ضرورت حمایت از کارگر در عدم اخراج از شرکت ها به دلیل بحران کرونا

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعدیل نیرو در بعضی از شرکت ها به دلیل بحران کرونا گفت: باید موضوعات مربوط به راهکارهای حل مشکلات را بیابیم تا امسال حمایت از کارگر را در عدم اخراج و سطح اشتغال حفظ کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ محمدرضا پورابراهیمی شنبه (13 اردیبهشت) در مراسم تجلیل از کارگران نمونه بیان کرد: بخش هایی که مربوط به استان است، تفکیک شود تا بتوانیم کمک کنیم اما برخی مسائل کار و کارگر مربوط به حوزه ملی است که در سطح استان اقداماتی از جمله زیرساخت های رفاهی و فضای کاری مرتبط با بازنشستگان و کارگران را می توان انجام داد.

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در بحث مسکن کارگری، گفت: اختیارات واگذاری زمین برای مسکن کارگری و کسانی که فرم "ج" آن ها خالی بوده و بازنشسته هستند، در استان در اختیار ما است و می توان در قالب طرح اقدام ملی مسکن ورود کرد.

 

وی ادامه داد: در بخش های استانی مانند بحث ایجاد مراکز رفاهی برای بازنشستگان و ایجاد مجموعه مسکونی برای کارگران و بازنشستگان یا اقداماتی که در حوزه استانی می توان عملیاتی شود باید برنامه داشته باشیم.

 

پورابراهیمی افزود: بخشی از مسائل ملی با اصلاح قانون انجام می شود و در خصوص موضوعات مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان قانون برنامه ششم مصوبه تعریف کرده است.

 

وی در ادامه بیان کرد: دولت در بخش خود می گوید"منابع همسان سازی را ندارد و بخشی را می پردازد و بخشی را عقب می اندازد" و سازمان تامین اجتماعی هم به همین گونه است لذا ما در مجلس پیش نویسی تهیه کردیم که براساس آن احکام مربوط به افزایش قانونی حقوق بازنشستگان را پیگیری کنیم و آن بخش که دولت می تواند عملیاتی کند اجرا کرده و آن بخشی که در توان مالی دولت نیست به عنوان دیون خود محاسبه کند و در زمانی که دولت وضعیت مناسب گرفت و شرایط بهتری داشت، معوقات سال های قبل را بپردازد.

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور و میزان درآمدهای دولت در شرایط مطلوبی نیست، اظهار داشت: از بودجه 500 هزار میلیارد تومانی کشور، برآورد می شود حدود 40 درصد کسری بودجه است یعنی ما در پایان امسال باید راهکارهای حل کسری بودجه را به شکلی دیده و حل کنیم.

 

وی ادامه داد: طبق آمار تا هفته گذشته، حدود 600 هزار نفر در کشور درخواست بیمه بیکاری کردند که 4 درصد جمعیتی که در خواست بیمه بیکاری کردند، مربوط به استان کرمان است اما با این وجود 3 میلیون واحد صنفی، کارگران ساختمانی، دست فروشان و ...  در کشور مشمول این بیمه بیکاری نمی شوند که باید برای آن ها فکری کنیم.

 

پورابراهیمی افزود: با توجه به بیماری کرونا که همه دنیا را درگیر خود کرده است اما ما باید امسال اولویت هایی در دستور کار خود قرار دهیم و در استان تلاش کنیم درصد بیمه بیکاری به حداقل ممکن کاهش پیدا کند لذا کمک کنیم تا کارفرما و کارگر به تعهدات خود عمل کند.

 

وی ادامه داد: در بخش فضای ایجاد اشتغال جدید هم باید برنامه داشته باشیم و برنامه ما برای رسیدن به جهش تولید از محورهای مواجهه با بحث رکود در حوزه کرونا می گذرد و نمی توانیم آن را نادیده بگیریم.

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: در بخش استانی که شرکت های بزرگ تعدیل نیروی انسانی نداشتند و عمده شرکت های کوچک و متوسط هستند که درگیر این اتفاقات شده اند لذا اگر بتوانیم با همکاری و هماهنگی مجموعه تشکل های کارگری استان موضوعات مربوط به راهکارهای حل مشکلات را بیابیم تا امسال حمایت از کارگر را در عدم اخراج و سطح اشتغال حفظ کنیم.

 

وی بیان کرد: به عنوان یکی از آسیب شناسی های حوزه اقتصادی، شاخص امسال در استفاده از تولید در کشور زیاد است که حجم تراکم نیروی انسانی و سرانه هزینه کارگری را افزایش می دهد.

 

محمد جواد فدایی هم با توجه به مطالبات جامعه کارگری و کارفرمایی گفت: مواردی که توسط جامعه کارگری و کارفرمایی مطرح می شود در حوزه اختیارات استان نیست و مربوط به مرکز و همه کارگران و کارفرمایان کشور می شود.

 

استاندار کرمان افزود: موارد مطرح شده را مکتوب کرده تا ما بتوانیم آن ها را براساس اختیارات ملی و استانی تفکیک کنیم.

کد خبر 923950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha