مساجد در راه‌اندازی نهضت قرآنی در کشور با مراکز علمی همکاری کنند

حجت‌الاسلام محمودی گلپایگانی با بیان اینکه راه‌اندازی نهضت قرآنی در مساجد با شرح کوتاه نکات تفسیر و قرائت چند آیه از قرآن ممکن نمی‌شود، گفت: مدیران مساجد با مراکز علمی در شکل‌گیری این نهضت همکاری کنند.

حجت الاسلام والمسلمین «سید محمد محمودی گلپایگانی» در گفت‌ و‌ گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به پیشرفت قابل توجه جلسات و برنامه های قرائت و تلاوت قرآن پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: شمار حافظان قرآن در کشورمان نیز در دوره انقلاب اسلامی بسیار افزایش یافته که بسیار امیدبخش است.

 

این استاد دانشگاه تهران افزود: باوجود رشد کمّی قاریان و حافظان و محافل قرآنی در کشور، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند و استاد قرائتی نیز مرتبا این دغدغه را مطرح می کند، جلسات تفسیر و تدبر در قرآن در کشور بسیار معدود و محدود است.

 

وی ادامه داد: گاهی گفته می شود که جلسات تفسیر قرآن به صورت هفتگی در مساجد برگزار می شود اما باید گفت که این جلسات، نتوانسته موجب ارتقای فهم و درک عمومی نسبت به پیام های قرآن شود زیرا تعمیق باورهای دینی موجب ترویج سبک زندگی دینی و به تبع آن کاهش مشکلات فرهنگی می شود.  

 

محمودی گلپایگانی با اشاره به برگزاری جلسات تفسیر قرآن به روش تربیتی طی 25 سال اخیر در شب های دوشنبه در مسجد الزهرا (س) (واقع در تهران، صادقیه، بلوار فردوس، خیابان ابراهیمی جنوبی) گفت: این جلسات به صورت کلاسیک و علمی برگزار شده و هر هفته از مخاطبان آزمون گرفته می شود تا میزان اثرگذاری این جلسات در مخاطبان سنجیده شود. این نمونه را برای این موضوع مطرح کردم تا بدانیم برگزاری جلسه قرآنی که طی آن یک امام جماعتی، 5 تا 10 دقیقه چند آیه را شرح می دهد، نمی تواند جلسه تفسیر کاملی باشد.

 

وی تاکید کرد: اگر مقام معظم رهبری تاکید کرده اند که انس با قرآن موجب تعالی معنوی جامعه می شود لازمه اش برگزاری منظم، علمی و سیستماتیک جلسات تفسیر قرآن در مساجد یا سایر مراکز مذهبی و فرهنگی همچون هیئت های مذهبی و بقاع متبرکه است. نمی توان چند رحل قرآن چید و چند آیه از قرآن کریم خواند و شرح داد و بعد توقع داشته باشیم به این صورت نهضت قرآنی در کشور شکل بگیرد.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مدیران مساجد می توانند با همکاری مراکز علمی و پژوهشی به ویژه مراکز تخصصی حوزوی، زمینه برگزاری جلسات منظم و اثرگذار قرآنی را در سراسر کشور فراهم کنند، خاطرنشان کرد: استفاده از مزایای روش های سنتی در تبلیغ لازمه موفقیت در این عرصه است ولی باید به دانش روز و ابزارهای نوین نیز مجهز شد.

کد خبر 920602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha