۱۴ اردیبهشت؛ آغاز پذیره نویسی باقیمانده سهام دولت در ۵ شرکت/فعالیت ۶۳ هزار و ۲۰۸ دستگاه کارتخوان شعبه‌ای تا پایان سال ۹۸

معرفی سامانه های ارتباطی مردم با وزیر اقتصاد، فعالیت ۶۳ هزار و ۲۰۸ دستگاه کارتخوان شعبه‌ای تا پایان سال ۹۸، ورود دستگاه‌ قضا برای برخورد با صیادی‌های غیرمجاز، کوچک سازی دولت از اهداف عرضه واحد‌های ETF برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:

تشکیل پرونده بازرسی برای کم‌کاری هفت ساله

روز گذشته (شنبه ۱۳ اردیبهشت) یکی از کاربران فضای مجازی در اینستاگرام وزیر ارتباطات از او خواسته بود مساله‌ای را پیگیری کند.گلایه این شهروند درباره خط تلفنی بود که هفت سال پس از خرید هنوز وصل نشده بود.

او نوشته بود: من تولیدکننده هستم. هفت سال قبل یک خط تلفن ثابت از شرکت مخابرات شهر جدید هشتگرد خریدم. ولی هنوز خط را وصل نکردند. این رکورد برای شرکت مخابرات باید در گینس ثبت شود.

پس از پیگیری وزیر ارتباطات مخابرات اعلام کرد برای این مورد کم کاری هفت ساله یک پرونده در بازرسی تشکیل شده است.

 

معرفی سامانه های ارتباطی مردم با وزیر امور اقتصادی و دارایی

با توجه به تاکید وزیر امور اقتصادی به منظور رسیدگی به مشکلات و درخواست های مردمی سه خط تلفن مستقیم و داخلی، شماره نمابر و پایگاه اطلاع رسانی الکترونیکی وزارتخانه فعال شده است.

این وزارتخانه آماده دریافت پیامها از قبیل گزارش، تقاضای راهنمایی، نقطه نظر، انتقاد و پینشهاد آنان در ارتباط با وظایف حوزه هایی چون بانک، بیمه، گمرگ، مالیات، بورس، خصوصی سازی، سرمایه گذاری خارجی، اموال تملیکی، حسابرسی، نظارت مالی و خزانه داری و... خواهد بود.

کارشناسان وزارت امور اقتصادی و دارایی با برنامه ریزی و هماهنگی های انجام گرفته در کوتاه ترین زمان پاسخ پیام های رسیده از سازمان های پاسخگو را اخذ و به پیام گذار منتقل می کنند.

بر این اساس، شماره تلفن های سیستم گویا ۳۳۹۶۷۱۰۰، ۳۹۹۰۲۲۱۰ و ۳۳۹۶۷۲۰۰، پورتال وزارتخانه به نشانی www.mefa.gov.ir و سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات www.foia.iran.gov.ir است. در ضمن شماره تماس پیگیری درخواست ها نیز ۳۳۹۶۷۳۰۰ اعلام شده است.

 

فعالیت ۶۳ هزار و ۲۰۸ دستگاه کارتخوان شعبه‌ای تا پایان سال ۱۳۹۸

جدیدترین گزارش بانک مرکزی در وضعیت کارتخوان شعبه‌ای (کارتخوان‌های بانکی مورد استفاده در شعب) نشان از فعالیت بالغ بر ۶۳ هزار و ۲۰۸ دستگاه پایانه شعبه در سطح کشور تا پایان اسفند ماه ۹۸ در شبکه بانکی دارد که این آمار نسبت به ماه‌های سال ۹۸ حاکی از آن است که تعداد مجموع پایانه‌های شعب در شبکه بانکی کاهش یافته اما از سویی دیگر تعداد این دستگاه‌ها در شعب بانک‌های استان تهران با افزایش  حدودروبرو بوده است.

دستگاه‌های پایانه شعب برای تغییر رمز اول ملی کارت، فعال و غیر فعال کردن کارت بانکی  و واریز وجه استفاده می شوند. یکی از مهمترین کاربردهای این دستگاه ها، انتقال وجه کارت به کارت از یک کارت عضو شتاب به کارت عضو شتاب دیگر بالاتر از سقفی است که در سایر سامانه‌های الکترونیکی مانند خودپرداز، اینترنت بانک و موبایل بانک انجام می شود. این خدمت تا سقف ۱۵ میلیون تومان بوده و بر خلاف انتقال وجه از طریق پایا یا ساتنا، به صورت لحظه‌ای انجام می شود.

بر اساس آمارهای منتشر شده، بانک صادرات ایران با ۷ هزار و ۳۸۲ دستگاه پایانه شعب و در ادامه بانک‌های کشاورزی و ملی ایران در رتبه اول تا سوم قرار دارند؛ گفتنی است، بانک ملی ایران نیز نسبت به آبان ماه در تعداد دستگاه روندی نزولی داشته و تعداد دستگاه‌های این بانک در حدود ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه کاهش پیدا کرده است.

استان تهران: آمار منتشر شده از وضعیت کارتخوان‌های شعب در استان تهران حاکی از آن است که در سطح استان تهران بالغ بر ۱۳ هزار دسنگاه کارتخوان شعبه‌ای توسط شبکه بانکی به صورت فعال پشتیبانی می‌شود که از این میان بیشترین سهم  از تعداد این ابزار پرداخت در تهران مربوط به بانک‌های صادرات ایران، ملی ایران و ملت اختصاص دارد؛ دستگاه‌های فعال تا پایان اسفند ماه در تهران نسبت به آبان ماه سال جاری کمتر از یک هزار پایانه رشد داشته که نشان از افزایش درخواست با توجه به تعداد تراکنش‌ها برای رشد پایانه شعبه به منظور امور بانکی به ویژه انتقال وجه کارت به کارت با سقف بالاتر از سایر کانال‌های بانکداری الکترونیک دارد.

 

جزییات درج نماد صندوق سرمایه گذاری بانک ها و بیمه ها در بورس

براساس مجوز پذیره نویسی شماره ۶۳۶۴۸/۱۲۲ سازمان بورس و اوراق بهادار، اولین صندوق سهام عرضه شده دولت در بخش بانک و بیمه با مدیریت غیرفعال شامل شرکت­های «بیمه اتکایی امین، بیمه البرز، بانک صادرات، بانک ملت، بانک تجارت» با نسبت­ های مشخص که در امیدنامه صندوق ذکر شده است و با نام صندوق سرمایه‌گذاری قابل‌معامله واسطه­ گری مالی یکم در بورس اوراق بهادار تهران درج شد.

براساس این گزارش از این تاریخ (سیزدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹) صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله واسطه­ گری مالی یکم با نماد «دارا یکم (DARA YEKOM)» در فهرست نرخ‌های بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس اوراق بهادار تهران درج شد.

مدیر و متولی صندوق

بر اساس این اطلاعیه، مدیر این صندوق شرکت تامین سرمایه بانک مسکن و موسس آن وزارت امور اقتصادی و دارایی است و متولی صندوق سازمان حسابرسی و حسابرس آن موسسه حسابرسی شاخص اندیشان معرفی شده ­اند.

شیوه تعیین قیمت

گفتنی است : قیمت سهام تشکیل دهنده واحدهای سرمایه­ گذاری صندوق، متوسط قیمت سهام در سی روز گذشته (منتهی به تاریخ فراخوان واگذاری) با احتساب ۲۰ درصد  تخفیف است مشروط براینکه پس از اعمال تخفیف از ۷۰ درصد  قیمت پایانی روز معاملاتی قبل از شروع پذیره ­نویسی کمتر نباشد. ۵ درصد  از دارایی صندوق به عنوان دارایی سرمایه­ گذاران و به منظور انجام عملیات بازارگردانی نزد صندوق نگهداری خواهد شد. واحدهای پذیره نویسی شده حداقل ۲ ماه پس از پایان پذیره ­نویسی، قابلیت معامله در بازار ثانویه بورس اوراق بهادار تهران را خواهد داشت.

لازم به ذکر است : صندوق واسطه‌گری مالی یکم با ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار از جمله صندوق های سرمایه گذاری موضوع بند (۲۰) ماده (۱) قانون بازار اوراق بهادار و بند (هـ) ماده (۱) قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید و جزء ۲ بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور به شمار خواهد آمد. صندوق تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار و بر اساس مقررات، اساسنامه و امیدنامه خود فعالیت خواهد کرد. اطلاعات این اطلاعیه پذیره نویسی در مورد صندوق سرمایه گذاری مورد نظر کامل نیست. اطلاعات کامل راجع به این صندوق در اساسنامه و امیدنامه آن درج شده است.

 

ورود دستگاه‌های قضایی برای برخورد با صیادی‌های غیر مجاز

«سید پرویز محبی نوذر» شب گذشته (شنبه 13 اردیبهشت) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت منابع آبزیان پرداخت و با تاکید بر تقویت یگان حفاظت از منابع آبزیان گفت: باید یگان حفاظت از منابع آبزیان را به عنوان ضابط قضایی تقویت کنیم. بخشی از منابع دریا مانند میگو به لحاظ خصوصیت زیستی در کف دریا زندگی می‌کنند و برای صید آن‌ها حتما باید از کشتی‌های ترال استفاده کنیم.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات کشور با بیان اینکه کنترل های لازم برای ترال‌های مجاز و بر روی ابزار و شیوه‌های صید و موقعیت جغرافیایی انجام می شود، گفت: مشکل موجود در این زمینه درباره بخش هایی است که بدون مقررات، این کار را انجام می‌دهند. همه این شناور‌های غیر مجاز، ایرانی هستند و بخشی از شناور‌های خارجی در صیدگاه‌های ما حضور دارند، اما روش آن ها، ترال نیست.

 

وی درباره نهادی که وظیفه نظارت و برخورد با شناورهای صیدهای غیرمجاز را دارد اینگونه توضیح داد: یگان حفاظت از منابع آبزیان بر اساس قوانین متولی برخورد با صید‌های غیر مجاز است و البته توان نظارتی در این بخش کافی نیست و بر همه گسترده دریا نمی توانیم نظارت کافی داشته باشیم.

 

محبی نوذر با اشاره به ورود دستگاه‌های قضایی برای برخورد با صیادی‌های غیر مجاز گفت: این موضوع خبر خوبی است و از آن استقبال می‌کنیم چرا که ورود دستگاه قضا به این حوزه موجب کاهش صید‌های غیر مجاز می‌شود و از آنجا که از نظر نیروی انسانی و تجهیزات در حداقل هستیم از این رو از کمک نهاد‌های دیگر در چارچوب قوانین استقبال می‌کنیم.

 

۱۴ اردیبهشت؛ آغاز پذیره نویسی باقیمانده سهام دولت در ۵ شرکت

«محمدرضا معتمدی» شب گذشته (13 اردیبهشت) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما درباره پذیره نویسی صندوق های قابل معامله ETF به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به آغاز این پذیره نویسی گفت: پذیره نویسی باقیمانده سهام دولت در ۵ شرکت در قالب واحد‌های سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) از 14 اردیبهشت آغاز می‌شود.

 

مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این پذیره نویسی تا پایان اردیبهشت ادامه دارد، گفت: مردم می‌توانند از طریق کارگزاران بازار سرمایه یا از طریق ۱۰ بانک منتخب، حضوری و همچنین به صورت غیر حضوری نام نویسی کنند.

 

وی درباره منابع مورد نیاز برای این پذیره نویسی نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و با تاکید بر اینکه 2 میلیون تومان حداکثر منابع مورد نیاز برای این پذیزه نویسی است، گفت: پس از ۳۱ اردیبهشت، سهام این شرکت‌ها در قالب شرکت سرمایه گذاری، به سرمایه گذاران تخصیص داه می‌شود. با ماخذ پایان معاملات امروز در بورس، سهامی که قرار است در قالب ETF عرضه شود ۲۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است و با توجه به اینکه قانون گذار حداکثر ۳۰ درصد تخفیف در نظر گرفته است آن چیزی که از سرمایه گذاران دریافت می‌شود حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.

 

هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶۳۴ هزار و ۹۰۰ تومان/دلار ۱۵ هزار و ۶۰۵ تومان

امروز (یکشنبه 14 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 634 هزار و 900 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1700 دلار و هر گرم طلای 24 عیار 846 هزار و 500 تومان ارزشگذاری شده است. امروز سکه بهار آزادی طرح قدیم 6 میلیون و 300 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 6 میلیون و 394 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 250 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 850 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان معامله می شود.

 

امروز (14 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز دلار 15 هزار و 605 تومان، یورو 17 هزار تومان، پوند 20 هزار تومان، درهم امارات 4407 تومان، یوان چین 2288 تومان، لیر ترکیه 2299 تومان معامله می شود.

 

این در حالی است که روز گذشته (شنبه 13 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 640 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1700 دلار، هر گرم طلای 24 عیار 853 هزار و 300 تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 6 میلیون و 350 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 6 میلیون و 474 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 270 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 860 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.

 

روز گذشته (شنبه 13 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز دلار 15 هزار و 600 تومان، یورو 17 هزار تومان، پوند 20 هزار و 203 تومان، درهم امارات 4433 تومان، یوان چین 2296 تومان و لیر ترکیه 2318 تومان ارزشگذاری و معامله می شد.

 

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت)‌ ثابت اعلام کرد.

 

توزیع ثروت و کوچک سازی دولت از اهداف عرضه واحد‌های ETF است

«فرهاد دژپسند» شب گذشته (شنبه 13 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبه دو سیما به بررسی اهداف عرضه واحد‌های ETF پرداخت و با اشاره به اینکه اقدام دولت در عرضه واحد‌های سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله آثار پولی و مالی منفی ندارد، گفت: این امر، مردمی کردن اقتصاد،توزیع ثروت و کوچک سازی دولت را در پی دارد.

 

وزیر اقتصاد و امور دارایی با تاکید بر اینکه اموال دولت برای ملت است و با بیان اینکه آسیب شناسی در حوزه خصوصی سازی در روش‌های قیمت گذاری و واگذاری از برنامه‌های وزارت اقتصاد در دوره جدید بوده است، افزود: بهترین نوع خصوصی سازی این است که فقط بر مبنای هدف اصلی تامین مالی نباشد.

 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته وگذاری باقیمانده سهام دولت در ۵ پالایشگاه و بیمه البرز به صورت بلوکی عرضه می شود، گفت: در حال حاضر واگذاری مالکیت اموال دولت بر تامین مالی ترجیح دارد به همین علت امسال از روش دیگر استفاده کردیم.

 

دژپسند با اشاره به اینکه مردم از ۱۴ اردیبهشت می‌توانند برای خرید واحد‌های صندوق قابل معامله  اقدام کنند و بیان اینکه ارزش این واگذاری بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان است، گفت: فراخوان این صندوق برای همه مردم است و اینکه به هر فرد چقدر تعلق می‌گیرد به میزان مشارکت آن‌ها بستگی دارد اما سقف این برخورداری برای هر فرد ۲ میلیون تومان است.

 

وی درباره زمان خرید و فروش این صندوق ها نیز گفت: این صندوق از 2 ماه دیگر قابل خرید و فروش است. در حال حاضر عرضه سه صندوق در بورس به تصویب دولت رسیده است اما ممکن است این رقم تا پایان امسال، افزایش یابد./

 

کد خبر 923988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha