تعداد بهبودیافتگان کرونا در ایلام بالاتر از میانگین کشوری است/ مرز مهران ۲ روز در هفته بازگشایی می‌شود

استاندار ایلام با بیان اینکه بر اساس اعلام مقامات عراقی۲ روز در هفته در مرز مهران تردد انجام می شود، گفت: میزان بهبود یافتگان بیماری کرونا در ایلام حدود ۷۰ درصد مبتلایان بوده که از میانگین کشوری بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، « قاسم سلیمانی دشتکی»  طهر امروز(۱۳ اردیبهشت) در نشست مطبوعاتی مجازی با خبرنگاران و رسانه این استان، اظهار کرد: میزان ابتلای بیماران به کرونا در استان ایلام نسبت به میانگین کشور نزدیک است اما از لحاظ تعداد مرگ و میر و درصد بهبودی در مقایسه با میانگین کشوری وضعیت بهتری دارد و این یک شاخص مثبت برای استان است.

 

وی تصریح کرد: باتوجه به ثبت نام ۹۷ درصدی جامعه استان ایلام در سامانه غربالگری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی به طور مرتب وضعیت سلامت مردم در شهرهای استان را پایش و تست می کند.

 

 استاندار ایلام گفت: یکی از مهم ترین دغدغه ها و تلاش های مسئولان استان به ویژه دانشگاه علوم پزشکی مدیریت فوتی ها و کاهش میزان مرگ و میر مبتلایان بوده که تحقق این هدف در استان رضایت بخش است.

 

سلیمانی دشتکی افزود: انجام آزمایش های روزانه، آمار مبتلایان و گسترش میزان تست و غربالگری از مردم، بیانگر شناسایی و تسلط بیشتر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی به وضعیت سلامت مردم و تسریع در شناسایی زودتر مبتلایان است.

 

وی در پاسخ به این سوال چرا برخی از شهرهای استان شاهد افزیش مبتلایان به کرونا هستیم، گفت:  ۱۲۶ شهرستان کشور به علت نداشتن ۲ هفته مرگ و میر ناشی از کرونا وضعیت سفید دارند و در برخی نقاط استان ایلام هم این شاخص ثبت شده است اما دانشگاه علوم پزشکی استان در حال تدوین شاخص های مرتبط با شاخص نبود مرگ و میر است تا وضعیت کرونا در استان ایلام علمی تر سنجیده و بررسی شود.

 

استاندار ایلام یادآور شد: خوشبختانه  ستاد استانی مبارزه با کرونا و به ویژه دانشگاه علوم پزشکی عملکرد خوبی را برای کنترل کرونا از خود ارائه دادند و هماهنگی های مطلوب بین مسئولان دستگاه ها و نهادهای مختلف وجود دارد.

 

سلیمانی دشتکی بیان کرد: هدف تمام اعضای ستاد استانی مبارزه با کرونا اعم از استاندار و دستگاه قضا، نهادهای نظامی و نماینده ولی فقیه در استان، مهار کروناست و انسجام و اتحاد بین مسئولان استان ایلام و اعضای ستاد کرونا در بین تمام استان های کشور کم نظیر است.

 

استاندار ایلام در خصوص تعطیلی مرز مهران، گفت: مرز مهران از ابتدای شیوع کرونا از طرف دولت ایران بسته نشد، هر چند موافق بودیم در مرز برای زوار به دلیل تجمع زیاد محدودیت ایجاد شود اما برای تجارت موافق تعطیلی نبودیم.

وی تصریح کرد: به همین دلیل از رئیس جمهوری درخواست کردم به وزرای امور خارجه و اقتصاد و دارایی دستور دهد رایزنی های لازم برای بازگشایی هرچه سریعتر مرز را با طرف های عراقی انجام دهند.

 

سلیمانی دشتکی افزود: در این مدت در زمینه تجارت با مشکل چندانی مواجه نبودیم و کامیون های حمل کالا با حفظ پروتکل های بهداشتی و انجام غربالگری کرونا، بارهای خود را در آنسوی مرز تحویل عراق می دادند.

 

استاندار ایلام ابراز کرد: با این وجود تلاش می شود با رایزنی با مقامات عراقی تعداد روزهای مجاز فعالیت تجاری در مرز مهران افزایش یابد و بحث تجارت در این مرز به نقطه مطلوب پیش از شیوع کرونا برسد.

 

سلیمانی دشتکی گفت: سوق دادن برنامه های اجرایی و عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا از مدیریت سخت افزاری برای مهار کرونا، حرکت به سمت نرم افزاری است که در مدیریت سخت افزاری مواردی چون لزوم رعایت فاصله اجتماعی، منع مسافرت های نووزی و جلوگیری از ورود مسافران غیر مقیم به داخل استان، تعریف سامانه غربالگری سلامت و قرنطینه تعطیلی بازار و اصناف مختلف انجام شد.

 

وی در مورد مدیریت نرم افزازی کرونا هم افزود: فاصله گذاری هوشمند جایگزین فاصله گذاری اجتماعی شده است و در قالب این طرح جدید همه مردم ضمن ثبت نام در سامانه غربالگری سلامت، با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و محدود کردن حضور در اماکن عمومی باید در مهار کرونا مشارکت کنند و بازگشایی صنوف نیز منوط به ثبت نام آن ها در سامانه سلامت و دریافت کارت سلامت از طرف دانشگاه علوم پزشکی و رعایت موازین بهداشتی است.

 

سلیمانی دشتکی یادآور شد: تمام دستورات و مصوبه های تایید شده در ستاد استانی کرونا بلافاصله برای اجرا به تمام شهرستان های تابعه استان ابلاغ می شود و همه فرمانداری ها، دستگاه های اداری و مردم ملزم به رعایت این مصوبه ها به منظور مهار کرونا هستند.

 

استاندار ایلام گفت: بازگشایی مدارس، مهدهای کودک، اماکن مذهبی، بقاع متبرکه، برگزاری نمازهای جمعه و جماعت هنوز از سوی ستاد ملی کرونا تصمیم گیری نشده و در صورت اعلام و تایید وزارت بهداشت با رعایت پروتکل های بهداشتی این اماکن بازگشایی می شوند و در این خصوص هنوز هیج ابلاغی از سوی ستاد ملی کرونا به استان ها ارائه نشده است.

 

استاندار ایلام اظهارکرد: اعتبارات مورد نیاز مبارزه با کرونا، امکانات و اقلام ضروری بهداشتی در سریع ترین زمان ممکن تامین شد و کارگاه های تولیدی استان یکی پس از دیگری شروع به تولید اقلام بهداشتی مورد نیاز از جمله ماسک، پد الکلی، الکل، محلو های ضدعفونی کننده و دستکش و توزیع در بین مصرف کنندگان کردند و حتی در بعضی اقلام میزان تولید بیشتر از نیاز استان بود.

 

سلیمانی دشتکی گفت: دولت هم کمک های اعتباری متعددی به دانشگاه علوم پزشکی ایلام داشت و در کنار دولت کمک های خیرین و دستگاه های مختلف اداری هم قابل توجه و بالا بود به گونه ای که تاکنون حدود ۱۴ میلیارد تومان توسط خیرین و دستگاهای اداری کمک جمع آوری شده است.

 

وی تصریح کرد: دولت به مشاغل آسیب دیده از کرونا کمک های متعددی کرده که به عنوان مثال به برخی از صاحبان مشاغل آسیب دیده از کرونا ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان ماهانه کمک می کند و  به سرپرستان خانوارهای یارانه بگیر که در بحران کرونا دچار مشکل شدند در قالب پرداخت تسهیلات ارزان قیمت یا قرض الحسنه وام یک یا ۲ میلیون تومان پرداخت کرده و همچنین مبلغ ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان به کارگاه های تولیدی که نیروهای خود را حفظ کرده اند، پرداخت می شود.

 

سلیمانی دشتکی افزود: سمن ها، نهادهای مردمی، خیرین، اتاق بازگانی و بنیاد مستضعفان کمک های زیادی کردند که این کمک ها در قالب پویش های مختلف از جمله رزمایش کمک مومنانه و پویش امید و همدلی بین جامعه هدف توزیع می شود.

 

وی ادامه داد: در مقطع کنونی حمایت از کسانی که در بحران کرونا شغل خود را از دست داده اند یا با مشکل درآمدی مواجه شده اند مد نظر است و با پایان یافتن کرونا، بررسی علمی و دقیق از لطمه ها و خسارت های وارده به اصناف و کارگاه ها و کارخانه های تولیدی مورد بررسی قرار می گیرد

 

سلیمانی دشتکی در مورد تنظیم بازار اقلام پرمصرف هم، گفت: برای تنطیم بازار مصرف، نظارت بر توزیع و قیمت اقلام موجود در بازار توسط گشت های مشترک متشکل از اصناف، صنعت معدن تجارت و تعزیرات حکومتی به طور مرتب انجام می شود.

 

وی افزود: اقلام خوراکی ضروری چون شکر، برنج و گوشت قرمز در بازار در حال توزیع است و در حال حاضر موجودی انبار شکر استان ۴ هزار تن است که امروز ۳۶۰ تن آن به بازار تزریق شده و ۲ هزار تن برنج نیز در انبار موجود است و ۳۳۰ تن آن امروز و ۴۵۰ تن آن هم فردا توزیع می شود و ۱۷۰ تن دیگر هم طی روزهای آتی از سوی بنیاد برکت به صورت رایگان بین نیازمندان و اقشار ضعیف جامعه توزیع می گردد.

 

سلیمانی دشتکی در خصوص وضعیت کرونا در شهرستان های استان، گفت: در شهرستان دهلران از ۲۱ فرودین تا امروز آمار فوتی ها فقط ۲ نفر بود و هم اکنون شرایط دهلران در مورد میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا خوب است. اما شهرستان ایوان در ابتدا وضعیت بغرنجی داشت که به تدریج با مدیریت اوضاع بهتر شد و چندین بار انجام ضدعفونی و گندزدایی شهرستان توسط سپاه و ارتش با همکاری مردم و مسئولان در مدیریت ابتلا به کرونا در این شهرستان بی تاثیر نبود.

 

استاندار ایلام گفت: مردم شهرستان ایوان آگاه باشند که مهار کرونا و عدم بازگشت به گذشته منوط به رعایت فاصله گذاری هوشمند، پروتکل های بهداشتی و مشارکت در سامانه غربالگری سلامت است و همچنین در صورت داشتن علائم کرونا موضوع را از کارشناسان بهداشتی مخفی نکنند تا دستورات لازم برای بازگشت سلامت این افراد از سوی کارشناسان بهداشتی صادر شود.

 

وی در مورد وضعیت شهرستان آبدانان در خصوص ابتلا به کرونا یادآور شد: این شهرستان تنها ۲ مورد فوتی داشته که این امر بیانگر اهتمام جدی مردم این شهرستان به رعایت موارد بهداشتی پیشگیرانه است.

 

سلیمانی دشتکی گفت: ضد عفونی و گندزدایی معابر عمومی در تمام شهرستان های استان با همکاری فرمانداری، شهرداری، نهادهای نظامی‌ ارتش، سپاه و بسبج، دستگاه های عضو ستادپیشگیری از بیماری کرونا و به ویژه مردم انجام گرفت که در بهداشت عمومی تاثیرگذار بود.

 

استاندار ایلام تصریح کرد: دسترسی به اینترنت و شبکه های دیجیتال به منظور بهرمندی دانش آموزان به برنامه های آموزشی اینترنتی یا دیجیتالی در برخی نقاط استان ایلام وجود ندارد که مقرر شد شرکت مخابرات و زیرساخت، مشکلات اینترنتی را تا حد امکان رفع نقص کنند.

 

وی در مورد پوشش شبکه های دیجیتالی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد استان از لحاظ جمعیتی و ۶۰ درصد از لحاظ پراکندگی، تحت پوشش ایستگاه های صدا و سیما هستند و با توجه به نشست انجام‌ گرفته با مسئولان صدا و سیمای استان، مقرر شد از محل اعتبارات استانی حدود ۵ میلیارد تومان در اختیار صدا و سیما قرار گیرد تا مشکلات شبکه های دیجیتال استان تا پایان سال جاری مرتفع شود.

 

کد خبر 923933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha