به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حفظ عزت و آبروی نیازمندانی که کمک دریافت میکنند ضروری است، واکنش ایران به تصمیم آمریکا برای ایجاد محدودیت برای رسانههای ایرانی، برگزاری نشست هم اندیشی سازمان های خیریه با حضور رییس جمهوری از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۷ اردیبهشت ماه است.
نحوه بازگشایی اماکن مذهبی امروز در ستاد کرونا مشخص میشود
«حسام الدین آشنا»، مشاور رئیسجمهوری در حساب شخصی خود در توئیتر با اشاره به جلسه امروز (یکشنبه) ستاد ملی مقابله با کرونا نوشت: «یکی از سختترین جلسات ستاد عالی کرونا در حال برگزاری است. در این جلسه نحوه بازگشایی اماکن مذهبی مورد بحث قرار میگیرد و با توجه به ابعاد مختلف مساله تصمیم گیری میشود.»
او افزود: «مردم سالاری دینی در رعایت مصالح عمومی از عقلانیت، تخصص و تجربههای داخلی و خارجی بهره میگیرد.»
حفظ عزت و آبروی نیازمندانی که کمک دریافت میکنند ضروری است
دومین جلسه ساماندهی تسهیلات حمایتی برای اقشار آسیبدیده از بیماری کرونا به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در این جلسه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در نیمه شعبان مبنی بر ضرورت انجام کمکهای مومنانه به هموطنان آسیب دیده از کرونا اظهار داشت: مردم ایران همواره نشان داده اند که در مواقع ضروری که به کمک آنها نیاز است، به خوبی در صحنه حضور پیدا میکنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به زلزله کرمانشاه و نیز سیل اوایل سال ۹۸ خاطرنشان کرد: یکی از دغدغهها در کمک رسانی به زلزله زدگان این بود که از مردم خواسته شد از حضور برای کمک رسانی به کرمانشاه خودداری کنند؛ چرا که به دلیل بالا بودن حجم ترددها، مسیرهای منتهی به سرپل ذهاب مسدود شده بود.
او مهمترین رمز موفقیت ایران در کنترل و مقابله با ویروس کرونا را همراهی مردم ارزیابی و تصریح کرد: علاوه بر کمکهای مردمی، همراهی مردم و ماندن در خانه به خصوص در ایام تعطیلات نوروز و حتی در روز سیزده فروردین، نمادی از همراهی و مشارکت مردم برای مقابله با کرونا بود.
جهانگیری با اشاره به برنامههای دولت برای کمک به افراد آسیب دیده از کرونا، تصریح کرد: بر اساس تصمیم دولت، تسهیلات یک میلیون تومانی قرض الحسنه با بازپرداخت دو ساله به ۲۳ میلیون خانوار یارانه بگیر پرداخت میشود که جمع این تسهیلات حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است که تاکنون به حساب بیش از ۱۷ میلیون خانوار واریز شده و مابقی در هفته آینده واریز میشود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به تصمیم دیگر دولت برای کمک به ۳ میلیون نفر اقشار آسیب پذیر که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نیستند، گفت: قرار شد به این افراد ماهانه کمکهایی از ۲۰۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان پرداخت شود که برای اسفند و فرودین پرداخت شده و قرار است یک نوبت اضافی برای ماه مبارک رمضان واریز شود و در ماههای اردیبهشت و خرداد نیز پرداخت انجام خواهد شد.
واکنش ایران به تصمیم آمریکا برای ایجاد محدودیت برای رسانههای ایرانی
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حساب توییتری خود در این زمینه نوشت:
جمهوری اسلامی ایران قویا تصمیم خزانه داری آمریکا در مسدودسازی دسترسی به دامنه اینترنتی رسانه های ایرانی را که مغایر با اعلامیه جهانی حقوق بشر و آزادی بیان است، محکوم می کند. اقدام این رژیم در ساکت کردن جریان رسانه ای بدیل، آمریکا را به نقض کننده اصلی نظم قانون محور بین الملل تقلیل داده است.
نشست هم اندیشی سازمان های خیریه با حضور رییس جمهوری برگزار می شود
«علی ربیعی» در حساب اینستاگرامی خود، ماه مبارک رمضان را «ماه خیر جمعی» عنوان کرد و گفت: دولت تدبیر و امید، همواره تلاش کرده است علاوه بر ایجاد تسهیلات لازم، موانع فعالیت این نهادهای مدنی و سازمان های مردم نهاد را بر طرف کند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: هرچند اقدامات زیادی در زمینه گسترش فعالیت این گونه نهادها در کشور صورت گرفته است؛ اما هنوز کارهای زیادی باقی مانده است که همه با هم و در کنار هم باید انجام دهیم.
سخنگوی دولت خیرجمعی را «نیاز امروز، امید فردا» جامعه ایران توصیف کرد و با اشاره به بازدید روز گذشته (جمعه) از پروژه مرکز تخصصی توان بخشی اعصاب و روان مرکز خیریه «امید فردا»، گفت: در این بازدید چهار ساعته مدیران و اعضای موسسههای"بهشت رضا"، "رعد"، "نیک گامان جمشید تهران" و "امید فردا" حضور داشتند.
وی بیان کرد: در این جلسهای در خصوص رفع موانع فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد و همچنین ظرفیتهای موجود و ضرورت توانمندسازی تشکلها، واگذاری امور و اعتماد بیشتر به این تشکلها از سوی دولت تشکیل و مباحثی مطرح شد.
از خود گذشتگی کادر درمانی و پزشکی کشور چیزی جز ایثار نیست
«طیبه سیاوشی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان ضمن گرامیداشت هفته سلامت گفت: بیش از ۲ ماه است که کادر درمانی و بیمارستانی ما جانانه و با اخلاص برای خدمات رسانی به مردم فعالیت می کنند. از خود گذشتگی آنها و تلاش هایی که در طول این ایام داشته اند، بدون منت و فقط در راستای کمک رسانی به انسان و هموطنان شان بوده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برخی از پزشکان و پرستاران و همچنین کادر درمانی ما مدت هاست از دیدن خانواده محروم بوده و تمام تلاش خود را برای بهبود حال بیماران و همچنین کمک به سایر افراد جامعه انجام دادند که نام این تلاش و از خود گذشتگی چیزی به جز ایثار نیست.
سیاوشی گفت: ما در کشورمان فراز و نشیب های زیادی داشتیم. ایثارگری و فداکاری رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس در اذهان تاریخی ملت ایران مانده است و قطعا فداکاری کادر درمانی ما در طول این ایام و ایام آینده نیز فراموش نخواهد شد و در خاطر ما می ماند.
دولت اعتبار جداگانه ای برای توسعه زیرساخت های آموزش مجازی اختصاص دهد
«فاطمه سعیدی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد زیرساخت های آموزش مجازی در کشور گفت: ما تاکنون چنین وضعیتی را در کشور نداشتیم و پیش بینی اینکه به صورت مجازی کلاس ها را تا این حد برگزار کنیم، وجود نداشت اولین بار است که این اتفاق افتاده است و نه تنها برای ما بلکه برای کل جهان چنین اتفاقی افتاده است
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر بهترین زمان است که ما زیرساخت های آموزش مجازی مان را آماده و تقویت کنیم. ما همیشه گفته ایم برای اجرای عدالت آموزشی در جاهایی که نمی توانیم معلم بفرستیم و مدرسه داشته باشیم، زمینه آموزش مجازی را فراهم می کنیم که متاسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده است. مناطق محروم و دورافتاده ما نیاز به امکانات و تجهیزات لازم برای آموزش مجازی دارند ولی متاسفانه این امکانات در این مناطق وجود ندارد.
وی افزود: قطعا آموزش و پرورش و آموزش عالی باید زیرساخت های آموزش مجازی را فراهم کنند که لازمه آن در ابتدا آموزش دادن است و حتی اینکه ما چگونه از این وسایل استفاده کنیم. امکانات و تجهیزات را برای مناطق محروم و خانواده ها و دانش آموزان فراهم کنیم و بعد شعار عدالت آموزشی بدهیم. عدالت آموزشی زمانی محقق می شود که امر آموزش را برای همه تسهیل کنیم ولی وقتی نتوانیم زمینه آموزش را برای همه دانش آموزان فراهم کنیم، عدالت آموزشی محقق نمی شود.
حرکت مساجد برای مقابله با کرونا را ارج می نهیم/ مساجد خودجوش وارد میدان شده اند
«حمیدرضا فولادگر» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت مساجد و حسینیه ها در طول دو ماه گذشته برای مقابله با بحران کرونا گفت: در طول دو ماه گذشته در مساجد بنا بر پروتکل های بهداشتی امکان برگزاری نماز جماعت و تجمعات وجود نداشت و خوشبختانه قرار است از نیمه اردیبهشت شاهد فعالیت مساجد باشیم و امیدواریم به خوبی و با در نظر گرفتن مسایل بهداشتی از ظرفیت این مکان مقدس در ماه رمضان استفاده شود تا مومنان ضمن برگزاری نماز جماعت برای حل و فصل مشکلات همنوعان و هموطنان شان نیز چاره اندیشی کنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در طول ایام گذشته مساجد و حسینیه ها جانانه پای کار آمدند. در این مکان ها کارگاه هایی به منظور تولید ماسک و لباس های مخصوص پرستاری و تیم های پزشکی تهیه می شد و به بیمارستان ها و مراکز درمانی ارسال می شد و همچنان نیز این فعالیت ها ادامه دارد.
وی افزود: حتی ما سراغ داریم که در آشپزخانه حسینیه ها و مساجد امکان تهیه غذا برای مبتلایان به کرونا فراهم شده است و این حرکتی ارزشمند است.
فولادگر تاکید کرد: مساجد به صورت خودجوش پای کار آمده اند، کسی از آنها نخواست که وارد این عرصه شوند اما همانند دوره های گذشته که چه در جنگ و چه در حوادثی مانند سیل و زلزله حرکت جهادی از مساجد آغاز می شد، این بار نیز مساجد حرکات جهادی را شکل دادند و برای مقابله با این بحران به میدان آمدند، خیرین را در کنار خودشان فعال کردند و به خوبی از ظرفیت شان برای کمک رسانی به تیم های بهداشت و درمانی و همچنین افراد بی بضاعت و افراد مبتلایان به کرونا و خانواده های آنها استفاده کردند./
نظر شما