دبیر جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» منصوب شد

دبیر جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» گفت: درست است که این جشنواره با هدف زنده نگه داشتن جریان تئاتر در کشور با وجود تعطیلی‌های ناشی از کرونا در نگاه اول برپا می‌شود اما به معنای عدم نگاه حرفه‌ای و کیفی دبیرخانه به آثار نهایی نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، امیر مشهدی‌عباس طی حکمی از سوی کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به دبیری جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» منصوب شد. متن این حکم چنین است:

 

«جناب آقای امیر مشهدی عباس

باسلام و احترام

نظر به تخصص و تعهد و تجارب ارزشمند جنابعالی در عرصه هنرهای نمایشی به موجب این حکم به عنوان دبیر «نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها» منصوب می‌شوید.

امید است با استعانت از درگاه خداوند متعال و با بهره‌مندی از توان و پتانسیل نمایشنامه‌نویسان کشور در برگزاری هرچه باشکوهتر این رویداد موفق و مؤید باشید.»

امیر مشهدی‌عباس دبیر جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» در مورد این رویداد فرهنگی و هنری گفت: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با هدف و اولویت تولید نمایشنامه برای جشنواره تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» و همچنین اشتغال‌زایی برای نمایشنامه‌نویسان و تئاتری‌ها در سراسر کشور در شرایط فعلی است.

مشهدی‌عباس افزود: در شرایط پیش آمده فعلی و تعطیلی اجراها و سالن‌های تئاتر به دلیل شیوه ویروس کرونا، بسیاری از هنرمندان تئاتر در سراسر کشور با مشکلات درآمدزایی روبه‌رو هستند، درنتیجه می‌خواهیم با برگزاری جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» برای هنرمندان حرفه‌ای، دانشجویان تئاتر و جوان‌های خوش‌ذوق نویسنده در سراسر کشور اشتغال‌زایی ایجاد کنیم تا کسب درآمد داشته باشند.

دبیر اجرایی جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» ادامه داد: بر اساس فراخوان جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» هر نویسنده می‌تواند هر چند تا طرح که می‌تواند برای دبیرخانه جشنواره ارسال کند، اما حداکثر ۳ طرح از هر نویسنده  پذیرفه می‌شود که بابت هر نمایشنامه پذیرفته شده ۲ میلیون تومان دریافت خواهد کرد.

وی درباره موضوع، محتوا و کاراکترهای لازم برای نگارش نمایشنامه‌های جشنواره «گلدسته‌ها» گفت: طرح‌ها باید تک جنسیتی و مدت زمان مدنظر برای نمایشنامه حداکثر ۲۰ دقیقه باشد. موضوع، محتوا و کاراکترهای نمایشنامه‌ها هم باید نوجوان‌ها و جوان‌ها از ۱۱ تا ۲۲ سال باشند.

مشهدی‌عباس در همین راستا افزود: سبک زندگی ایرانی اسلامی، اقتباس از قصص قرآنی، رونق در جهش تولید و موضوعات انگیزشی در جامعه در این خصوص، آسیب‌شناسی رفتار و منش نوجوانان و جوانان در محیط خانه، خانواده و جامعه، ارتباط سازنده اهالی مسجد و جامعه اسلامی برای حل مشکلات اجتماعی و همچنین نقش تربیتی مساجد و اهالی مسجد برای نوجوانان و جوانان از موضوعات مدنظر ما برای ارائه طرح‌ها و نگارش نمایشنامه‌ها هستند.

وی با بیان اینکه داوران این رویداد فرهنگی و هنری تا پایان اردیبهشت‌ماه اعلام می‌شود افزود: در انتخاب نهایی، آثار اجتماعی و کمیک در اولویت هستند. همچنین از آنجایی که این رویداد پیش از نوروز 99 کار خود را در قالب بهانه و فضایی برای تولید نمایشنامه ویژه تئاتر بچه‌های مسجد آغاز کرده بود، 15 طرح تاکنون از مجموع 40 طرحی که پیش از این فراخوان به دست ما رسیده بود با بازخوانی اولیه کوروش زارعی، سید حسین فدایی‌حسین و بنده تایید و پذیرفته شده است.

مشهدی‌عباس ادامه داد: آمار دقیقی از آثار ارسالی تازه به دبیرخانه جشنواره «گلدسته‌ها» در دست نیست، چرا که هر لحظه این تعداد در حال تغییر است. اما به زودی و همزمان با معرفی داوران این رویداد، آمار هم اعلام خواهد شد.

مشهدی‌عباس درخصوص اهمیت کیفیت آثار نسبت به کمیت آنها برای جشنواره گفت: درست است که این جشنواره با هدف زنده نگه داشتن جریان تئاتر در کشور با وجود تعطیلی‌های ناشی از کرونا در نگاه اول برپا می‌شود، اما به معنای عدم نگاه حرفه‌ای و کیفی دبیرخانه به آثار نهایی نیست. به این ترتیب حتی اگر تنها 2 نمایشنامه خروجی نهایی ما باشد، به کیفیت و حرفه‌ای بودن آن احترام می‌گذاریم و فقط همان دو اثر را اعلام خواهیم کرد. نمایشنامه‌های انتخاب شده توسط انتشارات سوره مهر چاپ می‌شوند. همچنین این آثار چاپ شده برای اجرا در اختیار هنرمندان چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» و همچنین هنرمندان تئاتر در سراسر کشور قرار می‌گیرند.

وی در پایان گفت: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با مشارکت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و ستاد عالی هماهنگی کانون فرهنگی و هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

کد خبر 920864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha