راه دستیابی به صلح جهانی، تسلیم نشدن در برابر ظلم است

خرمشاد با تاکید بر این که ایران آماده همکاری با همه کسانی است که می‌خواهند اقدامات مشترکی در زمینه ایجاد صلح در جهان انجام دهند، گفت: یکی از راه‌های دستیابی به صلح جهانی، تسلیم نشدن در برابر ظلم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،محمد باقرخرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عصر دیروز، 27 آذر، درنخستین نشست گفتگوی دینی با عنوان«کنفرانس کره ای ادیان برای صلح»که در این سازمان برگزارشد،اظهارداشت: یکی از راه‌های رسیدن به صلح در جهان، تسلیم نشدن در برابر ظلم است و ایرانیان پس از انقلاب اسلامی یاد گرفته‌اند که در مقابل زورگویان ایستادگی و از سلطه ظالمان جلوگیری کنند.
 

وی گفت: انتظار داریم که دو ملت دوست ایران و کره جنوبی، همدیگر را در زمینه‌های مختلف یاری کنند. طبیعی است که در هر رابطه دوستانه‌ای، بدخواهانی هستند که نمی‌توانند این دوستی را تحمل کنند و باید با تدبیر دوسویه، این مقطع را پشت سر بگذاریم؛ خصوصاً در شرایطی که غرب در تلاشی ناعادلانه، ایران را به شدت تحریم کرده است ولی همه می‌دانند که ما 32 سال با تحریم زندگی کرده‌ایم و یاد گرفته‌ایم که چگونه به مسیر خود برای پیشرفت ادامه دهیم. ولی در این بین طبیعی است که از دوستان انتظار داشته باشیم که مسیر بدخواهان را ادامه ندهند؛ چراکه معتقدیم یکی از راه‌های دستیابی به صلح جهانی، تسلیم نشدن در برابر ظلم است.


خرمشاد افزود: ما در زندگی اجتماعی خود و در فضای بین‌المللی دو تصویر داریم آن‌گونه که هستیم و دیگر، آن تصویری که از ما ارائه می‌شود. تصویری که از کره جنوبی در ذهن ایرانیان وجود دارد، تصویری مثبت و سازنده است و معتقدم که این امر، سرمایه‌ای بزرگ برای هر کشوری است. طبیعی است که مسئولان باید از این فضا برای گسترش روابط استفاده کنند. نمونه‌های تصویر منفی از دیگر کشورها هم در ذهن ایرانیان وجود دارد. مثلاً یک کشوراروپایی تصویری منفی در طول تاریخ در ذهن ایرانیان ایجاد کرده است و می‌دانید که این عدم اعتماد روابط را دچار مشکل می‌کند.
 

وی در بخش دیگری از سخنانش به دلایل دشمنی غرب با ایران اشاره و اظهار کرد: پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در سال 57، که ایرانیان علیه ظلم و ستم رژیم شاه قیام کردند، متحدان غربی شاه، سعی کردند تصاویری غیر واقعی از ایران به جهانیان ارائه دهند. بنابراین در حال حاضر ما دو ایران داریم: ایران آن‌گونه که هست و ایران، آن‌گونه که غرب به تصویر می‌کشد. ده‌ها هیئت خارجی در طی این یک‌سال در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور یافته‌اند و همگی از تضاد بین تصویری که از ایران در ذهن داشتند و تصویر واقعی که در جریان آن قرار گرفته‌اند، شگفت‌زده بودند.
 

خرمشاد اضافه کرد: ایران با تمدن باستانی خود همواره به این شهرت داشت که میزبان اقوام و ادیان مختلف بوده است و همگی در صلح زندگی می‌کردند. از طرف دیگر طی چند صد سال اخیر، نمونه‌ای وجود ندارد که ایرانیان به کشور دیگری حمله کرده باشند در حالی‌که ایران بارها مورد تجاوز بیگانگان قرار گرفته و بخشی از مساحت خود را در جریان این جنگ‌ها از دست داده است. ولی عجیب این است که در قرن 21 و در عصر ارتباطات و اطلاعات و فناوری، ما شاهد ترویج ایران‌هراسی در جهان هستیم. از این متعجبیم که آنانی که به ما حمله کردند و جوانان ما را به خاک و خون کشیدند باید از ما بترسند یا ما که صدها هزار کشته داده‌ایم!؟

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنانش با تأکید بر ضرورت همکاری بین ایران و کره‌جنوبی، بیان کرد: ما دوست داریم با کمک کره‌جنوبی صلح پایدار را درجهان استوار کنیم. شاید این علاقه به این دلیل باشد که ملل شرقی با توجه به نزدیکی فرهنگی و قدمت تمدنی خود بهتر می‌توانند همدیگر را درک کنند. مشکل کنونی ما با تمدنی است که دیر به ظهور رسیده، ولی قصد دارد همه چیز را سریعاً به سلطه خود درآورد. جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با همه کسانی است که می‌خواهند اقدامات مشترکی در زمینه ایجاد صلح در جهان انجام دهند.


وی ادامه داد: ما در بیش از هفتاد کشور جهان رایزنی فرهنگی داریم و آماده‌ایم که رایزنی فرهنگی در کره جنوبی نیز راه‌اندازی کنیم و از این طریق به گسترش روابط بپردازیم. همچنین می‌توانیم همایش‌های مشترکی با همکاری کره‌ جنوبی درباره دین اسلام برگزار و حتی کرسی‌های اسلام‌شناسی و زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌های کرده راه‌اندازی کنیم. اگر محققان کره‌ای بخواهند درباره اسلام تحقیقات بیشتری انجام دهند، در شهر قم، جامعه‌المصطفی(ص) می‌تواند میزبان پژوهشگران باشد و دوره‌های کوتاه‌مدت برای آنان برگزار کند. باید به این نکته اشاره کنم که تشیع به خردگرایی و منطق شهرت دارد و با هرگونه افراط‌گرایی از نوع طالبانی و القاعده‌ مخالف است و همین خردگرایی نکته‌ای برای گسترش همکاری‌ها به شمار می‌رود.
 

در بخش دیگری از این نشست، «جین هیونگ»، دبیرکل کنفرانس دین برای صلح کرده جنوبی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، تصریح کرد: من به هویت ایرانی اطمینان کامل دارم. ما در دیدار از شهرهای اصفهان و شیراز به عمق فرهنگ اصیل ایرانی پی بردیم و از نزدیک دیدیم که ایرانیان تا چه حد صمیمی و مهربان هستند. ما مطمئن هستیم که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران و کنفرانس دین برای صلح کرده جنوبی با همکاری هم می‌توانند قدم‌های مثبتی در راه توسعه صلح جهانی بردارند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وی اضافه کرد: کره جنوبی هم مانند ایران هیچ‌گاه به یک کشور دیگر حمله نکرده اما همواره مورد تجاوز قرارگرفته است. ما معتقدیم که برای برقراری صلح باید قربانی داد و هزینه پرداخت.
 

دیگر اعضای کنفرانس دین برای صلح کره جنوبی نیز در پایان این نشست با اشاره به مطالعاتی که در این کشور درباره اسلام انجام گرفته است، تأکید کردند: اسلام دین صلح است و در طول تاریخ، همواره با دیگر ادیان جهان در ارتباط مستمر بوده است. اقلیت مسلمان کره جنوبی هم با آزادی کامل به انجام مراسم عبادی خود می‌پردازند و در تعامل کامل با دولت هستند.


پایان پیام/
 

کد خبر 92178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha