را به صورت آنلاین آموزش داد و حتما باید در فضای آموزش حضوری ارایه داد.

 

او بیان می کند: سرعت اینترنت کند است و گاهی قطع و وصل می شود همچنین تمام هزینه های خرید بسته های اینترنتی برعهده دانشجو و استاد است.

 

او یکی دیگر از مشکلات را عدم حضور دانشجویان در کلاس های آنلاین اعلام می کند و می گوید: برخی از دانشجویان تنها آغاز و پایان کلاس حاضری می زنند و در طول مدت تدریس استاد حضور ندارند.

 

انتقاد از گرانی و کندی اینترنت

این دانشجویان نیستند که نسبت به این موضوعات گلایه دارند، معاونان آموزشی دانشگاه ها نیز در نشست مجازی معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی سراسر کشور نسبت به عدم ارائه اینترنت رایگان، کندی و قطعی اینترنت انتقاد داشتند و آن را معضل و مشکل آموزش مجازی عنوان کردند.

 

در همین ارتباط، معاون آموزشی دانشگاه رازی کرمانشاه با انتقاد از گرانی و کندی اینترنت که موجبات به وجود آمدن مشکل در برگزاری کلاس‌های مجازی می‌شود، تنوع بخشی به شیوه‌های ارزیابی دانشجویان، تأخیر در برگزاری آزمون‌های سراسری و کلاس‌های عملی را پیشنهاد کرد.

 

معاون آموزشی دانشگاه شیراز هم از عدم ارائه اینترنت رایگان در دانشگاه‌ها  انتقاد کرده است.

 

معاون آموزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان و دبیر منطقه ۸ آموزشی نیز عدم ارائه اینترنت رایگان و مقاومت برخی از اساتید و دانشجویان با ارائه کلاس‌ها به صورت مجازی را از معضلات این روش اعلام کرد.

 

معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از عدم دسترسی برخی از دانشجویان به اینترنت می گوید: ما با دانشجویان قرارداد کلاس حضوری امضا کرده‌ایم و لازم است در شرایط کنونی به آنان سهل بگیریم.

 

این تنها بخشی از انتقادات معاونان آموزشی دانشگاه ها است که همسو با دانشجویان مطرح می شود.

 

این در حالی است که وزیر علوم در نامه ای خطاب به وزیر ارتباطات خواستار رایگان شدن اینترنت در آموزش آنلاین شده بود و در این نامه آمده است«  بررسی‌های میدانی از دانشگاه‌ها نشان می‌دهد ابلاغیه کاهش تعرفه اینترنت به اپراتورهای ارائه دهنده خدمات پهنای باند هنوز جنبه عملیاتی نیافته است. غلامی در این نامه از جهرمی خواسته بود با توجه به محدودیت زمانی موجود اقدام لازم در این خصوص صورت گیرد و تفاهم نامه تکمیلی برای هم افزایی در این راستا با وزارت عتف تنظیم شود.

 

بلافاصله پس از یک روز از انتشار این نامه وزارت ارتباطات نسبت به آن واکنش نشان داد و معاون این وزارتخانه خبر از رایگان شدن اینترنت آموزش مجازی و ابلاغ آن به همه اپراتورها خبر داد.

 

همانگونه که مشخص است، شواهد و بررسی‌ها از دانشگاه‌ها و دانشجویان نشان می دهد این وعده عملیاتی نشده است و در این میان وزارت ارتباطات باید به یاری وزارت علوم، تحقیقات و آموزش بیاید که این همراهی همانند سرعت اینترنت، کند و دچار قطعی و وصلی است.

 

از سوی دیگر وزارت علوم نیز باید بر نحوه عملکرد دانشگاه ها و اساتید نظارت داشته باشد تا اجحافی در حق دانشجویان نشود چون همانگونه که در صحبت های معاونان آموزشی و دانشجویان بود، برخی از اساتید برای آموزش های آنلاین آمادگی و تمایل ندارند.

همچنین برخی از دانشجویان در مناطق دور افتاده هستند که دسترسی به اینترنت ندارند باید تدابیری نیز برای آن ها اندیشیده شود.

 

 

کد خبر 925008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha