تقویت فرهنگ رضوی در شهروندان در پناه مساجد

طرح مسجد ما سال گذشته با 15 خدمت فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر نیز 110 خدمت فرهنگی به همت 13 فرهنگ سرای فعال به 200 مسجد پاییتخت معنوی ایران ارایه می شود.


مرتضی سعیدی‌نژاد، مدیر مراکز سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد ارتقای اخلاق اجتماعی شهروندی مبتنی بر فرهنگ رضوی و دینی را از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح مساجد ما دانست و به خبرنگار شبستان گفت: مساجد به عنوان یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین پایگاه‌های اجتماعی در فضای جامعه اسلامی فعالیت می‌کنند و در این راستا شهرداری سعی کرده است در این حوزه پل ارتباطی میان نهادهای فرهنگی و نهاد اجتماعی مسجد و مردم باشد.


وی کمک به گسترش و نهادینه‌سازی مساجد به عنوان پایگاه‌های اجتماعی محلات را نیز یکی از مهمترین اهداف اجرای طرح مسجد ما دانست و اظهار کرد: این طرح شامل همه گروه های سنی مساجد می شود ولی مخاطبان اصلی آن جوانان 17 تا 35 سال هستند.

 

وی افزود: 13 فرهنگسرا با طراحی دوره های آموزشی در موضوعات مختلف، جلسات آموزشی را با حضور جوانان مسجدی در سطح مساجد شهر مشهد برگزار می کنند.   


سعیدی‌نژاد با اشاره به عرصه‌ای که شهرداری برای فعالیت مساجد فراهم کرده است، بیان کرد: شهرداری مشهد سعی در تقویت مشارکت فعال نیروهای مساجد و بهره‌گیری از تشکیلات مساجد و نهادهای مردمی دارد.
 

وی ادامه داد: بالا بردن توان مساجد برای اجرای برنامه‌های مختلف به ویژه در حوزه‌های تخصصی با همکاری فرهنگ‌سراها صورت می‌گیرد. نگاه شهرداری نگاهی حمایت و پشتیبانی از مساجد است و در نظر نداریم به عنوان عاملی مستقل در مساجد فعالیت کنیم.

 

مشارکت 13 فرهنگسرا و 200 مسجد در طرح مسجد ما
سعیدی‌زاده با اشاره به فراهم کردن محتوای طرح مسجد به همت فرهنگسراها گفت: در هر فرهنگسرا بر اساس حوزه فعالیت و موضوع تخصصی به مساجد خدمات ارایه می دهیم. فرهنگ سرای کودک در راستای مسئولیت‌پذیری و آموزش شهروندی، فرهنگ‌سرای بهشت، ترسیم شهر مسجدی و افزایش تعلقات شهر در حوزه فعالیت مساجد و فرهنگ سرای خانواده در حوزه تحکیم بنیان خانواده و ترویج سبک زندگی در اسلام فعالیت می کند.


وی یادآور شد: فرهنگ سرای غدیر به آموزش مهارت فنی و شیوه‌گذاران آن، فرهنگ سرای ایمنی در حوزه چگونگی روبرویی با بلایای طبیعی کاهش عواقب آن، فرهنگ سرای حجاب در موضوع گسترش حجاب و عفاف و کرامت انسانی و فرهنگ سرای سلامت به ترویج فرهنگ سلامت جسمی و روحی اجتماعی فعالیت می کنند.


مدیر مراکز سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد ادامه داد: فرهنگسرای زیارت به ترویج فرهنگ آداب زیارت، فرهنگ سرای انتظار به گسترش و تعمیم فرهنگ انتظار، شور و نشاط امید آینده و الفت بین شهروندان و فرهنگسرای پایداری در حوزه ترویج جهاد و شهادت در طرح مسجد ما مشارکت می کنند.


سعیدی زاده گفت: فرهنگ سرای انقلاب آرمان های امام و انقلاب را در جامعه منتشر می کند. فرهنگ سرای رسانه ارتقای بینش بصیرت و مهارت هوشمندانه با رسانه‌ها را بین مردم نشر می دهد. فرهنگ سرای علوم و نجوم آشنا کردن با نحوه خلقت آسمان و زمین، تفکر در پدیده‌های آسمانی نیز در طرح مسجد ما مشارکت دارند و مفاهیم تخصصی را در مساجد گسترش می دهند.


وی فعالیت فرهنگ سرای انقلاب را تقویت گسترش روحیه انقلابی و جهاد و تقویت احساس همبستگی با محوریت ارزش‌های انقلابی و اجرای برنامه در این قالب برشمرد.

 

سعیدی زاده یادآور شد: سال گذشته با 15 خدمت فرهنگی فعالیت طرح مسجد ما آغاز شد. در حال حاضر 110 خدمت فرهنگی به همت 13 فرهنگ سرای فعال به عنوان پشتیبان به 200 مسجد سطح شهر، خدمات ارایه می شود.


وی بزرگداشت شخصیت های تاثیرگذار محلی، اردوهای جهادی خانوادگی محلات، سیره پژوهشی شهدای محله، ایستگاه مشاوره، مسجد سازی، امداد و نجات، بیا ستاره شویم، نجوای دعبل، آیات هستی، نمایشگاه مهارتها، از هیچ همه چیز و ... در حوزه های کودک و نوجوان، خانواده جوان، دختران با درخواست مساجد از جمله برنامه های اجرا شده به همت فرهنگ سراها در مساجد برشمرد.


مدیر مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد یادآور شد:مراجعه کنندگان به مساجد افراد مختلفی از همه گروههای سنی را در بر می گیرند در این راستا همزمان با اجرای طرح برنامه های توانمندسازی خادمان فرهنگی که مدیریت طرح مسجد ما را بر عهده دارند نیز به توانمند سازی آنان با آموزش های مختلف که شامل ، آموزش ، بسته های آموزشی واردوهای برون شهری ودرون شهری است می پردازیم.


مدیر مرکز فرهنگی شهرداری تولید 50 محصول فرهنگی نظیر بروشور، بازی و سرگرمی، نرم افزار به 31 عنوان کتاب با موضوعاتی نظیر رزق حلال، سیره پژوهشی، شهدا با عنوان کبوترانه، ایمنی در منزل، فصل شکفتن، ریشه های استوار و اصول انتخاب همسر را از جمله تولیدات مرکز برای طرح مسجد ما دانست.


وی نرم افزار خانواده موفق و بلوتوث انوار الهی و مهدی یاوران با تیراژ هزار نسخه ای و بروشور اردوی جهادی، ایمنی در منزل، از هیچ همه چیز ویژه مربیان، بیماری های فشارخون و دیابت با تیراژ دو هزار نسخه ای را از مهمترین نرم افزارهای این طرح برشمرد.


سعیدی زاده یادآور شد: محصولات نمایشگاه های نگاهی به تاریک، مهارت، روضه رضوان، نگارخانه ضامن، سیاه سیاهی، چشم سوم، صدور انقلاب، بالی برای پرواز، نمایشگاه مفاخر نیز در مرحله طراحی قرار دارند.
پایان پیام/

 

 

کد خبر 92426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha