دانش‌آموزانی که «شاد» نیستند

در چند ماه اخیر که دانش‌آموزان خانه‌نشین شده‌اند، وزارت آموزش‌وپرورش با ایجاد شبکه «شاد» سعی در رونمایی از بزرگترین دستاورد آموزشی کرد که در میان طیف گسترده‌ای از دانش‌آموزان و معلمان، کارایی لازم و کافی را ندارد.

خبرگزاری شبستان- لارستان:

 

شیوع ویروس کرونا، تعطیلی مدارس تا پایان سال و تداوم امر تعلیم و تربیت بهانه‌ای شد برای راه‌اندازی سامانه‌های آموزشی و اجرای طرح مدرسه مجازی و آموزش الکترونیکی دانش‌آموزان.

 

از همان روزهای نخست، معلمان از طریق فضای مجازی با تشکیل گروه‌های مختلف برای پایه‌های تحصیلی، آموزش را از سر گرفتند. مقوله آموزش آنلاین در فضای مجازی یک بحث رایج و برای همه به دغدغه‌ای تبدیل شد که خانواده‌ها باید از این فرصت با تأمین تجهیزات مورد نیاز برای ارتقا سطح تحصیلی دانش‌آموز خود استفاده کنند.

 

فضای مجازی که همواره برای دانش‌آموزان یک تهدید جدی محسوب می‌شد، با انتشار ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، هم‌اکنون به فرصتی برای ارائه آموزش‌های درسی تبدیل شده است.

 

این روزها که پایان روزهای کرونایی در کشور مشخص نیست و آغاز بازگشایی مدارس نیز در هاله‌ای از ابهام است، آموزش‌وپرورش از طرح‌هایی رونمایی می‌کند که عموماً زیرساخت‌هایش مهیا نیست و پهنای باند هم کشش حجم میلیونی کاربران را ندارد.

 

در چند ماه اخیر که دانش‌آموزان خانه‌نشین شده‌اند، وزارت آموزش‌وپرورش با ایجاد شبکه «شاد» سعی در رونمایی از بزرگترین دستاورد آموزشی کرد که در میان طیف گسترده‌ای از دانش‌آموزان و معلمان، کارایی لازم و کافی را ندارد.

 

دانش‌آموزانی که در مناطق روستایی ساکن بوده نیز که تحت پوشش اینترنت نیستند و زیرساخت‌های مناسب اینترنتی ندارند؛ برای شرکت در کلاس‌های مجازی با مشکل مواجه هستند.

 

عدم کارایی قابل قبول این برنامه باعث شد که مدارس برای آموزش از پیام‌رسان‌های خارجی مانند واتس‌اَپ و غیره برای آموزش دانش‌آموزان استفاده کنند. هنوز هم مشخص نیست تعلیم ‌و تربیت آینده‌سازان این مرزوبوم طی روزها و ما‌ه‌های آینده به چه سمت‌وسویی خواهد رفت.

 

باید منتظر ماند و دید که آیا اپلیکیشن «شاد» که از همان ابتدا با مشکلات فراوانی برای نصب و اجرا مواجه شده و علی‌رغم نصب ۱۰ میلیون کاربر (به گفته وزیر آموزش‌وپرورش) به سرنوشت پیام‌رسان‌های متعدد دیگر ایرانی دچار یا زمینه برای رفع مشکلات و استفاده از آن به عنوان یک برنامه قوی آموزشی فراهم خواهد شد.

 

یکی از کارکنان مدارس شهر لار که نخواست نامش فاش شود، درباره چگونگی آموزش در فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در لارستان، گفت: از زمان شیوع کرونا و تعطیلی مدارس از طريق برنامه واتس‌اَپ، برنامه‌های آموزشی دانش‌آموزان مدارس سطح شهر دنبال می‌شود.

 

وی با اشاره به معظلات برنامه «شاد»، افزود: در حال حاضر سامانه «شاد» با مشكلاتى روبرو است كه در حال بررسى و حل مشكلات آن هستند.

 

برای اطلاع بیشتر از نحوه آموزش دانش‌آموزان در فضای مجازی به سراغ «مهدی اسماعیلی» مدیریت آموزش‌وپرورش لارستان رفتیم که وی از مصاحبه خودداری و سؤالات ما را به روابط‌عمومی این معاونت اداره‌کل ارجاع داد.

 

«عمران شاکرپور» درباره برگزاری آموزش مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در لارستان اظهار کرد: آموزش مجازی از همان ابتدای تعطیلات کرونایی انجام شده و همچنان نیز ادامه دارد.

 

روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش لارستان در پاسخ به این سؤال که برای معلمان ریاضی که امکان برگزاری کلاس‌های مجازی به سبک معلمان دروس حفظی ندارند، چه اقداماتی انجام‌شده است، گفت: دبیران ریاضی هم مثل سایر دبیران، کلیپ‌های آموزش تصویری خودشان را در گروه‌های کلاسی ارسال می‌کنند.

 

وی با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات، بیان کرد: چگونگی برگزاری امتحانات یک تصمیم کشوری است که باید اعلام شود.

 

روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش لارستان در ادامه با بیان اینکه اینترنت ضعیف روستاها و عشایر یک مشکل کشوری است، افزود: در اغلب روستاهای لارستان، خوشبختانه وضعیت اینترنت نسبتاً خوب و آموزش مجازی در حال انجام است.

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اعتراض بعضی از والدین نسبت به قطع و وصل شدن سامانه «شاد» و جوابگو نبودن اینترنت، تصریح کرد: سامانه «شاد» فعلاً در مرحله آزمایش و تقویت است که در کنار آن و همانند سابق از سایر پیام‌رسان‌ها برای آموزش استفاده می‌شود.

 

گزارش: مهدی جعفری نژادان

کد خبر 923574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha