آموزش حضوری دانش آموزان در مناطق سفید یا کم خطر استان البرز

قاسمی گفت: آموزش حضوری دانش آموزان در نقاط سفید یا کم خطر استان البرز در فضاهای باز یا در مدرسه با رعایت فاصله گذاری اجتماعی صورت می گیرد.

خبرگزاری شبستان – البرز: شیوع بیماری کرونا علاوه بر زندگی اجتماعی مردم، تحصیل دانش آموزان را نیز دچار اختلال کرد و به نوعی تعطیلی بی سابقه ای را در تمام جهان رقم زد؛ اخلالی که ایران نیز از آن مستثنی نبود و مدارس آن را به تعطیلی کشاند.

شایان ذکر است با تعطیلی بلند مدت مدارس کشور و به تبع آن استان البرز، بخشی از نگرانی های والدین در رابطه با حفظ سلامت فرزندانشان برطرف شد اما دغدغه سال تحصیلی نیمه کاره و بلاتکلیفی دانش آموزان همچنان به قوت خود باقی ماند.

ایجاد یک ساز و کار منسجم و منظم نخستین موضوعی بود که در دستورکار مسئولین امر قرار گرفت و به منظور تبادل دانش و ظرفیت سازی مقرر شد روش های جایگزین برای آموزش دانش آموزان در نظر گرفته شود که آموزش آنلاین از طریق فضای مجازی و تهیه برنامه های تلویزیونی از جمله آن ها بود.

سؤال های بی جوابی مبنی بر جبران دروس عقب افتاده در ذهن اولیاء دانش آموزان شکل گرفت که به منظور شفاف سازی آن ها گفت و گویی با سالار قاسمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز ترتیب داده ایم که در ادامه آن را می خوانید.

با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور و استان البرز و تعطیلی مدارس، در خصوص ادامه آموزش دانش آموزان به صورت آنلاین توضیح دهید.

با شیوع این ویروس به منظور حفظ سلامت مردم و مهار کرونا از حضور دانش آموزان و معلمان در مدارس جلوگیری شد اما تکمیل بخشی از کتاب های ناتمام مدارس موضوعی بود که پس از حفظ سلامت در اولویت کاری آموزش و پرورش قرار داشت و آموزش از طریق فضای مجازی آغاز شد.

آموزش از راه دور دانش آموزان از اول اردیبهشت ماه آغاز شد تا تقریبا یک چهارم باقی مانده محتواهای درسی آن ها در این فضا و به صورت مجازی تدریس شود. همچنین به منظور اجرای مطلوب برنامه های  آموزشی، شبکه شاد از نیمه شعبان آغاز به کار و شروع به عضوگیری کرد و تدریس از این طریق همچنان ادامه دارد.

در بخش آموزش از طریق فضای مجازی تکلیف آن دسته از دانش آموزانی که در مناطقی زندگی می کنند که دسترسی به اینترنت ندارند چیست؟

حدود ۳٠ درصد از دانش آموزان استان البرز که اغلب ساکنین روستاها هستند ممکن است در چنین شرایطی با مشکل مواجه شوند و امکان دسترسی به اینترنت و آموزش آنلاین را نداشته باشند اما استفاده از برنامه های آموزشی تلویزیون که روزانه از شبکه های آموزش و چهار سیما پخش می شود، برای آن ها امکان‌پذیر است.

در مناطق روستایی تعداد دانش آموزان هر کلاس زیاد نیست بنابراین در نقاط سفید یا کم خطر مانند طالقان و برخی روستاهای نظرآباد و ساوجبلاغ و ... که ابتلا به کرونا کمتر مشاهده می شود آموزش های حضوری در فضاهای باز یا در مدرسه با رعایت فاصله گذاری اجتماعی صورت می گیرد و از این بابت جای نگرانی نیست.

همچنین «راهبران آموزشی» با مراجعه و سرکشی روستا به روستا «بسته های آموزشی» که در اداره کل آموزش و پرورش یا ادارات مناطق تهیه می شود را به دست دانش آموزان می رسانند و در این مراجعات بر روند آموزش ها و فراگیری دانش آموزان نیز نظارت دارند.

مدارس استان البرز از چه زمانی فعالیت خود را از سر می گیرند؟

بازگشایی مدارس در حیطه تصمیمات ستاد ملی کروناست که تاکنون تصمیمی برای این موضوع گرفته نشده است. ناگفته نماند ۱۴ اردیبهشت ماه در این ستاد اعلام شد که احتمال بازگشایی مدارس از ۲۷ اردیبهشت جاری در مدارس مناطق کم خطر وجود دارد.

این در حالی است که چنانچه تصمیمی برای بازگشایی مدارس گرفته شود، تنها مدارس مناطق کم خطر بازگشایی می شوند و احتمال بازگشایی مدارس در شهرها و نقاط پرخطر کم است و آموزش ها از طریق فضای مجازی تا پایان سال تحصیلی و برگزاری امتحانات ادامه دارد.

در رابطه با نحوه ثبت نام کتب درسی سال تحصیلی جدید به صورت اینترنتی توضیح دهید.

با ورود به سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی به آدرس irtextbook.ir  و irtextbook.com امکان ‌ثبت نام به دو صورت فردی و گروهی وجود دارد که یا دانش آموز به صورت انفرادی مراحل ثبت نام را انجام‌ می دهد یا این امر به مدیر مدرسه واگذار می شود تا به صورت گروهی ثبت نام را صورت دهد.

نحوه ثبت نام بدین صورت است که با ورود به سامانه و وارد کردن کد ملی و شماره سریال شناسنامه دانش آموز، صفحه مربوطه باز و با درج اطلاعات متقاضی پر می شود سپس هزینه کتاب ها به صورت آنلاین پرداخت و سفارش ثبت شده و کتاب ها در موعد مقرر به دانش آموزان تحویل داده می شود.

با توجه به اینکه نگرانی اولیا از پایان سال تحصیلی 98-99 همچنان وجود دارد، از آن ها خواسته شده برای کتب سال جدید ثبت نام کنند در حالیکه هنوز مشخص نیست همه دانش آموزان در امتحانات قبول شوند یا خیر. در این خصوص توضیح بفرمایید.

در این سامانه به صورت پیش فرض قبولی دانش آموز در نظر گرفته شده اما تقریبا هر سال از اواخر تیرماه تا اوایل شهریور سامانه، امکان ویرایش سفارش برای کاربران ایجاد می شود تا دانش آموزانی که به هر دلیلی موفق به قبولی نشدند و نیازی به کتاب های جدید ندارند، امکان استرداد وجه یا انتقال آن به سال تحصیلی بعد وجود داشته باشد.

افرادی نیز که به هر دلیل محل تحصیل یا سکونت آن ها تغییر کرده می توانند با مراجعه به همان سامانه اطلاعات خود را اصلاح کنند. همچنین والدین دانش آموزان‌ می توانند از طریق ارتباط با شماره تلفن 0219099071789 جهت ثبت نام‌ کتب درسی از مشاوره های کارشناسان بهره مند شوند.

نحوه برگزاری امتحانات به چه صورت خواهد بود؟


سناریوی متفاوتی برای برگزاری امتحانات دانش آموزان وجود دارد. امتحانات نهایی پایه دوازدهم و مدارس بزرگسالان که ترمی هستند به صورت حضوری و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار می شود اما در مدارس ابتدایی برآیندی از نمرات دانش آموز در طول سال به صورت توصیفی صورت می گیرد.

برای نحوه برگزاری امتحانات دوره اول متوسطه و پایه دهم و یازدهم منتظر ارسال دستورالعمل از وزارتخانه هستیم که هنوز قطعی نشده است. ممکن است امتحانات به صورت آنلاین و از طریق فضای مجازی برگزار شود یا ممکن است توصیفی باشد.

گفت و گو: صدیقه صباغیان

کد خبر 924985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha