حجت الاسلام والمسلمین «مجتبی کلباسی» در گفتگو با خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان درباره نقش مواسات و همدلی و کمک مومنانه در زمینه سازی برای ظهور و حرکت به سمت جامعه مهدوی، اظهار کرد: مقوله انتظار و جامعه منتظر چارچوب ها و تعاریف خاصی دارد تا جامعه منتظر خود را از نظر معیارها برای آن حرکت بزرگ یعنی ظهور آماده کند.
رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم ادامه داد: در این میان بحث انفاق و مواسات و دستگیری از دیگران جزء شرایط اولیه و پایه های اساسی ایمانی در جامعه منتظر است، به قدری این مطلب اهمیت دارد که خداوند در سوره مبارکه بلد می فرماید: «وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْعَقَبَةُ* فَكُّ رَقَبَةٍ* أَوْ إِطْعَامٌ فِي يَوْمٍ ذِي مَسْغَبَةٍ* يَتِيمًا ذَا مَقْرَبَةٍ* أَوْ مِسْكِينًا ذَا مَتْرَبَةٍ».
وی تصریح کرد: گردنه یعنی معبر سختی که با دشواری می توان از آن عبور کرد و در این آیات از آزاد کردن برده ها و در روز گرسنگى طعام دادن به يتيمى خويشاوند و يا بينوايى خاكنشين به گردنه تعبیر شده است.
حجت الاسلام کلباسی تاکید کرد: بنابر این فرد و جامعه منتظر نمی توانند برابر نیازهای افراد و گروه هایی که در جامعه هستند، اساساً بی تفاوتی با ادعای انتظار، مقبول و مسموع نیست اینکه انسان ببیند و بداند و دریابد نیازمندانی اطراف او هستند و نسبت به آن عکس العمل نداشته باشد.
وی در ادامه بیان کرد: این شرط اساسی انتظار است که منتظران عدالت و امنیت و غنا و رفع فقر و جهل در دولت کریمه باید این الگوها را در جامعه منتظر پیاده کنند.
این کارشناس مهدوی ابراز کرد: وقتی می توانیم به سمت جامعه آرمانی حرکت کنیم که نسبت و تناسب مان را با آن جامعه موعود مشخص کنیم، تغییرات یکشبه رخ نمی دهد و جامعه منتظر در طلب آن جامعه ایده آل باید خود را شبیه آن کند.
وی اضافه کرد: چون تحولات بنیادین تدریجی و در بستر تاریخ رخ می دهند و باید به اوج برسند تا با جامعه مطلوب و ایده آل مهدوی سنخیت بیابند. معنویت و مواسات و کمک مومنانه و انفاق در حق محرومان همه معبر برای رسیدن به این سنخیت است.
حجت الاسلام کلباسی با بیان اینکه حدود 500 آیه در قرآن به تبیین انفاق و مواسات اشاره دارد، خاطرنشان کرد: چنان که می فرماید: «لن تنالوا البرّ حتّي تنفقوا ممّا تحبّون و ما تنفقوا من شىء فإنّ الله به علیم» این یعنی به مطلوب دست نمی یابیم مگر از آنچه دوست می داریم انفاق کنیم.
نظر شما