به گزارش خبرگزاری شبستان، اقدام اداره حرمین شریفین در جایگزینی نامهای باب العمره و باب الفتح با نامهای دو نفر از شاهان آل سعود با انتقادهای گسترده در سطح عربستان روبهرو شده است تا جایی که محافل سعودی از پادشاه عربستان خواستهاند این نامها را به بابهای مربوطه بازگرداند چرا که نامهای العمره و الفتح معانی و مفاهیم والایی برای مسلمانان دارند.
روزنامه عکاظ اخیرا نوشت نام بابهای العمره و الفتح در مسجدالحرام به "ملک سعود" و "ملک خالد" تغییر یافت. شیخ صالح بن عبدالرحمن الحصین؛ رئیس کل امور مسجدالحرام و مسجد نبوی(ص) دستور تغییر نامهای باب العمره (شماره 62) مسجدالحرام به باب ملک سعود و تغییر نام باب الفتح (شماره 45) را به باب ملک خالد صادر کرد.
این روزنامه آورده است این تغییر نام با هدف تقدیر و آشنایی با تلاشهای ملک سعود و ملک خالد در راه خدمت به اسلام و مسلمانان و بازسازی و عمران بیوتالله(مساجد) و خدمت به مقدسات اسلامی! صورت گرفته است.
طلال بن صالح الثقفی؛ رئیس اداره بابهای مسجدالحرام به عکاظ گفت: دستور رئیس کل امور مسجدالحرام و مسجد نبوی(ص) برای تغییر نامهای این 2 باب (العمره و الفتح) که نشان دهنده اعتقاد این نهاد به نقش بزرگ 2 پادشاه در خدمت به اسلام و مسلماان و توجه مستمر آنها به خدمت حرمین شریفین و مقدسات اسلامی! اجرا شده است.
انتقاد محافل عربستانی از تصمیم اخیر
بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی حج، منابع رسانهای عربستان در انتقاد از اقدام اداره حرمین شریفین در تغییر نام بابهای العمره و الفتح و جایگزینی نامهای ملک خالد و ملک سعود نوشتهاند هیچ کس احتمال حذف نامهای العمره و الفتح از بابهای مسجدالحرام را نمیداد زیرا این اسامی مفاهیم و نشانههای عمیقی در وجدانهای مسلمانان دارند، الفتح بیانگر فتح مکه و الفتح بیانگر شعیره (مفرد شعائر) مستمر در طول سال است.
این منابع نوشتهاند بهتر بود که ریاست اداره امور حرمین، اسامی جدید(ملک خالد و ملک سعود) را بر 2 باب از میان دهها باب دیگر قرار میدادند.
محمد معروف الشیبان در مقالهای در روزنامه البلاد نوشته است ملک عبدالله با دستور خود به باز بودن شبانهروزی حرم نبوی(ص) که در طول 1400 سال گذشته بیسابقه بود، امروز هم قادر است این تصمیم را لغو کرده و دوباره نامهای الفتح و العمره را بازگرداند و اسامی جدید (ملک سعود و ملک خالد) را بر بابهای دیگر بگذارد.
خاطرنشان میشود مسجدالحرام بزرگترین و مقدسترین مسجد در اسلام که در قلب (مرکز) مکه مکرمه قرار دارد و مسجدالحرام شامل کعبه مشرفه، حجر اسماعیل، چاه زمزم، مقام ابراهیم(ع)، صفا و مروه، مطاف و مسعی، الحجرالاسود است.
اولین باب مسجدالحرام، باب بنی شیبه منسوب به شیبه بن عثمان الحجبی پرده دار کعبه مشرف بود که به این باب، باب السلام هم میگویند. مسجدالحرام در حال حاضر 79 باب دارد که باب ملک عبدالعزیز، باب ملک فهد، باب الفتح، باب العمره 4 باب (دروازه) اصلی به شمار میروند.
به گفته منابع عربستانی، بابهای مسجدالحرام به تابلوهای راهنمایی مجهز است که در صورت وجود امکان ورود نمازگزاران (جا داشتن مسجدالحرام) به رنگ سبز و در صورت تکمیل ظرفیت و پر بودن صحنهای مسجدالحرام به رنگ قرمز در میآید.
پایان پیام/
نظر شما