دانش به روز و حسن رفتار از مولفه های ضروری تحول در مساجد

یک مدرس حوزه و دانشگاه دانش به روز، حسن رفتار و بسط فعالیت های فرهنگی را از مولفه های مهم برای تحول مساجد دانست و گفت: امام جماعت باید مسجد را به عنوان بزرگ ترین منظومه شبکه ای فرهنگی کشور به خوبی مدیریت کند.

حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی، مدرس حوزه و دانشگاه و مولف کتاب «مسجد مجازی، رهیافت ها و راهکارها» با یادآوری سخن مقام معظم رهبری که امام جماعت را مدیر مسجد دانسته اند، به خبرنگار شبستان گفت: مساجد در نظام اسلامی از اهمیت والایی برخودارند که اگر به خوبی اداره شوند می‌توان به آینده و سرنوشت اسلام و مسلمین امیدوار بود.

 

وی اظهار کرد: برای اداره مساجد، امام جماعت باید در همه عرصه های اقتصادی، ساختاری و محوریتی دخیل باشد و بتواند مسجد را که بزرگ ترین منظومه شبکه ای فرهنگی کشور است به خوبی مدیریت کند.

 

وی با اشاره به این که هیچ نهادی در کشور به گستردگی و پراکندگی مساجد نیست، درباره چگونگی مدیریت این نهاد فرهنگی گفت: تا به حال برای کادرسازی مدیریت این نهاد، شاهد دغدغه جدی نبودیم. برخی از مساجد امروزه سنتی و با حضور مدیری نه چندان لایق و با توانمندی های ناکافی به عنوان امام جماعت اداره می شوند. 

 

وی افزود: در مجموع 60 هزار مسجد در کشور داریم که می تواند به عنوان پتانسیلی عظیم در فرهنگ سازی و حتی مقابله با فرهنگ های ناهنجار عمل کند.


این مدرس حوزه و دانشگاه یکی از عوامل اصلی کمرنگ شدن کارکردهای مساجد را محسوب نشدن فعالیت های مسجد به عنوان یک سابقه فرهنگی دانست و گفت: فعالیت های ائمه جماعات به عنوان سابقه و شغل فرهنگی در نشر گرفته نمی شود از همین رو کمترین دغدغه امام جماعت، دغدغه مسجد و مسائل مربوط به آن است و امام جماعت با وجود این که مدیر مسجد است اما نمی تواند در این عرصه، مدیریت خود را اعمال کند.

 

وی ادامه داد: امامت مساجد برای روحانیون نمی تواند دغدغه های زندگی را تامین کند و به همین دلیل آنان دغدغه های اقتصادی خود را از جایی دیگر تامین می کنند. در مسجد به نیازهای اقتصادی ائمه جماعات پاسخ داده نمی شود و این موجب می شود امام جماعت تنها برای انجام بخشی از کارهای فرهنگی خود به مسجد بیاید و نتواند نقش یک مدیر موفق را ایفا کند.

 

مولف کتاب «مساجد مجازی، رهیافت ها و کارکردها» نیازشناسی و نیازسنجی را از شاخص های اصلی تربیت مدیران موفق مساجد عنوان و اظهار کرد: امامان جماعت منتخب و منتسب مساجد باید با توجه به امور بومی و قومی منطقه انتخاب شوند. بر این اساس باید یک مرکز متولی فرهنگی کشور به خصوص در حوزه مساجد برای نیازسنجی محیط اطراف مسجد تاسیس و مطابق با آن ائمه جماعات مناسب و شایسته برای منطقه انتخاب شود.

 

حجت الاسلام جهانگیری دانش بروز، حسن رفتار و بسط فعالیت های فرهنگی را از مولفه های مهم برای تحول مساجد دانست و گفت: دانش کارآمد و روزآمد امامان جماعت و همخوان بودن برنامه های آنان با نیازهای فرهنگی و فکری مخاطبین در تحول آفرینی و پیشبرد اهداف مسجد بسیار موثر است. همچنین امامان جماعت باید بتوانند به نیازهای مخاطبین مسجد با توجه به وضع زمان و مسائل روز با مهارت، دانش و آگاهی پاسخ دهند.

 

وی خاطر نشان کرد: امام جماعت موفق کسی است که بتواند مسجد را عرصه فعالیت های متعدد عبادی قرار دهد و اگر در ارائه و انجام برنامه هایی که بر جذابیت مسجد می افزایند، موفق باشد ابزاری بزرگ برای جذب مخاطبین در اختیار دارد. در این صورت می تواند با داشتن مسجدی موفق امام جماعت موفقی نیز باشد. در غیر این صورت هرگز نمی تواند در عرصه رقابت امروز با جذابیت های فرهنگی متعدد موجود جاذبه لازم برای اجرای وظایف خود داشته باشد.
پایان پیام/
 

کد خبر 92439

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha