به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در دومین شب از ماه مبارک رمضان سال جاری در حسینیه فضای مجازی گفت: اصلی ترین مقدمه ظهور یاری دین خدا و ولی او است.
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: رزمایش بزرگ مواسات و برادری در نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مانند دیگر مجموعه ها تعریف و برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه رزمایش مواسات اثبات عملی اقدام و عمل در جریان ظهور یاری دین خدا و ولی او است مطرح کرد: محورهای رزمایش مواسات در خطبه 142 نهج البلاغه و دعایی که از امروز پس از نمازهای واجب در ماه رمضان می خوانیم بیان شده است.
این استاد حوزه افزود: امیرالمومنین(ع) در خطبه 142 که برخی معتقدند هستند بخشی از خطبه 216 نهج البلاغه است که مرحوم سیدرضی جدا آورده اند می فرمایند: « دست سخاوتمندی ندارد، آنکس که از بخشش در راه خدا بخل بورزد. آنکس که خدا او را مالی بخشید، پس باید به خویشاوندان خویش ببخشد، سفره مهمانی خوب بگستراند و اسیر آزاد کند. در برابر حقوق دیگران و مشکلات دیگران صبور باشد. چرا که این صفات موجب بزرگی و شرافت دنیا و آخرت است».
هرکس توانمند است تکلیف دارد که به دیگران ببخشد
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با بیان اینکه دعای ماه رمضان ۱۰محور مواسات را در دعای بعد از نماز مشخص کرده است بیان کرد: خط اول دعا شاد کردن اهل قبور مومنان است « اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلی اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ» و خط دوم که می گوییم: « اَللّهُمَّ اَغْنِ کُلَّ فَقیرٍ اَللّهُمَّ اَشْبِعْ کُلَّ جایِعٍ اَللّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیانٍ» به معنای بی نیاز کردن فقیر است که فقیر مانند تو غنی شود. همینطور تا پایان دعا، که نشان می دهد که هر یک از ما بندگان خدا کارگزار او هستیم و باید نسبت به مواسات و همدلی تکلیف و وظیفه خودمان را انجام دهیم. این دعا مانند تمام دعاها تکلیف است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح داد: نکته دوم اینکه چرا می گوییم باید به دیگران کمک کنیم؟ امیرالمومنین(ع) می فرمایند باید که به دیگران یاری رسانیم. در اموال مومن یک حق مشخص نسبت به دیگری است که چه برای آنکه درخواست کمک دارد و آنکس که نمی آید و درخواست خودش را بگوید وظیفه داری.
فاصله مرگ تا قیامت طولانی و پرخطر است غنیمت بشمار یاری رساندن به محرومان را
این استاد نهج البلاغه خوانی، مواسات و همدلی را تکلیف هریک از مومنان و مومنین خواند و گفت: ما نیازمند این هستیم که دست نیازمندان را بگیریم. چرا که روزی می آید در آخرت که فرزند ما که تمام زندگی مان را پای او گذاشته ایم راضی نمی شود حسنه ای به ما بدهد یا بار گناهی از ما را بردوش کشد.
حجت الاسلام مهدوی ارفع تصریح کرد: هیچ بارکشی در قیامت بار کس دیگری را به دوش نمی کشد، از این رو خودت باید بار خودت را بردوش کشی و دست نیازمندان را به عنوان تکلیف بگیری.
هیچ فقری کشنده تر از جهل نیست و هیچ بی نیازی و غنایی مثل عقل نیست
این استاد نهج البلاغه شریف مطرح کرد: نهج البلاغه عقل ها را شکوفا می کند، در کنار اولویت اول نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی که ترویج نهج البلاغه خوانی است، ۱۰ سرفصل عملیاتی مواسات داریم.
حجت الاسلام مهدوی ارفع ادامه داد: به جای آنکه مواسات اختصاص به توزیع بسته معیشتی پیدا کند، مواردی دیگر نیز ذکر شده است که یکی از آن ها آزاد کردن اسیر و ... است.
اجرای طرح محله های مسجد محور در قالب ستاد تشکیلاتی
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اعلام اجرای طرح محله های مسجد محور افزود: در قالب طرح محله های مسجد محور تمامی خانه های محل محور مواسات و همدلی شوند و به این واسطه فرهنگ مواسات را ترویج دهند.
حجت الاسلام مهدوی ارفع ادامه داد: با محوریت ستاد مسجد اهالی محل با توجه به میزان امکانات خود، نسبت به مواسات و همدلی نیازمندان اهتمام داشته باشند.
تکلیف داری در مواسات خودت و خانواده ات و در این جریان ستاد تشکیلاتی مسجد به کمک تو می آید، با شناسایی نیازمندان و افرادی که نیاز به رسیدگی دارند، مسیر را برای خیران هموار می کند.
ستاد رزمایش مسجد و عملیات به دست مردم باشد
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی بیان کرد: در این مسیر که نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی در نظر گرفته است، تمام استان های کشور از هفته های قبل ارتباط ها برقرار شده است و مسئولیت رزمایش مواسات از طریق حسینیه مجازی توضیح داده شده است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع تصریح کرد: برای کمک در رزمایش مواسات و اهداء هدایا، نیت عام کنید تا به این صورت دست خیران برای پاسخگویی به نیاز مستضعفان باز باشد.
نظر شما