«محمدرضا قدیر» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: کسانی که بیماری های کبدی دارند، باید بدانند که روزه داری برای افرادی که بیماری های فعال کبدی مثل هپاتیت حاد و یا بیماری پیشرفته کبدی دارند، توصیه نمی شود چون کم آبی اثر سو برای آنها می گذارد.
این پزشک فوق تخصص کبد و گوارش گفت: ولی در مابقی بیماری ها مثل کسانی که هپاتیت B دارند ولی ناقل هستند و یا بیماری آنها غیر فعال است، هیچ اشکالی ندارد و می توانند روزه بگیرند.
وی در پاسخ به این سئوال که کسانی که مبتلا به کرونا شده اند می توانند روزه بگیرند یا خیر گفت: این افراد نیز، کسانی که بیماری آنها تمام شده و علائم حادی ندارند، در آنها نیز روزه داری مشکلی ندارد اما کسانی که در مرحله درمان هستند و بیماری حاد دارند و بیماری فعال کرونایی دارند، روزه داری توصیه نمی شود.
قدیر گفت: در مورد تغذیه نیز، مایعات زیاد مصرف شود، مخصوصا در فاصله میان افطار و سحر باید از مایعات استفاده کرد تا در طول روز دچار مشکل نشویم.
وی گفت: شروع افطار با مواد فیبردار از جمله خرما، نان و پنیری و سبزی و...توصیه می شود، فاصله میان افطار و شام وجود داشته باشد تا دستگاه گوارش متحمل حجم بالای فشار در هضم غذا نشود.
این پزشک فوق تخصص کبد و گوارش بیان داشت: غذاها را پشت سر هم مصرف نشود و به صورت وعده های جدا جدا استفاده شود و در فاصله میان افطار و سحر، ریزه خواری صورت نگیرد.
قدیر گفت: از غذاهای شیرین و چرب نباید استفاده کرد، به دنبال مصرف غذاهای خیلی شیرین در سحر، میزان انسولین خون در طول روز زیاد شده و دچار افت قند و ضعف و بی حالی شود.
وی با تاکید بر استفاده از مصرف لبنیات گفت: دوغ بدون نمک و لبنیات کافی بسیار مهم است و در ماه مبارک رمضان تا جایی که ممکن است از فست فود استفاده نشود.
این پزشک فوق متخصص کبد و گوارش با اشاره به کسانی که بیماری های زخم معده و اثنی عشر دارند گفت: اگر بیماری درمان شده و علائم حادی نداشته باشند، روزه داری مشکلی ندارند اما کسانی که باید دارو استفاده کنند، توصیه می کنیم که روزه نگیرند.
نظر شما