به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان دکتر سعیده پرورش دوشنبه شب ( 8 اردیبهشت ) در پاسخ آنلاین به سوالات پزشکی پیرامون مشکلات و مسائل مربوط به کودکان، در پاسخ به سئوالی تحت عنوان درمان شب ادراری و عفونت مکرر کودک 8 ساله اظهار کرد: در این مورد آزمایش کشت ادرار انجام شود و ادرار مکرر در روز و نخوردن مایعات از 3 ساعت قبل از خواب در شب توصیه می شود.
فوق تخصص کلیه کودکان در پاسخ به سوال شخصی که پرسید دختر یک و نیم ساله ای دارم که برگشت ادرار دارد و هر شب قرص کوتریموکسازول و سفالکسین مصرف می کند هفته گذشته تب کرد با تجویز پزشک، آزمایش کشت ادرار انجام داد ضمن اینکه جواب منفی بود عدد خون در ادرار هم مثبت 1 و گلبول سفید 1 تا 2 و گلبول قرمز هم 8 تا 10 بود چه تجویزی دارید؟ گفت: بهتر است آزمایش ادرار را زمانی که دخترتان تب ندارد انجام دهید و به پزشک مراجعه کنید.
دکتر پرورش به سوالی مبنی بر اینکه دخترم 5 ساله است و با دلدردی که داشت پزشک انجام سونوگرافی را تجویز کرد و در سونوگرافی دو سنگ در کیسه صفرا دیده شد و مجموعاً 17 میلی هستند آیا احتیاج به عمل دارد یا با دارو رفع می شود؟ پاسخ داد: بهتر است به فوق تخصص گوارش کودکان مراجعه کنید، علّت ایجاد سنگ های کیسه صفرا دارای اهمیت است و باید حتماً آزمایش های تکمیلی انجام شود.
وی همچنین به سوالی مبنی بر چگونگی مصرف قرص سلسپت و مدت زمان مصرف آن هم پاسخ داد: در مورد این دارو بستگی به بیماری زمینه ای و سن بیمار دارد.
دکتر پرورش افزود: والدین نباید نگران باشند بلکه شب ادراری با انجام یک سری مراقبت ها درمان می شود بهتر است تا 5 سالگی درمان دارویی انجام نشود و بچه های زیر 5 سال حتماً هر 2 ساعت در طول روز دفع ادرار داشته باشند و 3 ساعت قبل از خواب شب مایعات مصرف نکنند بعد از 5 سال در صورت عدم بهبودی درمان با دارو شروع می شود انجام آزمایش های کامل کشت ادرار هم انجام شود.
وی در پاسخ به سوال مادری که پرسید پسر 11 ساله ام هنوز شب ادراری دارد علّت چیست؟ گفت: درمان شب ادراری بعد از 5 سالگی حتماً باید انجام شود به دلیل اینکه شب ادراری اعتماد کودک را از بین می برد البته مسئله ژنتیکی هم اهمیت دارد و بچه ها در طول روز باید هر 2 ساعت تخلیه مثانه شوند و قبل از شروع درمان دارویی، سونوگرافی و آزمایش کامل کشت ادرار انجام شود و درمان دارویی حتماً از 5 سالگی به بعد آغاز می کنیم که پاسخ نسبتاً خوبی هم دارد.
فوق تخصص کلیه کودکان در مورد سوال مادری که در گرفتن فرزند 2.5 ساله اش از پوشک هنوز دچار مشکل است؛ پاسخ داد: توسط فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان دیده شود، برای دفع ادرار تا 3 سالگی به بچه می توان مهلت داد و بی اختیاری نیست امّا در مورد کنترل مدفوع باید زودتر از این کودک اختیار را به دست بگیرد در غیر این صورت با پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان مشورت کنید تا در مورد مسائل تکامل مغزی، یادگیری ها، راه رفتن و یادگرفتن مسائل اطراف فرزندتان، بیشتر تحقیقات صورت گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دخترم 8 ماه برای درمان شب ادراری دارو مصرف می کند این دارو را کم کردیم به عبارتی نصف قرص شب و نصفی روز می خورد تا چه مدت باید نصف قرص مصرف کند؟ اظهار کرد: بهتر است حدود 2 ماه اگر با نصف قرصی که برای درمان شب ادراری مصرف می کند تبدیل به یک چهارم قرص شود.
نظر شما