به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در این مراسم که عصر یکشنبه (27 آذر) در اردوگاه فاطمه الزهرا(س) برگزار شد، محمود خالقی معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران در سخنانی با اشاره بر لزوم به کارگیری مبنای پژوهش در تدریس دروس مختلف تصریح کرد: در این زمینه مزایا و امتیازاتی وجود دارد.
وی این کار را موجب مشارکت طلاب و محصلین در تدریس دانست و اظهار داشت: با انجام این کار، دیگر استاد تنها متلکم و گوینده کلاس نخواهد بود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران کاستن از حجم کتابها را از مزایای دیگر بهکارگیری روش تحقیق در تدریس دروس دانست و افزود: با انجام این کار اندک اندک حجم متون کتابها کم میشود و میتوانیم به مرحلهای برسیم که از متون فارغ شویم.
وی همچنین این روش را موجب ارزشیابی تحصیلی بهتر طلاب دانست و تصریح کرد: با به کار بستن پژوهش، روشی متفاوت را در پژوهش خواهیم داشت.
خالقی با بیان اینکه تدریس بر مبنای پژوهش منجر به آموختن شیوه پژوهشی به طلاب میشود، خاطرنشان کرد: این امر در شرایطی که طلاب موظف به ارائه تحقیق پایانی در پایان دوره عمومی سطح 2 (کارشناسی) و ارائه پایاننامه در پایان مقطع سطح 3 (کارشناسی ارشد) هستند، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با اشاره به علت انتخاب شعار امسال هفته پژوهش حوزههای علمیه خواهران با عنوان هر طلبه یک پژوهشگر، یادآور شد: در نگاه اول، شاید گفته شود، هر طلبه نمیتواند به صورت تخصصی یک پژوهشگر باشد اما باید دانست حتی یک مدرس و مبلغ خوب برای انجام موفق ماموریتهای خود باید پژوهشها را در کار خود به کار ببندد.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه تلاش میکنیم تا در اعطای مجوز تدریس به مدرسان حوزههای علمیه خواهران، تواناییهای پژوهشی آنها نیز مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: کسی که میخواهد طلبه را از بحثهای پژوهشی آگاه کند، خود باید حداقلهایی از پژوهش را بهرهمند باشد.
وی با بیان اینکه در برنامه آموزشی موجود حوزههای علمیه خواهران به پژوهش توجه کمرنگی شده است، ادامه داد: در نظام فعلی آموزشی باید پژوهش را پررنگتر کنیم و در نظامهای آتی، به دنبال نظام آموزشی پژوهشمحور باشیم.
در پایان این مراسم پنج عنوان از آثار جدید پژوهشی حوزههای علمیه خواهران به شرح زیر رونمایی شد.
ـ چکیده تحقیقات پایانی به کوشش فاطمه سادات اسحاق آبادی و گلاب سروری لکی
این کتاب تحقیق پایانی در حقیقت یک سیر مطالعاتی در منابع علمی ـ پژوهشی و درباره مساله خاص است که افزون برافزایش دانش طلاب به ارتقا مهارت پژوهشی میانجامد و آنها را بر کاربرد اسلوب و روشهای تحقیق مسلط میسازد.
این کتاب سومین مجموعه از شبکه جدید چکیده تحقیفات پایانی است که تقدیم یژوهشگران حوزوی میشود.
این تحقیقات از بین صدها اثر برتر که در فراخوان دستاوردهای پژوهشی سال 1389معاونت پژوهش حوزههای علمیه خواهران شرکت کردهاند، برگزیده شده است.
ـ قطرهای از دریا نشانی میدهد
این کتاب بازخوانی مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا(س) در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنهای است که به کوشش سیدمحمدباقر حسینی گردآوری و از سوی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تهیه و تنظیم شده است.
ـ بهشت عرفه
این کتاب رهیافته های سرکار خانم فرشته برازجانی است که با واژگانی زیبا سفر به مکه معظمه، مدینه منوره و کربلای معلی را به تصویر کشیده است.
ـ اصول و مهارتهای پایاننامه نویسی
این کتاب به همت معاونت پژوهش و اداره کل سامندهی امور پژوهشی عمومی حوزههای علمیه خواهران تهیه و تنظیم شده است که نویسنده آن سیدحسین اسحاقی تلاش کرده است تا یاریگر دانش پژوهان در خلق پایاننامههای کارآمد باشد.
ـ چکیده پایان نامهها
این کتاب حاوی 49 چکیده از یایاننامههای سطح سه حوزههای علمیه خواهران است که به گونهای تمام سامان یافته و استدلالی، نتایج و دریافتهای مهم ارسالی را در برگرفته است.
پایان پیام/
نظر شما