جامعه منتظر و بایسته‌های تمدن‏ سازی اسلامی

حجت الاسلام صمدی در تبیین جامعه منتظر و بایسته‌های تمدن‏سازی اسلامی گفت: التزام به اصول و ارزش‌های دینی در ساخت تمدن و الهام‏پذیری از آرمان تمدنی جامعه مهدوی از جمله این موارد محسوب می‌شود.

حجت الاسلام «قنبرعلی صمدی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به موضوع انتظار، ظهور و تمدن سازی اسلامی اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در تفکر اسلامی، مسئله تمدن و تمدنسازی و رسالت جامعه منتظِر در این خصوص است.

 

پژوهشگر پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی به بیان جایگاه و اهمیت این موضوع نیز اشاره کرد و افزود: این مسئله به دلیل اهمیت تاریخی و جایگاه آن در چشم‏انداز آینده امت اسلامی از دیرباز مورد توجه اندیشمندان دینی بوده است.

 

وی بیان داشت: حضرت آیت‏الله خامنه‌ای از جمله مصلحان نواندیش دینی است که با جامع‏نگری و ژرف‌اندیشی خاصی، به این موضوع پرداخته و با طرح نظریه «تمدن نوین اسلامی» توجه نخبگان فکری، اصحاب قلم و عموم جوامع اسلامی را به این مسئله مهم معطوف نموده است.

 

حجت الاسلام صمدی تصریح کرد: ایشان ضمن تبیین فرایند شکلگیری تمدن اسلامی، مهم‌ترین رسالت جامعه منتظِر در دوران معاصر را تمدنسازی با الهام از آرمان تمدن موعود مهدوی دانسته و اهداف و راهبرد‌های حرکت تمدنی جامعه منتظِر را تبیین نموده است.

 

وی با اشاره به بایسته‌های تمدنسازی از منظر رهبر معظم انقلاب یادآور شد: التزام به اصول و ارزش‌های دینی در ساخت تمدن، نهادینه‌سازی فرهنگ و سبک زندگی اسلامی در جامعه، الهام‏پذیری از آرمان تمدنی جامعه مهدوی و ارتقای عقلانیت اجتماعی از جمله این موارد محسوب می‌شود.

 

این کارشناس مهدویت بیان داشت: نظامسازی و ایجاد ساختارهای تمدنی، نقشآفرینی و مشارکت عمومی در پروسه تمدنسازی، نگرش فراگیر و جهانشمول به فرایند تمدن، اتکا به هویت دینی و ظرفیت‌های تمدنی جوامع اسلامی، پرهیز از خودباختگی و مقابله با تمدن مهاجم غرباز مهمترین الزامات تمدنسازی در جامعه منتظِر بیان شده است.

 

وی خاطرنشان ساخت: از منظر آیتالله خامنه‌ای ایجاد تمدن نوین اسلامی یک هدف تعالیبخش و قابل تحقق است و می‌باید به مثابه مهم‏ترین رسالت دینی جامعه منتظِر مورد توجه قرار گیرد و تمام ظرفیت‌های جوامع اسلامی برای تحقق آن به کار گرفته شود.

کد خبر 922535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha