به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام غلامحسین محسن اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز دوشنبه 28 آذر در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر شکایت قوه قضاییه از دو نماینده کنگره آمریکا که علناً سخن از ترور مسئولان جمهوری اسلامی ایران زده بودند ما از دادگستری تهران خواستیم که شکایتی را علیه این دو نماینده انجام دهد و دادگستری تهران و قاضی پرونده این اقدام را صورت داده است و این شکایت از طریق پلیس بین الملل در حال رسیدگی است.
وی در پاسخ به این سوال که در سخنان قبلی تان از فشارهایی بر روی قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده فساد مالی بزرگ سخن گفته بودید و این فشارها از سوی چه جریانهایی صورت گرفته بود، اظهار کرد: در گذشته از این فشارها در مورد پرونده های بزرگ مطرح بوده است و الان هم وجود دارد یعنی کسانی که منافع آنها بیشتر به خطر می افتد فشار می آورند و جوسازی هایی را صورت می دهند و اما این قوه قضاییه است که نباید تحت تاثیر این جوسازی قرار گیرد و نیازی به نام بردن این افراد و یا جریانها در حال حاضر نمی بینم.
دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که یکی از نمایندگان مجلس در نطق روز گذشته خود در مورد فساد مالی و اقتصادی در کشور آماری را ارایه کرده است و در این زمینه کوتاهی های قضات را در این تخلفات موثر دانسته است و قوه قضاییه چه اقدامی را برای این موضوع انجام داده است گفت: من سخنگوی قوه قضاییه است و نه سخنگوی دیگران ولی در هر صورت باید بدانیم یک شخصیت حقیقی و حقوقی در خارج از نظامات حکومتی بدون وابستگی به صاحبان قدرت نمی تواند چنین تخلفاتی بزرگی را صورت دهد.
وی با اشاره به پرونده فساد مالی بزرگ اخیر در کشور یادآور شد: کسانی که در این فساد همراهی کرده اند و یا راه را برای این فساد بزرگ همواره کرده اند و یا معاونت داشته اند باید بدانند که ما در مقام این هستیم که آنها را شناسایی و با آنها برخورد کنیم و در عین حال در مقام این هستیم که ضعیف کشی نشود و هر کسی جرمش به هر میزان که باشد با او برخورد شود.
وی ادامه داد: آنچه قوه قضاییه دراین مورد مصمم است این است که با تمام افراد متخلف در این پرونده هر فردی و یا هر شخصیتی باشد برخورد کند.
سخنگوی قوه قضاییه در عین حال تصریح کرد: ما می خواهیم از این پرونده مواردی را استخراج کنیم و از این طریق در مورد موارد مشابه آسیب شناسی و از اتفاق افتادن آنها پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به جدیت قوه قضاییه برای پیگیری این پرونده اظهار کرد: این پرونده ابعاد مختلف دارد و گاه ما می بینیم که بسیاری از مردم می خواهند ما زود عمل کنیم اما باید بدانند که اگر ما زود عمل کنیم نمی توانیم تمام ابعاد موضوع را بررسی کنیم ولی در عین حال سعی می کنیم در مورد این پرونده در مقام دقت ظرافت و سرعت عمل کنیم.
حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری که به شکایت آمنه بهرامی قربانی اسیدپاشی چندسال اخیر در کشور اشاره داشت اظهارات این خانم مبنی بر اینکه از دیه خود نگذشته است نیاز به بررسی دارد و قطعاً دادستان تهران این موضوع را بررسی خواهد کرد و موضوع را همانگونه که نقل شده است با دقت بررسی خواهند کرد تا به نتیجه برسند.
وی در پاسخ به این سوال که سرانجام پرونده نفتی کرسنت به کجا انجامید گفت: پرونده کرسنت از خیلی قبل مطرح بود و الان نیز مطرح است و جزء مواردی است که نیاز به کار کارشناسی دارد و در حال حاضر در دادسرای کارکنان دولت در حال بررسی است ولی هنوز پرونده مراحل نهایی خودش را در دادسرا طی نکرده است اما افرادی به عنوان مطلع و متهم در مورد این پرونده احظار شده اند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی که به شناسایی و دستگیری تعدادی از متهمان جریانی موصوف به جریان انحرافی اشاره داشت گفت: بله برخی از این افراد به دادگاه رفته اند و دو نفر نیز محکوم شده اند و حکم حبس و استرداد اموال برای آنها صادر شده است و دو نفر دیگر نیز در دادگاه هستند و یکی دو جلسه دادگاه در مورد آنها برگزار شده است اما برخی پرونده ها نیز به دادگاه ارسال شده است ولی هنوز نوبت رسیدگی به آنها نرسیده است.
دادستان کل کشور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که دادستان تهران هفته گذشته در اظهاراتی بیان کرده اتس که پرونده 15 جاسوس به دادگاه ارسال شده است و این 15 جاسوس چه کسانی هستند گفت: اینها کسانی هستند که با گزارش وزارت اطلاعات پرونده هایشان به دادگاه ارسال شده است اما هنوز محاکمه نشده اند و در واقع دو نفر از این جاسوسان قبلاً دستگیر شده و 15 نفر دیگر نیز اخیراً پرونده اشان مطرح شده.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه این روزها اخباری مبنی بر سرقت رفتن اطلاعات شخصی دختران و پسران جوان با همکاری شرکت همراه اول حکایت می کند و آیا شما به عنوان مدعی العموم شکایتی در این زمینه تنظیم کرده اید گفت: من هنوز در مورد این مطلب روشن نیستم ولی اگر گزارشی بیاید و ضرورت پیدا کند حتما وارد می شویم.
وی در پاسخ به این سوال که دو نفر خانمی که در پرونده فساد مالی بزرگ نامشان ذکر شده است و چیزی حدود 16 میلیارد تومان جواهرات برای آنها دراین پرونده خریداری شده است چه کسانی هستند گفت: ممکن است این خانمها در این پرونده نقش نداشته باشند ولی اموالی را که متهم اصلی از بانکها اخذ کرده است در آن وجوه هزینه کرده است که از آن جمله خرید این مقدار جواهر و یا خانه ای به قیمت بیشت از دو میلیارد تومان است که برای آنها خریداری شده است ولی در هر صورت ممکن است آنها اصلا در این فساد نقشی نداشته باشند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دو نفر از نمایندگان مجلس برگه های سفید امضا در اختیار متهم اصلی پرونده فساد مالی بزرگ اخیر قرار داده اند گفت: در اینکه برخی از نمایندگان با متهمان این پرونده همکاری می کند بحثی نیست و برای بعضی از آنها نیز احظاریه صادر شده است و به عنوان متهم از آنها بازجویی شده است ولی درخصوص برگه های سفیدامضا هنوز ما چیزی مشاهده نکرده ایم.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که آیا قوه قضاییه در مورد انتخابات مجلس نهم به صورت فعال در کنار شورای نگهبان و وزارت کشور دخالت خواهد کرد گفت: ماده 67 قانون انتخابات می گوید دستگاه قضا موظف است با همکاری شورای نگهبان و هیئت های اجرایی جهت پیشگیری از جرایم انتخاباتی اقداماتی را داشته باشد اما قوه قضاییه نمی تواند بر انتخابات نظارت کند زیرا نظارت در دستگاه شورای نگهبان و هیئت های اجرایی وزارت کشور صورت می گیرد و در واقع قوه قضاییه فقط وظیفه نظارتی دارد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که ایا تایید می کنید در پرونده فساد مالی اخیر رباخواری صورت گرفته است گفت: در مورد این پرونده آنچه گفتم این بود که این افراد به صورت خارج از مقررات ال سی داخلی باز کرده اند و این ال سی ها را تنویل کرده اند و از جمله بانکهایی که رقم بالایی را تنویل کرده اند یکی از شعب بانک ملی است که برای اینکه کارشان صورت قانونی و شرعی پیدا کند در قالب (خرید دین) انجام داده اند که ما در این زمینه در حال بررسی هستیم.
وی در پاسخ به سوالی که به شکایت تعداد افرادی از آلودگی هوای تهران به قوه قضاییه اشاره داشت گفت: یا هیچ شکایتی در این زمینه نبوده است یا من خبر ندارم ولی نشنیدم در این زمینه کسی به دستگاه قضایی شکایت کند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که در حال حاضر یک سری آراء به نفع اوقاف صادر شده است و دستگاه قضایی به صورت کلان برای برخورد با موقوفه خواری چه تدابیری را اندیشیده است گفت: گاهی حکم قوه قضاییه علیه دادخواست اوقاف صادر می شود و گاه نیز به نفع آنها صادر می شود که اگر موانع خارجی در صدور حکم وجود داشته باشد تمهیدات لازم اندیشیده می شود و در هر صورت بن بستی در این زمینه وجود ندارد یعنی قوه قضاییه گرچه ممکن است در مراحل اولیه حکمی را که صادر کرده است اجرایی نشود ولی در مراحل بعدی این احکام قطعاً اجرایی می شود.
حجت الاسلام اژه ای در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی که به کمیته قوه قضاییه برای شکایت از آمریکا در مورد جرایم این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره داشت گفت: یکی از اقدامات این کمیته این بود که پرونده ای تنظیم شد و برای دادگستری تهران ارسال شد و دادگستری تهران و وزارت امور خارجه در حال پیگیری این موارد هستند.
وی با بیان اینکه اقدامات آمریکاییان یکی و دو تا نیست اظهار کرد: به تدریج همه پرونده های جرایم آمریکا در مورد جمهوری اسلامی ایران تکمیل می شود و ما شکایاتمان را قطعاض پیگیری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: جنایات آمریکا کم نیست و مایه تاسف است که دولتی که خود را مدعی حقوق بشر و مبارزه با تروریسم می داند در جلسه رسمی خود دو نفر از مسئولانشان تقاضای ترور یکی از مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران را می کند.
پایان پیام/
نظر شما