تأثیر کرونا بر بازار مسکن/اعلام مالکیت مردم در سهام عدالت از امروز

تأثیر کرونا بر بازار مسکن، اعلام مالکیت مردم در سهام عدالت از امروز، یارانه معیشتی اردیبهشت ماه امشب واریز می شود، هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶۳۷ هزار و ۶۰۷ تومان برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:

اعلام درگاه‌های غیرحضوری بانک ملی برای خریداری واحدهای ETF

پذیره نویسی از بامداد روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه سال جاری آغاز خواهد شد و تا چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت.

این عملیات در سامانه اینترنتی «بام»،   اپلیکیشن «بله»، سامانه اینترنتی IPG، اپلیکیشن ایوا و «نشان بانک» بانک ملی ایران در اپلیکیشن آپ امکان پذیر است.
 
اطلاعات هویتی دریافتی از متقاضیان شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، تاریخ تولد و کد پستی است و در این طرح، محدودیت سنی برای تخصیص سهام وجود ندارد.
 
مبالغ واریزی برای پذیره نویسی مضربی از ١٠٠ هزار ریال و حداکثر دو میلیون ریال خواهد بود.
 
واحد ارتباط مردمی شرکت های داده ورزی سداد، پرداخت الکترونیک سداد و آسان پرداخت پرشین، امور مربوط به عملیات با اپلیکیشن ها و درگاه ها را پاسخگو خواهد بود.
 
 
 
 
 
شیوع یک ویروس ناشناخته و در نوع خود کم‌نظیر در گوشه‌ای از دنیا به سرعت تمامی وجوه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و حتی سیاسی کل دنیا را به چالش کشید و به مرور تبدیل به یک بحران بزرگ و کم‌سابقه شد که ابعاد آن حتی به درستی قابل تخمین نیست. کشور ما که برای مدت‌ها با چالش‌های بزرگی دست و پنجه نرم می‌کرد به یکباره زودتر از بسیاری از کشورهای دیگر چنان درگیر این ویروس و بیماری فراگیر شد که تمامی ابرچالش‌های قبلی تحت شعاع قرار گرفت.

از اوایل اسفندماه که ورود ویروس کرونا به کشور به طور رسمی اعلام شد، بسیاری از کسب‌وکارها با مشکلات جدی مواجه شدند و فضای نااطمینانی در اقتصاد کشور بیش از پیش شد. شوک اقتصادی این بیماری فقط از سمت عرضه و یا فقط از سمت تقاضا نبود و هر دو سمت را به شدت درگیر کرد. در سمت عرضه، فعالیت نیروی کار محدود شده و حمل و نقل مواد اولیه، کالاهای واسطه و حتی تولیدات نهایی به سختی انجام می‌شود. در سمت تقاضا نیز فعلاً اولویت اول مردم سلامت است و از این رو استفاده از بسیاری از کالاها و خدمات در چنین شرایطی معنا ندارد.

به طور کلی می‌توان گفت که سبد مصرفی خانوار دچار تغییر ساختاری بزرگی شده که معلوم نیست حتی پس از اتمام بحران به حالت قبل بازگردد. با کاهش تولید و افزایش سطح بیکاری، گردش مالی و اعتباری نیز دچار مشکل می‌شود و سرمایه‌گذاری افت می‌کند که در نتیجه شوک سمت عرضه را شدت می‌بخشد. با تغییراتی به این وسعت و شدت، حتی با فرض بازگشت به شرایط عادی هم نتوان شرایط بازارها در چند ماه آینده را با همان اصول و فروض قبلی بررسی کرد، چه برسد به آنکه حتی نمی‌دانیم اوج فراگیری و گسترش ویروس چه زمانی خواهد بود.

 

اعلام مالکیت مردم در سهام عدالت از امروز

«علیرضا صالح» درباره موافقت رهبر انقلاب مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت اظهار داشت: اولین دستاورد آزادسازی سهام عدالت با ابلاغ مقام معظم رهبری این است که مردم ۲ گروه تقسیم می شوند. از امروز مشمولان می‌توانند به سامانه سهام عدالت http://www.samanese.ir مراجعه و سهام شرکت های سهام عدالت را به مالکیت خود در بیاورند. این افراد می توانند با کد ملی خود وارد سامانه شوند.

رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: به تناسب سهام مشمولان به بورس اعلام و سهام به نام خود مردم می شود. اما از مردم می خواهیم همگی ورود نکنند تا ترافیک در سامانه رخ ندهد.

صالح گفت: توصیه به فروش سهام نمی کنیم چرا که بازده وضعیت بورس بسیار مطلوب است. اما این اجازه را با برنامه ریزی و تعیین ساز و کار توسط شورای عالی بورس به دارندگان سهام ها می دهیم که سهام خود را بفروشند.

این مقام مسئول تاکید کرد: از سال ۹۵ تا ۹۷ سود سهام به مردم پرداخت شد و از سال ۹۷ به بعد طرح آزادسازی سهام در مجلس بود و در نهایت با اجازه رهبر معظم انقلاب با سرعت بالا این امر عملیاتی می شود.

 

هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶۳۷ هزار و ۶۰۷ تومان/دلار ۱۵ هزار و ۴۵۰ تومان

امروز (چهارشنبه 10 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 637 هزار و 607 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1711 دلار، سکه بهار آزادی طرح جدید 6 میلیون و 470 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 270 هزار تومان و ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 850 هزار تومان است.

 

امروز (چهارشنبه 10 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز نیز دلار 15 هزار و 450 تومان و یورو 16 هزار و 850 تومان ارزشگذاری و معامله می شود.

 

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه 9 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 637 هزار و 900 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1697 دلار و هر گرم طلای 24 عیار 850 هزار و 500 تومان بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم 6 میلیون و 250 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 6 میلیون و 464 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 280 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 880 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان معامله می شد.

 

روز گذشته (سه شنبه 9 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز دلار 15 هزار و 600 تومان، یورو 17 هزار تومان، پوند 20 هزار تومان، درهم امارات 4434 تومان، یوان چین 2295 تومان و لیر ترکیه 2323 تومان معامله می شد.

 

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۶ ارز افزایش، نرخ ۱۰ ارز کاهش و نرخ ۱۱ ارز دیگر نیز ثابت اعلام شد.

 

یارانه معیشتی اردیبهشت ماه امشب واریز می شود

یارانه معیشتی اردیبهشت ماه ۱۸ میلیون از خانوارهای ایرانی، ساعت ۲۴ امشب(۹۹/۲/۱۰) به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.

گفتنی است این یارانه با توجه به ابعاد خانوار برای خانواده یک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان واریز انجام می‌شود.

این ماه تعداد ۱۸ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۱۸۲ خانوار یارانه معیشتی دریافت می‌کنند و مجموع اعتباری که امشب به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود بیش از ۲ هزار و ۵۳۶ میلیارد تومان است.
 
 
 
«مهدی قمصریان»، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه کشور در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پس از دریافت فهرست مرحله دوم متقضیان تسهیلات قرض الحسنه یک میلیون تومانی از وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی با تنظیم آن مطابق قرمت درخواستی بانک ها، فایل مربوط به تعداد ۲ میلیون و ۲۶۶ هزار و ۲۶۳ سرپرست خانوار ساعت ۱۰.۲۵ صبح امروز تحویل بانک مرکزی داد.
 
 
 
«محمدمهدی توسلی‌پور» درباره آخرین وضع پالایشگاه فاز ۱۴ توضیح داد: پیشرفت EPC طرح (مهندسی، تأمین کالا و اجرا) پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی هم‌اکنون بیش از ۸۳ درصد است.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی مشکلات ناشی از ویروس کرونا و محدودیت منابع مالی را عمده‌ترین مسئله تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در شرایط کنونی دانست و گفت: همه تلاشمان این است نخستین ردیف این پالایشگاه را در صورت رفع این مشکلات تا پایان سال ۹۹ عملیاتی کنیم؛ ردیف‌های دیگر نیز با فاصله معین تا خردادماه ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسند.

پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با توجه به اینکه فاز ۱۱ فاقد پالایشگاه است، آخرین پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی محسوب می‌شود.

بخش دریایی با ظرفیت کامل در مدار

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه بخش دریایی این فاز با ظرفیت کامل (۵۶ میلیون مترمکعب در روز) هم‌اکنون عملیاتی است، یادآوری کرد: آخرین سکوی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب آخرین روز سال ۹۸ عملیاتی شد.

 وی تصریح کرد: با بهره‌برداری سکوی D به‌عنوان آخرین سکوی فاز ۱۴، بخش دریایی این فاز به پایان رسید.

توسلی‌پور با بیان اینکه گاز ترش تولیدی این فاز برای شیرین‌سازی هم‌اکنون به پالایشگاه ۱۲ و ۱۹ ارسال می‌شود، تصریح کرد: ‌تلاشمان این است که از ظرفیت آزاد پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی نیز برای شیرین‌سازی گاز تولیدی فاز ۱۴ استفاده کنیم.

بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی شامل چهار سکو (دو سکوی اصلی و دو سکوی اقماری) هرکدام با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز از مخزن پارس جنوبی است، دو سکوی D و B این فاز سال ۹۸ و دو سکوی A و C نیز سال ۹۷ عملیاتی شدند.

هدف از توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی تولید روزانه ۵۶.۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن گاز مایع و یک میلیون تن اتان به‌منظور تامین خوراک پتروشیمی است./

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 922574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha