طرح مباحث قرآنی در مجالس اهل بیت (ع) بعد از انقلاب کمرنگ شده است

رییس موسسه تفسیر جوادالائمه(ع) بااشاره به کمرنگ شدن طرح مباحث و تفاسیر قرآنی در جلسات عزاداری پس از انقلاب گفت:حوزه های علمیه می توانند بانهضت قرآنی بی نظیر خود از نورانیت سیدالشهداء در هدایت جامعه بهره بگیرند.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی احدی، رییس موسسه تفسیر قرآن جوادالائمه (ع) درباره جایگاه آیات وحی در جلسات منتسب به ائمه (ع) به خبرنگار شبستان گفت: باید توجه داشت اهل بیت (ع) در هر عمل خود چه وقتی که حکم قضایی صادر می کردند چه زمانی که انقلاب و قیام می کردند آیات وحی را در سرلوحه کار خود داشتند و این امر در قیام کربلای امام حسین (ع) نیز بروز و ظهوری جدی داشته است.

وی اظهار کرد: قیام کربلا و خطبه های سیدالشهداء (ع) از مدینه تا کربلا همگی نشان می دهد که این قیام تاریخی در تمامی لحظات مستند به آیات قرآن بوده است از این رو بسیار مطلوب است که خطبا و سخنرانان در منابر محرم آیاتی را که می تواند نقش مشوق به ویژه در جریان بیداری اسلامی و قیام علیه ظلم باشد را تبیین کنند.

حجت الاسلام احدی با برشماری دلایل کمرنگی جایگاه تفسیر قرآن و مباحث وحیانی در جلسات عزاداری و مناسبت های مذهبی تصریح کرد: این ضعف ناشی از سه رکن است نخست عدم توانایی بیان ابعاد این واقعه تاریخی با استناد به آیات، نداشتن فرصت کافی برای بیان وقایع دهه نخست و حوادثی که بر آل الله گذشته است به طور همزمان با مباحث قرآنی و سوم آنکه سخنران توان تحلیل و بررسی این واقعه را با آیات الهی ندارد.

 

رییس موسسه تفسیر قرآن جوادالائمه (ع) با اشاره به کتاب "حماسه عاشورای" شهید مطهری بیان کرد: این کتاب سراسر قدرت مولف از تطبیق وقایع کربلا با آیات قرآن را نشان می دهد به گونه ای که مخاطب درمی یابد که حقایق قرآنی زمینه ساز این نهضت پویا در تاریخ شده است و فکر او بالنده می شود.

وی بیان حوادث همراه با مستندات قرآنی را در روشنگری ذهن جامعه موثر دانست و ابرزا کرد: چگونه است که فردی مسیحی به نامه آنتوان باراک می گوید: حسین فرهنگ ادبی قرآن است، ما نیز باید در جلسات سخنرانیو منابر به ویزه در ایام عزاداری سالار شهیدان (ع) این امر را اولویت قرار داده و این واقعه را نه از جنبه احساسات صرف بلکه از منظر مستندات وحیانی درک کنیم.

 

حجت الاسلام احدی با اشاره به تطبیق ابعاد مختلف واقعه کربلا با آیات قرآن توسط کسانی همچون شیخ جعفر شوشتری و حجت الاسلام قرائتی عنوان کرد: حضرت زینب (س) نیز در سخنرانی های خود به ویژه در مجالس عبیدالله ابن زیاد و یزید ملعون سخنان خود را با استناد به آیات بیان کرده اند و کوشیده اند که اثبات کنند این قیام خونین و تاریخی ریشه در حقانیت وحی دارد.

وی در مقایسه جلسات عزاداری پیش از انقلاب اسلامی با پس از آن در میزان استناد به تفاسیر و آیات قرآن ادامه داد: پیش از انقلاب مباحث سخنوران با آیات قرآن آغاز می شد و ابعاد مختلف این واقعه با کلام الهی منطبق می گشت اما این رویه پس از پیروزی انقلاب کمرنگ شده هرچند که در یکی دو ساله اخیر منبریان در جلسات عزاداری به آیات توجه بیشتری دارند.

حجت الاسلام احدی نهضت قرآنی در حوزه های علمیه را بی نظیر خواند و خاطرنشان کرد: قرآن نور است و ائمه نیز نور هستند اگر امام حسین (ع) که تجلی حقیقی مشکات است با زبان قرآن تفسیر شود هدایت جامعه در مسیر صحیح حتما محقق می شود البته در این مسیر خطبا و منبریان باید هم مفاهیم و هم موضوعات وحیانی را مدنظر داشته باشند.

پایان پیام/

 

کد خبر 92300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha