به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام حسین حائری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شب گذشته در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی گفت: به منظور افزایش آگاهی و گسترش دانستههای دینی و عمومی ائمه جماعات، کارگاه های آموزشی ویژه ائمه جماعات، هیئت امناء و خدام مساجد در سال جاری برگزار می شود.
وی افزود: در اولین مرحله تا کنون 1200 نفر از اعضای هیئت امنای مساجد مشهد در 12 کارگاه، آموزشهای لازم را فرا گرفته و تا پایان سال، 800 نفر دیگر نیز این آموزشها را فرا می گیرند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با اشاره به اختصاص یک درصد از بودجه فرهنگی استان به مرکز رسیدگی به امور مساجد، اظهار داشت: بحمدالله امسال از سوی دولت محترم بودجه مناسبی برای امور فرهنگی اختصاص یافته که از این بودجه یک درصد آن توسط استانداری خراسان رضوی به این مرکز اختصاص یافته است و در همین راستا، این مرکز با برنامه ریزی لازم اقدام به برپایی کارگاه های آموزشی ویژه ائمه جماعات، هیئت امناء و خدام مساجد در سطح مساجد خراسان بزرگ نموده است.
حجت الاسلام حائری با توجه به اهمیت و جایگاه نماز در دین مبین اسلام و ضرورت اهتمام به امر اقامه نماز و نقش علما و ائمه جماعات، گفت: به منظور افزایش آگاهی و گسترش دانستههای دینی و عمومی ائمه جماعات، و ضرورت اهتمام به این امر مهم و از آنجایی که روحانیون و ائمه جماعات بهعنوان کسانی که تأثیر بسزایی در جامعه دارند، با برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال، 700 نفر از ائمه جماعات مساجد استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در اردوی سه روزه آموزشی شرکت و آموزشهای لازم را فرا می گیرند.
وی ارتقا سطح دانش مدیریتی و فرهنگی ائمه جماعات و هیئت امناء و خادمین مساجد و آشنایی ایشان با راهکارهای جذب و حفظ حضور جوانان در مساجد را از اهداف مهم این کارگاه های آموزشی یک روزه دانست و تصریح کرد: هدایت جوانان مسجدی به فعالیتهای فرهنگی و هنری و حمایت از برنامههای خودجوش مردمی، در این زمینه از دیگر اهداف این طرح آموزشی است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، موضوعات کارگاه آموزشی هیئت امناء مساجد مشهد را « مدیریت، برنامه ریزی» ،«اداری و موقوفات مساجد» و «مهارتهای ارتباطی» عنوان کرد و افزود: در کارگاه های آموزشی خادمین مساجد، عناوینی همچون «بهداشت»، «ایمنی و امنیت»، «مهارتهای ارتباطی و موقوفات» تدریس می شود.
حجت الاسلام حائری با اشاره به حضور 250 نفر از ائمه جماعات مساجد در هر اردوی آموزشی، گفت: این اردوها تا پایان سال در محل خانه شهید مشهد برگزار می شود.
وی با تشریح اهمیت جایگاه مسجد و ائمه جماعات، ورود به جریانهای سیاسی در ایام انتخابات در مساجد را به مصلحت ندانست و گفت: وظیفه امام جماعت، بصیرت افزایی و بیان ویژگی های انتخاب اصلح است تا به این وسیله از ورود جریانهای نفوذی به مساجد جلوگیری گردد و راه مقابله با توطئه و دسیسههای دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فراهم آید.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با تأکید بر اینکه ائمه جماعات باید به مسائل روزی که مردم با آن درگیر هستند آشنا باشند، گفت: عامل دیگر در جذب جوانان به مسجد، برخورداری از علم و دانش روز است. در دورانی که روزگار سرعت اطلاعات و ظهور و هجوم فرهنگ ها و اندیشه های مختلف می باشد، روحانی مسجد باید از علوم و ادبیات روز آگاه باشد تا بتواند مشکلات فکری جوانان را پاسخ گوید.
حجت الاسلام حائری یکی دیگر از برنامه های مهم در دست اقدام مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان را، ساماندهی برگزاری مجالس ترحیم در مساجد با همکاری اداره اوقاف، سازمان تبلیغات، کانون مداحان و ... برشمرد و گفت: متأسفانه بعضاً مشاهد می شود مجالس ترحیم به جای اینکه مجلس ذکر و یادآوری و تسلیت باشد، به مجلس تعریف و تمجید از مرحوم و بانیان مجلس تبدیل می شود.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه چرا بعضی از مساجد غیر فعال و یا غیر مؤثر است گفت: هر مسجدی که امام جماعات قوی و هیئت امنای خوبی داشته باشد، از تمامی جهات موفق و بیشترین جوان را جذب می کند.
حجت الاسلام حائری با بیان اینکه هم اکنون در مشهد مقدس، مساجدی وجود دارد که می تواند در ایران الگو باشند، اظهار داشت: یکی از برنامه های مرکز رسیدگی به امور مساجد، رفع اختلاف بین متولیان مسجد است تا از این رهگذر زمینه جذب و توسعه فعالیتهای مساجد فراهم گردد.
وی آموزش کسب حلال در برخی از مساجد محوری مشهد را یکی دیگر از برنامه های آتی این مرکز اعلام و تصریح کرد: با توجه به اینکه آموزش احکام و مسائل فقهی برای کسب حلال ضروری است، با حمایت استانداری آموزش کسب حلال در برخی از مساجد اصلی مشهد به زودی برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با اظهار تأسف از جدی نگرفتن نماز صبح در برخی از مساجد گفت: ائمه جماعات باید تلاش کنند نماز صبح در مساجد اقامه شود و اگر منزل آنان با مسجد دور است، از یکی از روحانیون همجوار مسجد جهت اقامه نماز دعوت به عمل آید.
وی گفت: در استان های خراسان بیش از 5000 مسجد و در شهر مشهد 1000 مسجد فعال، شناسنامه دار وجود دارد که متأسفانه در بعضی از خیابانها و کوچه ها و محله ها با تراکم مسجد و بعضی از شهرکها باوجود جمعیت فراوان از نعمت مسجد بی بهره هستند.
پایان پیام/
نظر شما