حلاوت بخشش و همدلی در رزمایش کمک مومنانه/ حماسه مهر بر سفره خالی نیازمندان نقش می‌بندد

این روزها بیش از آنکه آوازه «کرونا» و دردسرهایش در کشورمان بلند باشد، آوازه حماسه مهر، حلاوت بخشش و همدلی‌هایی بلند است که در جا‌ جای میهن‌مان صحنه‌های زیبایی از عشق و نوع‌دوستی را به تصویر می‌کشد.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، معصومه صالحی: دست‌های پرمحبت و مومنانه ایرانیان این روزها در رزمایش «کمک مومنانه» حماسه‌های بزرگ و غرورآفرین دیگری را خلق می‌کند و حماسه مهر در گوشه و کنار دلبری می‌کند تا صحنه‌های تحسین برانگیزی از بخشش و فداکاری چشم‌ها را بنوازد و روح‌ها را جلا دهد.

 

اما ماجرا از آنجا آغاز شد که ویروس کرونا از روز چهارشنبه ۳۰ بهمن‌ میهمان ناخوانده کشورمان شد؛ پس از مدتی کوتاه این ویروس حضور خود را در جای‌جای کشورمان گسترش داد تا موجی از ترس و اضطراب را به راه بیندازد.

 

از سویی با توجه به اینکه تنها راه پیشگیری و مقابله با این ویروس در خانه ماندن و قرنطینه خانگی اعلام شد در همین راستا بازارها، مراکز خرید، آموزشگاه‌ها، موزه‌ها و سینماها و بسیاری از مشاغل و اصنافی که از نظر شیوع ویروس کرونا پرخطر هستند، تعطیل شدند.

 

در پی این تعطیلی بسیاری از افراد به‌ویژه دست‌فروشان و بازاریان با خانه‌نشینی از کار بیکار و دچار آسیب اقتصادی شدند؛ به طوری‌که خانواده‌های نیازمندان و بی‌بضاعت جامعه، با این شرایط بیش از پیش از لحاظ معیشتی و تامین نیازهای اولیه خود دچار مشکل شدند.

 

و بازهم تدبیر رهبری

اما ۲۱ فروردین ماه امسال بود که مقام معظم رهبری در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم ایران فرمودند که یکی از کارهای لازم در این شرایط، رزمایش همدلی است و چه خوب است که یک رزمایش گسترده‌ای در کشور برای مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان ایجاد شود.

 

سخنرانی رهبر معظم انقلاب در کنار محورهای اساسی و مهمی که داشتند، با یک فراخوان همراه بود، فراخوانی برای برپایی رزمایش مواسات و کمک مؤمنانه به فقرا و نیازمندانی که بیماری کرونا زندگی‌شان را تحت تأثیر قرار داده است.

 

پس از این اظهارات بود که سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، صبح جمعه ۲۲ فروردین در نشست خبری خود با یادآوری بیانات رهبر انقلاب مبنی بر ضرورت ایجاد رزمایش گسترده «مواسات» در ماه مبارک رمضان برای یاری رساندن به افراد کم‌بضاعت عنوان کرد: بسیج به‌عنوان تشکیلات مردمی گسترده که در سراسر کشور پایگاه دارد، در نظر دارد با محوریت ۵۴ هزار پایگاه در کل کشور، رزمایش سراسری «کمک مومنانه» را برگزار کند.

 

و اینجا بود که پس از فرمان رهبر انقلاب، کوچک و بزرگ، خیران و توانمندان، مسئولان و ائمه جمعه و جماعات و سپاه با همراهی بسیج پا به صحنه گذاشتند تا امر رهبری بر زمین نماند و در این راستا از حضور بی‌ادعای گروه‌های جهادی و بسیجیان و هیئت‌های مذهبی که بگذریم، مشارکت مردم در رزمایش مومنانه جلوه دیگری از همدلی و همراهی ایرانیان را به رُخ جهانیان کشید.

 

خوزستان و سیل مهربانی

در استان خوزستان نیز حالا که سلامت و جان مردم هم توسط یک ویروس ناشناخته نشانه رفته است، همان همبستگی همیشگی بیش از پیش شکل گرفت و مقدمات اجرای رزمایش «کمک مومنانه» با سیل مهربانی‌های مردم استارت خورد.

 

استاندار خوزستان در این خصوص می‌گوید: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در پاسخ به دعوت ایشان بنا شد طرح رزمایش «کمک مومنانه» از سوی استانداری خوزستان، نمایندگی ولی فقیه در استان و سپاه ولی‌عصر (عج) خوزستان با هدف توزیع اجناس و کالاهای ضروری مورد نیاز اقشار کم برخوردار در ماه مبارک رمضان اجرایی شود.

 

«غلامرضا شریعتی» با اشاره به تشکیل قرارگاه ویژه این طرح می‌گوید: این قرارگاه را با هدف کمک به کسانی که به دلیل بروز این بیماری و یا تصمیماتی که برای کنترل آن اتخاذ شده و معیشت آنها تحت تأثیر قرار گرفته و خطراتی را متوجه زندگی آنها نموده است برپا نمودیم.

 

وی از برنامه‌ریزی برای تهیه 300 هزار بسته غذایی خبر می‌دهد و می‌افزاید: شرایط سختی که تبعات این بیماری دارد ما را بر آن داشته که در کنار هم تلاش کنیم و برای این کار حسنه و سنت خداپسندانه برنامه‌ریزی کنیم.

 

شریعتی خاطر نشان می‌کند: بر این اساس پنج‌شنبه چهارم اردیبهشت همزمان با ۱۱ استان کشور، مرحله اول رزمایش «کمک مومنانه» در خوزستان با رمز یا «امام حسن مجتبی (ع)» با توزیع بیش از ۵۰ هزار بسته غذایی آغاز شد.

 

وی تصریح می‌کند: با توجه به اینکه بسیاری از خانوارها که معشیت و درآمد آنان با تصمیم‌ها و مداخلات ستاد مبارزه با کرونا آسیب دیده، وظیفه انسانی و اسلامی ما حکم می‌کند در چنین شرایط سختی به خانوارها و اقشاری که به نحوی متضرر شده‌اند کمک کنیم.

 

راه‌اندازی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)

فرمانده سپاه حضرت ولی‌عصر (عج) خوزستان نیز در این خصوص می‌گوید: در راستای لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری، سپاه ولی‌عصر (عج) خوزستان با همکاری نماینده ولی فقیه در استان اقدامات گسترده‌ای را برای کمک به اقشار کم‌درآمد، خانواده‌های تحت‌پوشش کمیته‌امداد و اصناف آسیب‌دیده شروع کرد.

 

«سردار حسن شاهوارپور» ادامه می‌دهد: برای هم‌افزایی بیشتر در رزمایش کمک مومنانه، قرارگاهی با نام امام حسن مجتبی (ع) تشکیل شد که در استان خوزستان با محوریت نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و فرمانده سپاه حضرت ولی‌عصر (عج) راه‌اندازی و تقریبا تمامی ظرفیت‌های استانی در این قرارگاه به‌کارگیری شده‌اند.

 

به گفته وی بسیاری از خیران و قشرهای مختلف مردم در این موج انسانی شرکت کردند و با کمک های آنان مرحله نخست رزمایش با ارسال و توزیع محموله‌های غذایی و معیشتی در سطح شهرها و روستاهای استان خوزستان شروع شد.

 

سردار شاهوار پور خاطر نشان می‌کند: انجام این رزمایش تکرار حرکت‌های جهادی دوران دفاع مقدس است و وحدت و همدلی ایثارگرانه‌ای بین دولت، نیروهای مسلح و آحاد جامعه را شاهد هستیم که در هیچ کجای دنیا مانند ندارد.

 

به دنبال دعوت رهبر معظم انقلاب از آحاد ملت برای کمک به نیازمندان و هم‌نوعان خود علاوه بر سپاه و بسیج تمامی نهادها از جمله ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و کمیته‌امداد امام خمینی (ره) و همچنین وزارتخانه‌های مختلف این دعوت رهبر معظم انقلاب را لبیک گفتند.

 

اجرای طرح ضیافت همدلی

در این راستا معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خوزستان از توزیع ۱۰ هزار بسته معیشتی میان نیازمندان در قالب طرح «ضیافت همدلی» در استان خبر می‌دهد و می‌گوید: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر مواسات و همدلی و کمک مومنانه طرح ضیافت همدلی در خوزستان اجرا می‌شود.

 

«حجت‌الاسلام فائز فائزی» با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح تاکنون ۶ تا هفت هزار بسته معیشتی میان نیازمندان توزیع شده است می‌افزاید: ۱۰ هزار بسته معیشتی سهیه استان خوزستان است که برای توزیع میان نیازمندان در 16 شهرستان آماده شد.

 

طرح کمک مومنانه در ادارات استان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز از توزیع ۲ هزار و ۵۰۰ بسته کمک معیشتی بین اقشار آسیب‌دیده در جریان شیوع ویروس کرونا، از سوی این سازمان و در قالب طرح «کمک مومنانه» خبر می‌دهد.

 

به گفته «امیرحسین نظری» هدف از برگزاری این رزمایش کمک به بهبود اوضاع اقتصادی به مردم برای تامین مخارج زندگی روزمره آنها که به دلیل شیوع ویروس کرونا با مشکلاتی روبه‌رو شدند صورت گرفته است.

 

پویش «مواسات» در قرارگاه شهید فرجوانی

مسئول قرارگاه جهادی شهید فرجوانی اهواز نیز از اجرای طرح پویش مردمی «مواسات» خبر می‌دهد و می‌گوید: خانواده‌های ایتام و نیازمندان، کارگران روزمزد بیکار شده و برخی بدهکاران حساب‌های دفتری در فروشگاه‌ها و مغازه‌های محلی بخشی از جامعه هدف فعالیت‌های این قرارگاه هستند.

 

«حجت‌الاسلام دانیال اریکه» همچنین تامین جهیزیه نوعروسان و تامین نیاز دارویی بیماران را از فعالیت‌هایی عنوان می‌کند که در قالب اجرای طرح «مواسات» و با همکاری و همراهی مردم انجام می‌شود.

 

بسته معیشتی برای ۳۱ هزار مددجو

از سویی مدیرکل کمیته‌امداد استان خوزستان نیز از اختصاص بسته معیشتی برای مددجویان کمیته‌امداد، اقشار محروم و آسیب‌دیده از ویروس کرونا که منبع درآمدی ندارند خبر می‌دهد و می‌گوید: با توجه به شیوع ویروس کرونا به بسیاری از خانواده‌های مددجوی استان فشار اقتصادی وارد شد که بر این اساس کمیته‌امداد به همت خیرین منابعی را برای کمک به خانواده‌های مددجود تأمین کرد.

 

«مرتضی موصلی» با بیان اینکه بخش قابل توجهی از منابع استان نیز که از محل کمک‌های مردمی در جشن نیکوکاری جمع‌آوری شد، به تهیه بسته‌های معیشتی و بهداشتی خانواده‌ها اختصاص داده شد می‌افزاید: این کمک‌ها برای ۳۱ هزار خانوار مددجود با اولویت خانواده‌هایی که دارای بیماران صعب العلاج، بیماری زمینه‌ای و سالمند هستند تهیه شد.

 

وی همچنین از توزیع ۱۶۵ هزار پرس غذای گرم و ۱۰۰ هزار سبد غذایی با مشارکت خیران و مراکز نیکوکاری میان نیازمندان در ماه مبارک رمضان خبر می‌دهد و می‌گوید: در کشور ۳۱۳ آشپزخانه مهدوی برپا شده که از این تعداد ۱۸ آشپزخانه در خوزستان است.

 

آزمونی برای ملت

این اولین بار نیست که سیل مهربانی و همدلی در کشورمان به راه می‌افتند؛ به اعتقاد تحلیل‌گران اجتماعی رزمایش همدلی همواره وجود داشته و خیران و نیکوکاران در سخت‌ترین شرایط کشور مانند جنگ و حوادث مترقبه حامی مردم بوده و هستند و اکنون از این آزمون نیز سربلند بیرون می‌آیند.

 

یک کارشناس اجتماعی در این خصوص می‌گوید: هر زمان که بحران‌های اجتماعی مانند جنگ، سیل، زلزله و یا به‌طور خلاصه مشکلی فراگیر در جامعه ایجاد شود، انسجام اجتماعی نیز افزایش می‌یابد، به طوری‌که تجربه نشان داده وحدت و انسجام مردم در جوامع جنگی بیشتر از جوامع بدون جنگ است.

 

عبداللهی اضافه می‌کند: شیوع بیماری کرونا در کشور و جهان ضربه‌ای بود که اگرچه اقتصاد و معیشت را به سختی انداخت، اما به‌واسطه آن موقعیت بسیار خوبی ایجاد شد تا افراد به مباحث فرهنگی و اجتماعی بیشتر توجه کنند.

 

وی تصریح می‌کند: در کشور و استان ما فعالیت جهادی مراکز نیکوکاری و جوانان مسجدی برای دستگیری از خانوارهای آسیب‌پذیر ستودنی است اما نیاز است کارگران و قشر ضعیف جامعه برای گذر از بحران اقتصادی کرونا بیش از پیش مورد توجه دولت قرار گیرند.

 

صحنه‌های مهربانی همچنان به راه

برخی صحنه‌های دنیا را هر جایی نمی‌توان دید مثل همین صحنه‌ها که دست‌های مهربان و بخشنده مردم خلق می‌کنند، مثل همین صحنه‌ها که روزهای ترس و استرس آور کرونایی را به روزهایی سرشار از سیل و مهربانی تبدیل کرده است.

 

و امروز تنور رزمایش «کمک مومنانه» برای آنکه زندگی ببخشد هر روز داغ‌تر از روز قبل می‌شود تا جایی که تلخی حضور میهمان ناخوانده کمتر احساس شود و سفره نیازمندان پر از مهر و عطوفت شود؛ با همدلی مردم و دست به کارشدن سازمان‌های مردم نهاد و خیریه سیلی از مهربانی به راه افتاده است تا سفره نیازمندان خالی نباشد.

 

کد خبر 921084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha