به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ با شیوع ویروس کروناو تعطیلی مدارس از اسفندماه مشکلاتی در مسیر تحصیل دانشآموزان بوجودآمد که همزمان با تعطیلی مدارس و تعلیق فعالیت های حضوری و جمعی واحدهای آموزشی کشور و استان سمنان محتوای آموزشی در قالب فایل های تصویری توسط آموزگاران مجرب و توانمند استان تولید و از طریق فضای مجازی وپیام رسان های مختلف دراختیار دانش آموزان قرار گرفت.
در این میان پلتفرم اختصاصی آموزش وپرورش برای تشکیل کلاسهای درس مجازی و حضور معلمان و دانشآموزان در این فضا، با عنوان اختصاری «شاد» رونمایی شد و در گام نخست با حضور معلمان و دانشآموزان دوره ابتدایی کار خود را شروع کرد.
سامانه «شاد» به عنوان اولین تجربه خالی از مشکلات نیست و نیازمند برنامه ریزی های منسجم تری برای رسیدن به کیفیت برنامه های آموزشی است و در این میان عدم هماهنگی هایی نیز مشهود است اما آنچه که ارزش این آموزش ها را اشکار می کند استمرار و تداوم آموزش در شرایط کنونی جامعه است.
آموزش دانشآموزان در این فضا به صورت تعاملی است یعنی معلم تدریس کرده و تکالیف را ارائه میدهد و دانش آموزان میتوانند سوالات خود را به بپرسند و پاسخ آن را بگیرند.
آموزشهای مجازی با ابتکار و خلاقیت معلمان در جریان است
آموزشهای مجازی البته با تمام وجود مشکلات و کاستیهایی که دارد با ابتکار و خلاقیت معلمان در جریان است و آنها بدون آمادگی قبلی وارد میدان آموزش مجازی شدهاند و در این میان هر معلمی سعی میکند با خلاقیت خود، روشهای مختلفی را در آموزش مجازی به کار بگیرد.
برخی والدین معتقدند در این زمان بهترین روش برای تداوم امر تعلیم و تربیت اموزش های مجازی است و باید از این ظرفیت استفاده بهتری شود.
البته والدینی هم هستند که به آموزش از طریق فضای مجازی معتقد نیستند ومی گویند، یادگیری دانشآموزان در جریان آموزش مجازی نسبت به حضور در کلاس درس کمتر شده است.
کلاس های درس از طریق فضای مجازی تجربه ای برای دانش آموزان ومعلمان
یکی از والدین دانش آموز پایه ابتدایی با بیان اینکه در شرایط شیوع ویروس کرونا به هیچ وجه حاضر به فرستادن فرزندش به مدرسه نیست گفت: با اجرای آموزش های مجازی وراه اندازی سامانه «شاد »تا حدودی از دغدغه هایم کاسته شده است.
وی برگزاری کلاس های درس از طریق فضای مجازی را تجربه جدید برای دانش آموزان ومعلمان عنوان کردوگفت: فرزندانمان یاد می گیرنددر شرایط پیش بینی نشده نیز باید به تعلیم بپردازند.
ارائه آموزش معلمان در فضای مجازی بهتر از تعطیلی و بلاتکلیفی است
یکی دیگر از والدین دانش آموزان با بیان اینکه از زمان آغاز آموزش مجازی مشکلات زیادی را داشته است اضافه کرد: ارائه آموزش معلمان در فضای مجازی بهتر از تعطیلی و بلاتکلیفی است اما قطع و وصل شدن سامانه به علت سرعت اینترنت در هنگام تدریس بزرگترین مشکل است.
وی با اشاره به اینکه برخی دانشآموزان از موبایل و فضای مجازی والدینشان استفاده میکنند و مواردی بوده که پدر و مادر هر دو شاغل و تا بعد از ظهر منزل نیستند و آن حجم مطالب ارسالی از طرف معلمان را دانش آموز باید عصر و یا شب بخواند.
سامانه« شاد» برای استمرار فعالیت های آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی دانش آموزان با جدیت دنبال می شود
«محمد دستورانی»، آموزش وپرورش و یادگیری دانش آموزان را تعطیلی بردارندانست وگفت: سامانه« شاد» را با نگاه واقع بینانه و حسب ضرورت و با اعتقاد، اشتیاق و انضباط برای استمرار فعالیت های آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی دانش آموزان با جدیت دنبال خواهیم کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از تشکیل ۹۷ درصدی کلاس های درس و حضور و تعامل بیش از ۶۵ درصد معلمان و دانش آموزان در شبکه آموزشی دانش آموزان خبر داد وافزود: پلت فرم «شاد» به عنوان یکی از ایمن ترین محیط های آموزشی وپرورشی آنلاین در کشور و تحت مالکیت انحصاری وزارت آموزش و پرورش است.
وی به ادامه دار بودن فرآیند آموزش وپرورش دانش آموزان اشاره داشت واظهارکرد: برای بهره مندی حداکثری دانش آموزان مناطق مختلف استان از مباحث درسی و یادگیری، انجمن های علمی معلمان، راهبران و گروه های آموزشی به صورت مضاعف فعال و عهده دار تولید و توزیع درس نامه برای دانش آموزان بی بهره از سامانه شاد شده اند.
دستورانی تصریح کرد: با نهاد های حمایتی، صندوق ذخیره فرهنگیان، شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان، برخی خیرین و افراد متمکن و اتحادیه موبایل فروشان به منظور تهیه گوشی و ابزار مورد نیاز برای دانش آموزان کم و بی بضاعت رایزنی و مذاکراتی صورت گرفته است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان مجموعه آموزش و پرورش را تابع تصمیم و نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا و پروتکل های وزارت بهداشت عنوان کردواذعان داشت: چنانچه مجوزهای لازم از سوی مراجع ذی صلاح صادر شود، آماده برگزاری کلاس های حضوری و تداوم آموزش در مناطق سفید و کم جمعیت هستیم.
نظر شما