والت دیزنی فیلمنامه ام را دزدید

فریبرز روشنفکر گفت: پرونده شکایت من علیه کمپانی والت دیزنی، مدارک معتبری دارد که اعتبار آن، از یک سو برای والت دیزنی نگرانی و از سوی دیگر برای متولیان حقوقی خودمان دردسرساز شده است.

فریبرز روشنفکر، نویسنده و فیلم‌نامه‌نویس با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: من 12 سال پیش طرح فیلمنامه ای را برای فروش به کمپانی والت دیزنی پیشنهاد کردم که این کمپانی از یک ماه بعد از آن شروع به نامه نگاری با من کرد. چند نامه و یک فرم کار با سربرگ رسمی کمپانی والت دیزنی، اسناد سال 1999 من هستند .این کمپانی 8 سال بعد از دریافت طرح فیلمنامه مورد نزاع ، صحنه به صحنه از طرح پیشنهادی در تولید سیندرلای 3 استفاده کرد و مرتکب یک سرقت ادبی تمام عیار شد.


روشنفکر افزود: در سال 2009 نامه ای نکوهش آمیز به مدیر کل کمپانی ارسال کردم و نوشتم که شما مانند شخصیت های منفی انیمیشن های خودتان رفتار کرده اید و به جای خرید طرح فیلمنامه، آن را از من دزدیدید. کمپانی والت دیزنی در جواب این نامه، یکی از معتبرترین اسناد حقوقی در این ارتباط  را در همان سال برای من ارسال کرد. در این نامه دریافت طرح فیلمنامه مورد نزاع تایید شده است ولی به طرزی شگفت آور سرقت ادبی را رد می کنند. نامه 2009 کمپانی والت دیزنی تمام دردسرهای اثبات دسترسی کمپانی را در دادگاه پیش رو برطرف کرده است و اینک دعوای پیش رو اثبات شباهت دو فیلمنامه به یکدیگر است.


وی تصریح کرد: از طریق شیما پورمحمدی وکیل و کارشناس مالکیت فکری وزارت دادگستری با مراجع حقوقی آمریکا مکاتباتی صورت گرفته و جواب آنها تایید اعتبار مدارک دسترسی کمپانی والت دیزنی است.


روشنفکر تأکید کرد: این در حالی است که مراجع حقوقی و قضایی آمریکا بسیاری از ادعاهای نویسندگان خودشان را غیر قابل پیگیری و نامستند اعلام می دارند در حالی که پیگیری شکایت من علیه کمپانی والت دیزنی را مجاز دانسته و به من حق شکایت داده اند.


وی در ادامه گفت: دکتر کلاریدا از وکلای برجسته آمریکایی که تخصص اصلی اش پی‌گیری پرونده‌های مالکیت فکری و ادبی است، پس از بررسی فقط بخشی از مدارک ، برای برعهده گیری پرونده سیندرلا 3 اظهار علاقه کرده است اما مشکل اصلی من در این ماجرا تامین مخارج سنگین دادرسی است.


روشنفکر افزود: شرایط حقوقی آمریکا با ایران فرق می‌کند و وکیل نمی‌تواند شریک مالی مدعی باشد و این موضوع در آنجا خلاف قانون تلقی می‌شود و این مسئله موجب شده حتی برای جذب شریک سرمایه گذار در این پرونده دچار مشکل شوم.


این نویسنده خاطرنشان کرد: پس از رسانه ای کردن این منازعه تمام کارشناسان حقوقی و متخصصان سینمایی در پی پروسه کارشناسی مستندات و مدارک این ادعا، بنده را در این شکایت محق تشخیص داده اند.


وی عنوان کرد: برخی از خبرگزاری‌های رسمی آنجا برای انعکاس این منازعه ابراز علاقه کرده اند اما تا زمانی که دادخواست رسمی من در مراجع قضایی آمریکا مطرح نشود، آنها از لحاظ قانونی نمی‌توانند اطلاع‌رسانی کنند.


روشنفکر گفت: در سایت رسمی درآمد سنجی فیلم ها ، سیندرلا 3 تا پایان 2009 صد و پنجاه میلیون دلار سود به جیب والت دیزنی سرازیر کرده و اگر اثبات شود که طرح فیلمنامه من مبنای تولید این انیمیشن بوده ، بر اساس قانون کپی رایت آمریکا والت دیزنی به پرداخت دو برابر درآمد خود از این فیلم محکوم خواهد شد.


روشنفکر افزود نگارش فیلمنامه سیندرلا 3 با دو انگیزه صورت گرفت. اول اینکه می خواستم طرح فیلمنامه ام را به این کمپانی بفروشم و هم چنین دوست داشتم روی داستان سیندرلا 1951 تأثیری بگذارم. انیمیشنی که اعتقاد داشتم ذهن کودکان و نوجوانان را تخدیر می کند. سیندرلا در خانه ای که خانه پدری اش بود به هر ظلمی تن می داد و در مقابل هر ستمی سر تعظیم فرود می آورد.در این انیمیشن جذاب، سکوت در مقابل ظلم و انتظار برای ظهور فرشته آرزو ترویج می شد.این بود که دنباله ای برای این انیمیشن نوشتم و داستان را به گونه ای دیگر رقم زدم.


روشنفکر گفت چهار مرجع رسمی کشور ، بخش مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد ، بخش مالکیت فکری وزارت دادگستری ، معاونت حقوقی وزارت امور خارجه و شورای صیانت در حال پیگیری مطالبات مالکیت فکری من هستند.


گفتنی است روشنفکر مستندات خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی در blogspot خود در دسترس قضاوت کنندگان قرار داده است :


http://rowshanfekr.blogspot.com
http://waltdisneyliterarytheft.blogspot.com
 

پایان پیام/

 

کد خبر 9245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha